Verander je Denkkader
Masterclass voor iedereen die vastzit in zijn eigen denkkader
en ermee worstelt om daar los van te komen.
Ontdek hoe je jouw denkkader makkelijk en soepel aanpast, terwijl je je eigenheid behoudt en niet jezelf verliest.

Zit je vast in oude patronen?
Je hele leven lang maak je van alles mee. Leuke én vervelende gebeurtenissen. Grootse en meeslepende belevenissen, maar ook kleine momentjes die op de één of andere manier iets raken.
Van al die ervaringen leer je ontzettend veel: wat mag wel, wat kun je niet maken, hoe hoor je je te gedragen, je leert van alles.
Zo veel dat je er op een gegeven moment conclusies aan kunt verbinden. Of nouja, dat gebeurt eigenlijk automatisch. Jouw onbewuste merkt op een gegeven moment een rode draad op en zonder dat je daar bij stil staat, wordt dat uit zichzelf een voor jou geldende regel of uitgangspunt.
Een paar voorbeeldjes:
“Als ik zeg wat ik écht denk, dan nemen ze me niet serieus,” of
“Als ik om hulp vraag, dan denken ze dat ik de zwak ben en het zelf niet aan kan,” of
“Als CEO hoor ik afstand te bewaren tot mijn personeel, anders lopen ze straks over me heen.”
Begrijp me niet verkeerd: het mechanisme an sich is fantastisch! Het zorgt namelijk voor twee dingen: het scheelt je enorm veel tijd én de wereld om je heen wordt voorspelbaar.
Doordat je al die conclusies hebt getrokken en al die rode draden al hebt herkend, kun je inschatten (of voorspellen) wat mensen gaan doen. Je leert hoe je moet doen zodat je voor elkaar krijgt wat voor jou belangrijk is. Dat op zichzelf is natuurlijk al heerlijk, maar omdat je het wiel niet steeds opnieuw hoeft uit te vinden, kun je je ook in onbekende situaties vasthouden aan alles wat je al weet.
Briljant.
Het enige dat jammer is, is dat jouw onbewuste zich niet echt bezig houdt met het actueel houden van die regels.
Eenmaal geconcludeerd, blijft geconcludeerd.
Met regenpak op de fiets is alleen voor nerds en dat blijft zo – zelfs nu je merkt dat de verzopen-kat-look het niet echt lekker doet aan de vergadertafel.
En die aanpak is onhandig, want de wereld om je heen verandert de hele tijd.
Jij ook trouwens.
Maar jouw patronen en ‘leefregels’, die blijven zo goed als hetzelfde. Daar vindt nauwelijks verandering of vernieuwing plaats.
Anders gezegd: je baseert vandaag de dag al jouw besluiten, meningen en reacties op ervaringen die for all we know twintig of dertig jaar oud zijn.
Niet per se dé manier om lekker succesvol door het leven te gaan ; )
Wat ga je daarom ontdekken in de masterclass?
Hoe het komt dat ieder mens zo hard op zoek is naar veiligheid, en waarom dat zo volstrekt normaal is.
Hoe je snel en eenvoudig veranderingen kunt aanbrengen in jouw wereldbeeld. Doordat jouw paradigma, de manier waarop je op de wereld om je heen reageert, in jouw onbewuste geest ‘woont’, lijkt het heel ongrijpbaar. Je bent je er immers niet van bewust, dus wat kun je daar nou aan doen? Nou.. dat is dus makkelijker dan je denkt ; )
Hoe je jezelf kunt leiden naar positieve patronen die je wél ondersteunen en helpen te komen waar je naartoe wil.
Welke zienswijze jij nu hebt, waarmee je jezelf tegenhoudt. Door op de manier die je nu hebt naar de wereld te kijken, heb je jezelf de mogelijkheid ontnomen om jouw doel te bereiken. Niet omdat je het niet zou kunnen, maar alleen maar omdat je denkt dat je het niet kan of mag.

Doorbreek oude patronen
Leef jouw leven uniek en bereik ongekende resultaten!
Dinsdag 20 december 2022
11u – 19u in ‘s-GravenzandeJe bent met maximaal negen anderen, dus je weet zeker dat je de aandacht krijgt die je verdient
Gemaakt voor professionals, leidinggevenden en managers die merken dat niet optimaal functioneren omdat ze klem zitten in hun eigen overtuigingen en kaders.
Je kunt alleen groeien door te veranderen, omdat groei automatisch verandering betekent.. ooit wel eens een groeiende plant gezien die géén nieuwe bladeren krijgt? ; )
Je raakt niets kwijt: de waarden en normen die je nu hebt en waar je volledig achter staat, hoef je niet op te offeren. Je gaat leren hoe je, met behoud van jouw eigenheid, jouw denkkader kunt veranderen / uitbreiden.
Waarom zou je je denkkader willen veranderen?
Vrij eenvoudig: omdat alle besturingsystemen eens in de zoveel tijd nu eenmaal geupdate moeten worden. Het is ook niet voor niets dat niemand meer met Windows 95 werkt en dat elke zichzelf respecterende appbouwer eens in de paar weken een update de wereld in stuurt ; )
Jouw paradigma kun je vergelijken met zo’n besturingssysteem: het vertelt je hoe je moet reageren op de dingen die om je heen gebeuren.
Het is jouw innerlijke ‘landkaart’ die je gebruikt om door de wereld te navigeren zodat jij uitkomt waar je wil zijn.
En net zoals bij een echte kaart hoef je ‘m heus echt niet elke maand helemaal opnieuw te tekenen.
Maar wil je altijd zo snel en gemakkelijk mogelijk op jouw plaats van bestemming uitkomen, dan zul je ‘m af en toe wel moeten bijwerken.
Want waar de navigatie een nieuwe weg pas kent en kan gebruiken als ‘ie de nieuwste data tot z’n beschikking heeft.. zo werkt ons brein ook: als je niet af en toe de updates installeert, dan blijf je onnodig ‘omrijden’ omdat je geen andere weg kent.
Je denkt dan dat jouw moeilijke / lange weg de enige manier is om er te komen, terwijl je er veel sneller kunt zijn als je op de hoogte bent van alle andere wegen.
Zonde toch, als je zo’n update ongebruikt laat liggen?
Enkele dingen die de masterclass-update voor je in petto heeft:
Wat de vreemde paradox is van paradigma’s: in een poging veiligheid te voelen, maken we voor onszelf patronen en leefregels waar we aan vast kunnen houden; maar door vast te houden aan onveranderlijke patronen terwijl we leven in een omgeving die steeds verandert, zorgen we zelf voor onveiligheid.
Welke winst we halen uit ons oude, achterhaalde paradigma. Want ondanks dat ‘ie voor schurende momenten zorgt en we regelmatig last hebben van onze oude patronen.. zonder patronen door het leven is ook geen doen.
Waar je achter komt in Verander je Denkkader:
Waarom we voor allerlei verschillende situaties ook allerlei verschillende waarden en normen hanteren, wat daar de voordelen van zijn, maar ook wat daar de nadelen van zijn.
Waar je jouw paradigma op gebaseerd hebt: welke gebeurtenissen heb je onbewust aan elkaar gekoppeld en gebruikt voor jouw conclusies? Zodra je dit weet, kun je de ‘denkfout’ herkennen die je destijds daarin hebt gemaakt waarmee je jezelf vandaag de dag in de weg zit. En als je eenmaal weet waar het ‘verkeerd’ ging, kun je dat vrij simpel herstellen.
Hoe het komt dat iedereen zijn eigen unieke beleving van de wereld heeft en daarmee dus ook zijn eigen zienswijze opbouwt.
Wat de actualiteit is van jouw paradigma. Welke patronen, overtuigingen en/of leefregels heb je en hanteer je die aan een update toe zijn?
Meld je aan
Alle bedragen zijn excl 21% btw

Twijfel je nog of heb je nog vragen, voordat je je aanmeldt?
Blijf er dan niet mee rondlopen, maar mail ons even op info@bnlpa.nl
Je kan het ook via het contactformulier doen natuurlijk of even bellen 🙂