Super Easy Doorvragen

Online training voor professionals die in elke situatie stevig in hun schoenen willen staan

Ontdek hoe je met één vraag door het geouwehoer heen prikt,
op een manier dat ze het nog leuk vinden ook

Heb jij wel eens het idee dat je honderd keer hetzelfde moet vragen?

Dat je gewoon wéét dat er meer is dan ze je vertellen, maar je krijgt het er maar niet uit?

Wat zou je ervan zeggen als blijkt dat je slechts een paar nieuwe vragen nodig hebt om wél tot de kern te komen?

Met zes bijzondere vragen kun je namelijk in elke context en ongeacht de inhoud altijd adequaat reageren en heb je geen urenlange vraaggesprekken en bila’s meer nodig.

Je weet dan precies hoe je moet reageren om meteen een verdiepingsslag te maken, zodat jullie het kunnen gaan hebben over waar het over moet gaan – in plaats van steeds maar om de hete brei heen te blijven draaien.

Mensen hebben namelijk maar een paar verschillende manieren waarop ze kunnen verstoppen wat ze eigenlijk zouden moeten zeggen en door eenvoudig de juiste vraag te stellen, leg je in één keer bloot wat ze je eigenlijk niet van plan waren te vertellen.

Doorvragen

Jan en Maaike Lemmens
Jan heeft ruim veertig jaar ervaring als eigenaar, leidinggevende, trainer en coach / Maaike is door Jan opgeleid en heeft begin 2019 officieel de zaken overgenomen

 • Bespaar veel tijd door meteen naar het echte issue te vragen en raak niet meer verstrikt in oeverloze uitweidingen

 • Online training voor professionals, leidinggevenden, managers en trainers

 • Stel veel gerichtere vragen

 • Werkt in real life gesprekken, maar ook in vergaderingen, telefonisch overleg, video-calls en zelfs in e-mails

 • Hoogstaande vragen stralen professionaliteit uit en zorgen ervoor dat je serieus genomen wordt

 • Houd je niet van confrontaties? Door vanaf het begin de juiste vragen te stellen, voorkom je dat het te lang doorgaat en hoef je de écht moeilijke gesprekken niet meer te doen

 • Veel trainers proberen je wijs te maken dat doorvragen heel erg moeilijk is, maar dat is helemaal niet waar. Eén speciale vraag (okee, soms twee) en je bent er al.

Ik weet genoeg, ik doe mee

Betere vragen leren stellen lijkt heel ingewikkeld

Je bent professional en vakinhoudelijk heel goed opgeleid. Dit betekent in de praktijk dat een groot deel van jouw dag bestaat uit het stellen van de juiste vragen en zo lang het over de inhoud gaat, is dat ook helemaal geen probleem.

Het wordt echter al snel lastiger als die vragen te maken gaan hebben met het aansturen van mensen, het bijsturen van processen of projecten en het stroomlijnen van vergaderingen. Je weet heus wel dat je vanuit jouw functie een grotere invloed zou moeten hebben op jouw mensen, maar het lukt je niet om dit op een duurzame manier te doen.

Natuurlijk, je kan best iemand de mantel uitvegen, maar dan is het al te laat en veroorzaak je meer schade dan je je kunt veroorloven.

De enige andere optie is dan om maar niets te zeggen, maar daar heb je zelf dan weer last van en als je heel eerlijk bent: de rest van het team lijdt daar ook onder.

Enorm zonde, want op deze manier functioneren jullie allemaal minder optimaal dan zou kunnen.

Of eigenlijk, minder dan jullie zouden moeten.

Maar stel nou dat jij daar iets aan zou kunnen doen …

Wat je gaat ontdekken in Super Easy Doorvragen

 • Hoe je de geheimtaal van jouw gesprekspartners heel snel ontrafelt: door op een speciale manier te luisteren, weet jij nog voordat ze uitgesproken zijn al hoe de vork in de steel zit en kun je al dat geouwehoer links laten liggen.

 • Waarom het verplicht is om 99% van wat mensen tegen je zeggen te negeren.

 • Hoe je een betere indruk achterlaat bij iedereen met wie je praat, zonder dat je daar minder confronterend voor hoeft te worden. In tegendeel: je kunt juist veel scherpere vragen stellen en tegelijkertijd als een fijner mens worden gezien.

 • Hoe je op een vriendelijke manier kunt zorgen dat jij de informatie krijgt die je nodig hebt, juist in die situaties dat de ander je dat liever niet wil vertellen.

 • Hoe je hun hele kaartenhuis aan onzin-argumenten in laat storten, door één heel specifieke vraag te stellen, zodat ze niet anders kunnen dan jou de informatie te geven die ze liever voor zichzelf hadden gehouden. Er is wel wat voor nodig om die ene vraag in te laten slaan als een bom, maar als je deze manier gaat gebruiken, is er geen ontsnappen meer voor ze mogelijk.

In 2016 bestonden we twintig jaar en dat hebben we gevierd met honderd van de leukste studenten in Nederland – de meeste zijn al meer dan tien jaar bij ons 🙂

Voor wie is Super Easy Doorvragen bedoeld?

 • Je hecht waarde aan openheid en resultaatgerichtheid.

 • Een groot deel van jouw succes hangt af van de informatie die je van anderen krijgt.

 • Je weet dat het af en toe nodig is om tot de kern door te dringen, omdat pappen en nathouden op de lange termijn niet werkt.

Het maakt niet uit of..

 • Je soms (een beetje) bang bent om de confrontatie aan te gaan

 • Je geen boekjesmens bent en liever leert door dingen te doen

Deze training is niet bedoeld voor:

 • Professionals die liever vierentwintig gesprekken voeren waarin de lieve vrede bewaard blijft, dan dat ze één bijzonder accurate vraag stellen, maar daarmee het risico lopen dat iemand ze even niet meer aardig vindt. Als je het belangrijker vindt dat de sfeer altijd goed moet zijn, ook als dat ten koste gaat van het gezamenlijke resultaat, dan ga je niets aan deze training hebben.

 • Mensen die vinden dat zij er toch niets aan kunnen doen dat.. Als jij vindt dat het niet door jou komt dat mensen je niet altijd goed begrijpen of dat jij niet verantwoordelijk bent voor jouw eigen succes, doe ons dan een plezier en blijf weg ;). Wat wij je kunnen leren is helemaal niet moeilijk of ingewikkeld, maar je moet het wel zélf doen en als jij die moeite niet in jezelf wil investeren, dan gaat er ook niets gebeuren.

Ik weet genoeg, ik doe mee

“Gesprekken gaan nu echt ergens over. Ik heb geleerd beter te luisteren, ook naar mezelf.”

anoniem 🙂

“Ik kan nu beter luisteren naar wat er écht gezegd wordt en daar de kern uit halen. Zo weet ik weter wat mijn klant nodig heeft en kan ik mijn traject daar op afstemmen. Mijn klanttevredenheid is van een 6 naar een 8. “

Marliek Coppens
managing business consultant

“Door deze vragen te stellen, kunnen mensen vaak al verder. Ik hoef niets anders te doen dan te luisteren en door te vragen, en daar is de ander meteen mee geholpen!”

Dennis van Eersel
verslaggever en presentator @ RTV Rijnmond

Vijf belemmeringen waardoor je niet goed doorvraagt

Heb je nu een functie waarin er van je verwacht wordt dat je de informatie kunt vergaren die je nodig hebt en merk je dat je niet effectief genoeg communiceert? Of krijg je negatieve feedback van de mensen om je heen?

Dan heb je waarschijnlijk last van één (of meer) van deze problemen:

 • ‘Wie ben ik om ….’ Je durft niet door te vragen, terwijl je wel zou willen, omdat je bang bent dat je daardoor dom overkomt. Je hebt het idee dat je zou moeten begrijpen waar ze het over hebben, je bent immers toch professional? In ‘Super Easy Doorvragen’ ontdek je waarom het juist normaal is dat je vaak geen idee hebt wat die ander precies bedoelt en hoe mensen je juist slim vinden en waarderen vanwege de vragen die je stelt.

 • Je hebt geen vraag paraat. Vaak heb je wel in de gaten waar de gedachtesprong zit of waar je op zou moeten doorvragen om het hele verhaal boven tafel te krijgen, maar je weet niet welke vraag je precies moet stellen om dat voor elkaar te krijgen. Je hebt een paar keer geprobeerd om toch gewoon een vraag te stellen, maar dat blew up in your face, dus dat doe je nooit meer. We leren je in ‘Super Easy Doorvragen’ zes eenvoudige basisvragen die je in elke situatie een reactiemogelijkheid geven.

 • Je weet niet waar je op moet reageren. Je hoort mensen praten en je merkt dat je eigenlijk geen bal begrijpt van wat ze nou zeggen, maar je hebt geen idee wat je daar aan kunt doen. In het verhaal van die ander kun je geen haakjes ontdekken die je kunt gebruiken om door te vragen, waardoor je geen andere optie ziet dan net doen alsof het helemaal duidelijk is. In deze training leren we je hoe je snel kunt bepalen waar je meer informatie over nodig hebt en jouw vraag op gaat laten aansluiten.

 • Je kunt niets met het antwoord. Op zich ben je al een heel eind: je hebt ontdekt waar je met jouw vraag aan moet zitten om hun Jengatoren in te laten storten en je weet ook welke vraag je daarvoor wil gebruiken – alleen zodra je die vraag stelt en zij ‘m beantwoorden, weet je niet wat je daarmee moet. Wat nou als ze ook in hun antwoord om jouw vraag heen fietsen? Of als ze jouw vraag wel beantwoorden, maar jij er dan achter komt dat je daar bij nader inzien niet verder mee komt? In deze training ontdek je hoe je snel het antwoord kunt analyseren en hoe je daar vervolgens weer passend op reageert.

 • Je denkt dat je snapt wat ze zeggen. Tijdens het gesprek of de call klinkt het allemaal heel logisch wat er verteld wordt en je snapt precies wat er moet gebeuren. Maar als je dan een uur later in je eentje achter de laptop zit en aan de slag wil, kom je er achter dat je helemaal niet weet wat er nu exact van je verwacht wordt. Met andere woorden: je vult te veel informatie in namens de ander. In ‘Super Easy Doorvragen’ ontdek je hoe dit proces gaat en wat je kunt doen om het op het moment suprême al achter te komen dat je moet doorvragen.

Dit krijg je als je meedoet

Zodra je je hebt aangemeld, krijg je onze uitvoerig geteste en geperfectioneerde aanpak om super simpel door te kunnen vragen. Die bestaat uit vijf elementen:

1: Zo ontdek je extreem simpel waar je op reageert
Doorvragen is leuk, maar dat doe je natuurlijk om ergens te komen. Dus hoe kom je er nou achter waar je wel op in moet gaan en wat je links kunt laten liggen om toch het gewenste resultaat te bereiken?

2: Hoe je precies de juiste vraag bij het juiste moment kiest
Hoe je met zes verschillende vragen in elke situatie adequaat reageert, terwijl ieder gesprek op het eerste gezicht uniek lijkt en impliceert dat het ook nodig is om steeds een unieke vraag te stellen.

3: Hoe je jouw vraag dropt
Op het moment dat je een vraag stelt, wil je natuurlijk ook dat ze antwoord gaan geven. Ontdek waar je voor moet zorgen op het moment dat jij jouw vraag stelt, zodat ze je niet kunnen negeren en je antwoord moeten geven. Ook als ze er geen zin in hebben.

4: Zo ga je om met het antwoord dat je vervolgens krijgt
Okee, nu heb je een antwoord gekregen en ideaal gezien is dit ook de info die je zocht. Maar wat nu als het toch niet zo volledig blijkt te zijn als je had gewild? Hoe verleid je ze om alsnog jou te vertellen wat je wil weten?

5: Hoe het komt dat dit zo ontzettend goed werkt
Je weet nu hoe je super easy kunt doorvragen, maar waarom werkt dit nou zo goed? Door meer te weten over de achtergrond, blijft dat wat je geleerd hebt veel beter hangen. En er zit nog een leuke bijkomstigheid aan: want nu je weet hoe het werkt, kun je – als je dat wil – er zelf mee gaan spelen.

Ik weet genoeg, ik doe mee

Wat je verder nog gaat ontdekken

 • Hoe je het tij kunt keren. In plaats van dat jij steeds verrast wordt door plotselinge wending van het gesprek, waardoor jij met je rug tegen de muur staat, kun je op tijd ingrijpen met één rake vraag. Ze krijgen je niet alleen een stuk minder makkelijk in de hoek, maar mocht het ze toch lukken, kun je er gewoon weer uitkomen.

 • Hoe het komt dat bijna iedereen doorvragen eng vindt en hoe je zelf gemakkelijk van deze onterechte angst afkomt, zodat je zonder schroom de vragen kunt stellen die nodig zijn.

 • Hoe jouw gesprekspartners gaan vinden dat gesprekken met jou écht ergens over gaan en ze het allerliefste met jou overleggen over welke stappen ze moeten nemen.

 • Hoe je er snel achter komt welke vraag je op welk moment moet stellen. Het lijkt soms alsof elke situatie uniek is en je oneindig veel vragen paraat moet hebben, maar als je weet waar je op moet letten, dan blijkt dat reuze mee te vallen: met zes vragen ben je er al.

 • Waarom mensen vaak weerstand voelen als je ze een vraag wil stellen en hoe je die weerstand gemakkelijk wegneemt met één eenvoudige zin.

“Super training! Praktisch, helder, compact en waardevol. Plus handig online en fijn luisteren naar de stem van Maaike. Een aanrader.”

Stephanie Gemeni

“Erg herkenbaar voor dagelijkse gesprekken, zonder dat er allemaal moeilijke termen langskomen. Je krijgt op speelse wijze inzicht in hoe vragen en antwoorden zich ontwikkelen en je kunt gelijk aan de slag.”

Edgar van den Bos
senior business controller @ Brocacef

Meld je aan

Super Easy
Doorvragen – light

€ 98

 • De video’s – super simpel doorvragen met zes vragen

 • Oefeningen om zelf te doen bij elke video in PDF

 • Deelnamecertificaat na bewezen deelname

 • Extra video ‘Doorvragen in e-mails’

 • Extra video ‘Olifantenpaadjes’ – zo haal je razendsnel nog meer informatie uit de tekst v/d ander

 • Extra oefeningen om zelf te doen: zo word je nog sneller een doorvraagkoning

 • Onbeperkt toegang tot de online oefenomgeving

 • Audiobestanden van alle video’s

 • Transcripties van alle video’s in PDF

 • 2x online vragen stellen: loop je vast of is iets niet helemaal duidelijk? Dan stel je eenvoudig jouw vraag in de online omgeving

 • 1x persoonlijke begeleiding: soms heb je gewoon behoefte aan een frisse blik en/of de spreekwoordelijke schop onder je … 😉

 • Een maand toegang tot de content

Aanmelden

Super Easy
Doorvragen

€ 178

 • De video’s – super simpel doorvragen met zes vragen

 • Oefeningen om zelf te doen bij elke video in PDF

 • Deelnamecertificaat na bewezen deelname

 • Extra video ‘Doorvragen in e-mails’

 • Extra video ‘Olifantenpaadjes’ – zo haal je razendsnel nog meer informatie uit de tekst v/d ander

 • Extra oefeningen om zelf te doen: zo word je nog sneller een doorvraagkoning

 • Onbeperkt toegang tot de online oefenomgeving

 • Audiobestanden van alle video’s

 • Transcripties van alle video’s in PDF

 • 2x online vragen stellen: loop je vast of is iets niet helemaal duidelijk? Dan stel je eenvoudig jouw vraag in de online omgeving

 • 1x persoonlijke begeleiding: soms heb je gewoon behoefte aan een frisse blik en/of de spreekwoordelijke schop onder je … 😉

 • Drie maanden toegang tot de content

Aanmelden

Super Easy
Doorvragen – VIP

€ 248

 • De video’s – super simpel doorvragen met zes vragen

 • Oefeningen om zelf te doen bij elke video in PDF

 • Deelnamecertificaat na bewezen deelname

 • Extra video ‘Doorvragen in e-mails’

 • Extra video ‘Olifantenpaadjes’ – zo haal je razendsnel nog meer informatie uit de tekst v/d ander

 • Extra oefeningen om zelf te doen: zo word je nog sneller een doorvraagkoning

 • Onbeperkt toegang tot de online oefenomgeving

 • Audiobestanden van alle video’s

 • Transcripties van alle video’s in PDF

 • 5x online vragen stellen: loop je vast of is iets niet helemaal duidelijk? Dan stel je eenvoudig jouw vraag in de online omgeving

 • 2x persoonlijke begeleiding: soms heb je gewoon behoefte aan een frisse blik en/of de spreekwoordelijke schop onder je … 😉

 • Voor altijd alle content tot jouw beschikking

Aanmelden

Alle bedragen zijn excl 21% btw

Twijfel je nog of heb je nog vragen, voordat je je aanmeldt?

Blijf er dan niet mee rondlopen, maar mail ons even op secretariaat@bnlpa.nl.
Je kan het ook via het contactformulier doen natuurlijk.

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies