MC Paradigmashift

Sla je ook vaak de plank mis, omdat je had verwacht dat mensen anders zouden reageren?

Je maakt heel jouw leven allerlei verschillende dingen mee, leuke en vervelende ervaringen. Van al die ervaringen, leer je ontzettend veel dingen: wat mag wel, wat mag niet, wanneer is dit soort grapjes ongepast, mag je zelf om een plakje worst vragen bij de slager of moet je wachten tot ze het aanbieden, vinden vriendjes het leuk als je ze de bal in hun gezicht schopt, hoe moet je iets aan mamma vragen zodat ze ja zegt, en hoe werkt dat dan bij pappa, hoe gedraag je je in vriendengroepen, wat is wel handig om op sollicitaties te zeggen, the works.
Al die leringen samen vormen jouw wereldbeeld, de manier waarop jij geleerd hebt om naar de wereld te kijken, zodat je krijgt wat je nodig hebt en hebben wil. Werkt fantastisch en het scheelt je enorm veel werk: want als vriendje 1 de bal graag bij z’n voeten ontvangt, heeft vriendje 2 dat misschien ook wel en nadat vriendje 3 t/m 16 dat ook fijn vonden, kon je concluderen dat men ballen graag op voethoogte krijgt en hoef je daar bij alle andere mensen niet meer opnieuw over na te denken.

Alleen jammer dat je, door er niet meer over na te denken, dus ook die conclusie niet meer aanpast. Waardoor je nu dus rondloopt met allerlei ideeën over hoe de wereld in elkaar zit die gebaseerd zijn op oude ervaringen. En we weten allemaal: de wereld verandert. Om bij het voorbeeld met de bal te blijven: mocht je per ongeluk een keer op een handbalveld terecht komen, is jouw conclusie een hele vreemde, want een handballer kan niets met een bal ter hoogte van z’n voeten. Gooi ‘m een paar keer zo laag aan en de kans is groot dat je vriendelijk wordt verzocht een andere hobby te gaan zoeken.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor dit fictieve voorbeeld, maar zeker ook voor al jouw eigen conclusies die je nadat je ze gemaakt hebt nooit meer hebt aangepast aan de veranderende wereld om je heen. Heel veel zzp’ers bijvoorbeeld, vergeten hun wereldbeeld te veranderen van ‘in loondienst en uiteindelijk is iemand anders degene die beslist en verantwoordelijk is’ naar de vereiste ‘ik beslis zelf wat ik doe en hoe en wanneer ik dat doe, want ik ben uiteindelijk verantwoordelijk voor het voortbestaan van mijn bedrijf’.

“Wanneer je navigeert op een oude kaart, kom je er in de meeste gevallen uiteindelijk ook wel, maar je loopt vaak zo ver om. Gebruik je een nieuwe kaart, dan kun je de snelste route nemen.”

– Jan en Maaike –

Inhoud van de masterclass

Een paradigma is een samenhangend geheel van referentiekaders, een wereldbeeld, dat gevormd wordt uit jouw persoonlijke geschiedenis. Iedereen beleeft de wereld op zijn eigen manier en heeft dus ook zijn eigen conclusies getrokken.
In deze masterclass gaat het over jouw paradigma en de actualiteit ervan: welke patronen gebruik je en welke onderdelen daarvan kunnen wel een update gebruiken. Om dat te kunnen bepalen, heb je natuurlijk een zekere theoretische onderbouwing nodig, dus we beginnen met een korte inleiding in de wereld van paradigma’s – hoe ze ontstaan, hoe ze functioneren en wat je kunt doen om jezelf te leiden naar de positieve patronen die je wel wil.

Agenda
 • 10.30u – Inloop en ontvangst
 • 11.00u – Opening en introductie
 • 12.30u – lunch
 • 13.00u – Paradigma’s verkennen
 • 14.30u – korte pauze
 • 14.45u – Paradigmashift: jouw nieuwe ‘ik’ maken
 • 16.00u – korte pauze
 • 16.15u – Paradigmashift: jouw nieuwe ‘ik’ maken
 • 18.00u – diner
 • 19.00u – Evalueren, napraten en netwerken
 • We werken met kleine groepen van maximaal 10 deelnemers, zodat jij zeker weet dat je de aandacht krijgt die je verdient.
 • Omdat wij ook wel eens ergens staan waarvan we denken oh god, nee toch, is dit het?! mag je bij ons kosteloos afhaken. Geef voor de lunch aan dat je het toch niets vindt en we hebben het nergens meer over. En natuurlijk mag je nog best een boterhammetje mee-eten 😉
 • Alle theorie die we op de dag bespreken, staat ook in de hand-out. Zo hoef je geen aantekeningen te maken en kun je al jouw aandacht op de masterclass richten.

Jan & Maaike

‘Leef jouw leven uniek en doorbreek oude patronen, zodat je ongekende resultaten bereikt.’

Als je alles altijd maar hetzelfde houdt, is er geen ruimte meer voor verandering en omdat groei alleen kan door verandering, blokkeer je zelf jouw groeimogelijkheden.

Deze masterclass is voor mensen die zich realiseren dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het doen van de noodzakelijke updates van hun eigen systeem. Mensen die weten dat ze, door in zichzelf te investeren, als vanzelf die investering terug verdienen doordat ze weer makkelijker in de omgang worden en daardoor sneller en beter in staat zijn hun eigen doelen te bereiken.

Het belangrijkste doel van deze masterclass is het updaten jouw wereldbeeld, waardoor jij weer met een frisse en accurate kaart jouw weg kunt zoeken in de wereld om je heen en soepel bij de door jou gewenste eindbestemming komt.

Ik wil me aanmelden

Mensen die de masterclass al eerder volgden

Anoniem, 40 jaar, marketing director

Fijn. Persoonlijk en duidelijkheid voor jezelf en tegelijkertijd oefenen om het toe te passen in de praktijk.

Jim Schouten, 55 jaar, directeur @ IBKI

Een mooie verkenning van een nieuw gebied! Hoewel de groep wat aan de kleine kant was, werd het toch een geslaagde dag. Vooral omdat er veel ruimte was voor persoonlijke aandacht van de trainer en hierdoor sluit de masterclass goed aan op de praktijk.

Marco Hermsen, 32 jaar, assistant purchase department @ Brocacef Holding

De opbouw van de training was goed en de persoonlijke aandacht van de trainer is prettig. Ik vind dat deze masterclass aansluit op de praktijk en hij duurt precies lang genoeg.

Claudia Tjan, 52 jaar, hotelmanager @ Gooiland

Een hele fijne training. Is in de praktijk goed te gebruiken. Een prettige manier van training geven. Je krijgt de tijd om zelf na te denken en de medecursisten denken ook mee.

Meer reviews lezen?

Praktische informatie

De masterclass begint om 11.00u en vanaf 10.30u staat de koffie klaar. Wij zijn er natuurlijk al eerder, dus als er per ongeluk geen file stond en jij dacht van wel kun je gewoon naar binnen lopen. Het programma duurt tot ongeveer 18.00u, waarna we de dag afsluiten met een gezellig diner. Kun je zelf kiezen of je vroeg weg wil, of liever pas na de files aansluit.
Vanzelfsprekend is eten en drinken gedurende de dag inbegrepen. Heb je dieetwensen of allergieën? Laat het op tijd weten, dan kunnen we er rekening mee houden. Ook krijg je van ons een hand-out met alle besproken theorie er in, dus je hoeft niet als een gek mee te schrijven en kunt gewoon lekker opletten.
Masterclasses vinden plaats op onze eigen trainingslocatie (Gildestraat 215, 2671 BW Naaldwijk), waar we geen last hebben van slappe koffie, oude koekjes, tegenvallende broodjes, vreemde buffetten, of strenge pauzetijden. Je kunt er ook nog eens gratis parkeren, dus dat maakt het helemaal mooi.

PS: sommige autonavigaties snappen niet helemaal waar ze je heen moeten sturen, dus we raden je aan om op Google Maps te navigeren. Als je daar zoekt op ‘Business NLP Academy’, kom je zo goed als voor de deur uit.
Verdwalen kan altijd. Bel ons gewoon even, grote kans dat we weten waar je staat.

 • nog te plannen
 • maximaal 10 deelnemers
 • van 11u tot 20u
 • rond 18u gaan we eten
 • je kunt daarna blijven om na te praten
 • eten en drinken is gewoon inbegrepen
 • hand-out, kladblok en pen krijg je ook van ons
 • 295,- excl. btw
 • Gildestraat 215
  2671 BW Naaldwijk
Ik wil me aanmelden

Nog niet overtuigd? Klik hier als je twijfelt.

Vergelijkbare masterclasses

Gevoelige snaren

We hebben het allemaal wel eens: iemand zegt iets tegen je en ineens ontplof je helemaal – eigenlijk snap je zelf ook niet zo goed waarom, maar het gebeurt wel. Op het moment zelf voelt het heel terecht, maar later kom je toch tot de conclusie dat je overdreven reageerde. Deze masterclass gaat over de veroorzakers van zo’n reactie: gevoelige snaren. Waar komen ze vandaan en hoe kun je ze ontspannen.

Oriënteren
Angst & lef, ingrediënten voor succes

Onze beslissingen worden voor een groot deel gestuurd door onze emoties. Eén van die sturende emoties is angst en dat is vaak heel handig: rijd jij 140 km/u en gaan ze voor je ineens remmen – dan is het slim om even bang te zijn voor een botsing en ook te remmen. Maar soms heb je angst helemaal niet nodig, terwijl ‘ie wel aan staat. Wat moet je daar voor in de plaats hebben? En: hoe krijg je dat dan voor elkaar?

Oriënteren
In één keer tussen de oren

Hoe breng je jouw idee over aan een ander, op zo’n manier dat ‘ie ook daadwerkelijk gaat doen wat je voorstelt? Dan moet jouw boodschap eerst blijven hangen, want als iemand jou en jouw verhaal gewoon vergeet, dan gebeurt er natuurlijk niets. Daarom leer je vandaag wat je moet doen om jouw boodschap op zo’n manier te brengen dat deze bij de ander als het ware in z’n hoofd blijft plakken.

Oriënteren

Wij werken samen met onder meer:

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies