Nooit meer Op De Kast

Masterclass voor leidinggevenden die zélf willen bepalen hoe ze reageren.

Ontdek hoe je jouw korte lontje verlengt, zodat je altijd lekker relaxt blijft.

Reageer jij ook wel eens overdreven?

Iemand zegt iets simpels en zonder dat er iets aan kunt doen, merk je dat je ineens héél heftig reageert.

Je weet dat het niet slecht bedoeld is, maar toch kun je het niet tegenhouden: je voelt je aangevallen, in het nauw gedreven, alsof het allemaal ineens aan jou ligt. Maar die ander is toch zeker gewoon onredelijk bezig?!

Op het moment zelf vind je jouw reactie heel terecht, dan hadden ze maar gewoon normaal moeten doen. Maar als je na een tijdje wat bent gekalmeerd en je denkt terug, dan moet je toch wel toegeven dat je wel wat overdreven reageerde. Zo erg was het nou ook weer niet, misschien bedoelden ze het helemaal niet zo intens als jij het opvatte.

Dit overkomt je in allerlei situaties die op het eerste gezicht vrij random lijken, maar diep van binnen voel je wel dat het steeds dezelfde pijnlijke plek is die geraakt wordt door een opmerking of een actie. Het lijkt wel alsof je op die momenten niet eens meer normaal zou kunnen reageren, zelfs als je dat zou willen.

Deze situaties zijn voorbeelden van momenten waarop jouw ‘gevoelige snaar’ wordt geraakt: dat ene dingetje waar je helemáál niet tegen kan. Ze hoeven er bijna maar naar te kijken en jij springt al boven op de kast met alle emoties die daar bij horen, terwijl je geen idee hebt hoe je dat kunt veranderen.

Gelukkig is er een manier om zo’n extreme reactie te neutraliseren, zelfs nog voordat je op de kast springt 🙂
Je kunt daarna meteen al stabieler reageren op soortgelijke situaties, waardoor de sfeer stukken beter blijft. Je houdt jouw relaties met anderen goed, omdat je niet langer onevenredig fel op ze reageert.
Je wordt prettiger in de omgang en je veroorzaakt geen irritaties en onduidelijkheid meer, omdat je niet meer opvliegend reageert.
Als collega, leidinggevende en als persoon word je waardevoller. Niet alleen omdat je zelf geen last meer hebt van dit soort extreme reacties en dus altijd relaxt blijft, maar ook omdat je veel beter weet hoe je omgaat met de ‘gevoelige snaren’ van jouw omgeving.

Waar je achter gaat komen in Nooit meer Op De Kast

 • Wat jouw zelfvertrouwen en jouw gevoelige snaren met elkaar te maken hebben.

 • Hoe het komt dat de één heel explosief reageert wanneer z’n snaar wordt geraakt, terwijl een ander juist zich juist helemaal in zichzelf terugtrekt.

 • Welke emoties je wél nodig hebt om relaxt en evenwichtig te reageren en hoe je die zelf kunt oproepen als je ze nodig hebt.

 • Hoe het komt dat we allemaal onze eigen overgevoeligheden hebben en waarom het zo normaal is dat we ze hebben.

 • Op welke manier je jouw stekelige reactie kunt neutraliseren, nog voordat het gebeurt.

Jan en Maaike Lemmens
Jan heeft ruim veertig jaar ervaring als eigenaar, leidinggevende, trainer en coach / Maaike is door Jan opgeleid en heeft begin 2019 officieel de zaken overgenomen

 • Startdatum: 9 februari

 • Kies zelf wat je wil: de masterclass online volgen of bij ons op locatie meedoen

 • Gemaakt voor professionals, leidinggevenden en managers die sneller op de kast zijn gaan zitten dan ze zelf zouden willen en daar in het vervolg liever zelf over beslissen 🙂

 • Reageer ontspannen en wordt makkelijker in de omgang, omdat je niet meer op stang te jagen bent

 • Nooit meer stekelige reacties waarmee je jouw professionele relaties schade berokkent

 • Je hoeft niet te accepteren dat je soms nou eenmaal lichtgeraakt bent – je hebt die reactie ooit eens ontwikkeld en dus kun je ook altijd een nieuwe manier van reageren bouwen

“Deze masterclass wist mijn gevoelige snaar exact te raken, bizar interessant om daarin inzicht te mogen krijgen!”

Roos Dijkman
owner @ Come into Bloom

“Ben heel blij met de persoonlijke aandacht en het inbrengen van real life events. Mooie leermomenten.”

anoniem 🙂
retailondernemer

“Deze masterclass heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling en mij nieuwe ondersteunende inzichten gegeven. Super training! Bedankt!”

anoniem 🙂
marketingprofessional

Wat ga je ontdekken?

 • Hoe je van ‘licht ontvlambaar’ naar ‘zeer moeilijk ontvlambaar’ gaat, zonder dat je jezelf de hele tijd onder controle hoeft te houden. Het gaat niet om het onderdrukken of overrulen van jouw oorspronkelijke reactie, maar om het wegnemen van de oorzaak van die reactie. Want zodra jouw onbewuste de aanleiding niet meer herkent, blijft jouw vervelende reactie automatisch ook weg.

 • Welke manier van reageren jij hebt (vechten, vluchten of verstarren) en hoe het komt dat je juist deze manier hebt ontwikkeld.

 • Wat de drie positieve manieren zijn van reageren en wat je moet doen om die reacties te krijgen – in plaats van die ander aan te vallen, jezelf helemaal terug te trekken of stilletjes te staan wachten tot het allemaal voorbij is.

 • Waardoor het komt dat je zelf zo ontzettend moeilijk van jouw gevoelige snaren af komt.

 • Waar jouw korte lontje precies vandaan komt en hoe je ‘m gemakkelijk een flink stuk langer maakt.

“Fijne start met theorie en ’s middags klassikaal, waardoor er optimale begeleiding was voor inzicht en eigen structuur en tegelijk veel praktijkvoorbeelden.”

Jenny Meester
Marketing director

“Confronterende en interessante masterclass die echt over mijzelf ging.”

anoniem 🙂

Je hebt drie opties

Al bijna vijfentwintig jaar doen we altijd alles face to face. We hebben een heerlijk ruimte trainingslocatie waar we naar grote tevredenheid allerlei masterclasses en onze jaaropleidingen verzorgen. De laatste jaren zeiden we wel wat vaker tegen elkaar ‘eigenlijk zouden we eens iets online moeten gaan doen’, maar daar kwam nooit echt iets van.

Tot afgelopen maart 😉

Dus vanaf nu kun je zelf kiezen wat jij het prettigst vindt: doe je ‘m liever online of kom je liever naar ons toe?

Offline masterclass

Je vindt het prettig dat je persoonlijk contact hebt met ons en met de andere deelnemers. We gaan met z’n allen door het proces heen en je kunt al jouw vragen meteen stellen op het moment dat ze bij je opkomen. Omdat je allemaal op hetzelfde punt bent, kun je direct leren van de vragen, praktijksituaties en oplossingen die de anderen inbrengen en aandragen.
En stiekem heb je ook wel weer eens zin in een dagje op locatie (met goede koffie, lekkere snacks in de pauzes en een andere lunch dan die wrap van gisteravond) 🙂

Online masterclass

Je houdt ervan om zelfstandig nieuwe dingen te leren en je vind het eigenlijk ook wel lekker dat je niet hoeft te socializen met de rest. In groepen heb je toch vaak het idee dat je vooral op anderen zit te wachten, dan gebruik je die tijd liever om wat video’s terug te kijken waarvan je nog niet alle info had opgenomen. Datzelfde geldt voor vragen stellen.. je laat het liever allemaal even bezinken en wil er zelf eerst mee aan de slag, zodat je heel gerichte vragen kunt formuleren die jou in de praktijk verder brengen.
En ach ja, koffie – lunch – het zal allemaal wel. Om de hoek zit ook een restaurantje, dan haal je daar toch een broodje? 🙂

Wij werken samen met onder meer:

Waarom wil je Nooit meer Op De Kast?

Als er één ding is waar wij van overtuigd zijn, dan is het wel dat het uiteindelijk alléén maar gaat om het resultaat dat je bereikt. Je kan nog zulke leuke bedoelingen hebben, als je daarmee niets voor elkaar krijgt, dan zijn ze nutteloos.
Dat zit ‘m voor een groot deel ook in het gegeven dat andere mensen jouw intenties niet kunnen zien, aan de buitenkant is alleen jouw performance zichtbaar en dat is dus ook waar je op afgerekend wordt. In de positieve én in de negatieve zin.
En dat geldt voor elke professional, voor jou net zo goed als voor ons.

Zeker als leidinggevende wordt jouw succes bepaald door de mate waarin jij in staat bent goede relaties te onderhouden met iedereen om je heen, dus je kunt het je niet veroorloven om te heetgebakerd of te onderkoeld te zijn. En het wordt al helemaal problematisch als je zelf de controle over die reacties (af en toe) verliest, waardoor één opmerking van iemand ervoor kan zorgen dat jij de hele dag van slag bent. Daar kom je gewoon niet mee weg.

Vandaar dat je in deze masterclass er achter gaat komen hoe jij Nooit meer Op De Kast terechtkomt, maar in plaats daarvan altijd rustig met beide pootjes op de grond blijft.

Enkele dingen die je gaat leren:

 • Hoe je jouw nieuwe manier van reageren bij jezelf kunt verankeren, zodat je er steeds bij kan en ‘ie niet verdwenen is zodra je hier de deur uitloopt. Ook als je ‘m over drie maanden nodig hebt.

 • Op welke manier we doorgaans ons zelfbeeld bouwen en in stand houden en wat het enorme probleem met deze manier is.

 • Hoe je er achter komt welke emotie er precies speelt op het moment dat je zo lichtgeraakt reageert, waardoor je ineens zelf kunt kiezen of je die emotie ook daadwerkelijk zo veel macht wil geven.

 • Wat jij stiekem over jezelf denkt of van jezelf vindt, waardoor anderen je met één opmerking kunnen laten ontploffen.

 • Op welke simpele manier je jouw zelfvertrouwen snel (weer) op peil krijgt, want daar hoef je helemaal geen jaren voor in therapie 😉

 • Wat je kunt doen op het moment dat het toch fout gaat en hoe je ervoor zorgt dat je de onderlinge relatie in stand houdt op het moment dat je per ongeluk overdreven reageert.

Voor wie is Nooit meer Op De Kast?

Deze masterclass is voor iedere professional die graag minder prikkelbaar wil worden. Voor iedereen die in de gaten heeft: als ik niets aan mijn overgevoeligheden verander, wordt het steeds minder leuk – voor mezelf (want ik moet steeds goed oppassen dat ik niet uit de bocht vlieg), maar zeker ook voor mijn omgeving (want zij kunnen steeds minder goed doen en gaan om me heen lopen).
Het belangrijkste doel van de masterclass is dat jij leert hoe jouw belangrijkste ‘gevoelige snaar’ in elkaar zit en hoe je ‘m opruimt. Zo word jij een stuk relaxter en weet je meteen uit jouw eigen ervaring hoe je met de ‘snaren’ van anderen om moet gaan. Dus als jij die doelen wel zou willen bereiken, dan past deze masterclass heel goed.

Het is geen probleem als je

 • Niet precies weet waar je steeds ‘op af gaat’ – dat zoeken we samen uit

 • Heel veel of juist heel weinig (werk)ervaring hebt

 • Geen zin hebt in al dat geklooi in je verleden – we zoeken de oorsprong van de overdreven reactie waar jij vanaf wil en verder laten we je met rust, beloofd 🙂

 • Geen leidinggevende bent in de strikte zin van het woord. Ook als coach, collega, hovenier, zzp-er, verkoper of consultant kun je het je niet permitteren om te heftig te reageren op simpele vragen en opmerkingen van jouw omgeving

Het is wél een probleem als je

 • Van mening bent dat het de schuld van de ander is dat jij jezelf op de kast laat jagen. Het zal ongetwijfeld af en toe voorkomen dat iemand je zit te stangen en dat kan ook heel vervelend zijn, maar 99% van de tijd is het jouw eigen korte lontje dat ervoor zorgt dat je zo buiten proporties reageert en heeft die ander helemaal niets verkeerd gedaan.

 • Op zoek bent naar een trucje dat je op magische wijze van al jouw verbeterpunten af gaat helpen. Het is helemaal niet zo enorm veel werk – houd je aandacht bij de oefeningen, voer ze serieus uit en aan het einde van de rit heb je opgeruimd wat er opgeruimd moest worden – maar je moet het wel even doen. Als jij jezelf die paar uurtjes focus niet gunt, dan kunnen wij ook niets meer 😉

Meld je aan

Nooit meer Op De Kast
offline masterclass

€ 177

 • dinsdag 9 februari van 11.00u tot 19.00u in Naaldwijk

 • Maximaal tien deelnemers, dus veel persoonlijke aandacht

 • Hand-out met alle theorie – hoe komt het dat je steeds op de kast springt en hoe blijf je er voortaan vanaf?
 • In één dag door het hele proces heen terwijl wij naast je zitten

 • Direct al jouw vragen beantwoord

 • Leren van de voorbeelden en praktijksituaties van de andere deelnemers

 • Lunch en diner inbegrepen

Aanmelden

Nooit meer Op De Kast
online masterclass

€ 177

 • Toegang tussen 9 en 16 februari & online vragenuur op 16 februari

 • Drie dagen elke dag de volgende stap
 • Video’s – hoe komt het dat je steeds op de kast springt en hoe blijf je er voortaan vanaf?
 • Hand-out met alle theorie
 • De oefeningen als PDF
 • Alles in jouw eigen tempo doen
 • Op gemak het proces kunnen laten bezinken

 • Een week lang onbeperkt terugkijken
Aanmelden

Nooit meer Op De Kast
VIP

€ 618

 • Toegang tussen 9 en 16 februari & online vragenuur op 16 februari

 • Een dagdeel één-op-één begeleiding in februari of maart
 • Drie dagen elke dag de volgende stap
 • Video’s – hoe komt het dat je steeds op de kast springt en hoe blijf je er voortaan vanaf?
 • Hand-out met alle theorie
 • De oefeningen als PDF
 • Alles in jouw eigen tempo doen
 • Op gemak het proces kunnen laten bezinken

 • Een week lang onbeperkt terugkijken
Aanmelden

Alle bedragen zijn excl 21% btw

Twijfel je nog of heb je nog vragen, voordat je je aanmeldt?

Blijf er dan niet mee rondlopen, maar mail ons even op info@bnlpa.nl
Je kan het ook via het contactformulier doen natuurlijk of even bellen 🙂

Praktische info

Online masterclass
Qua praktische info is de online masterclass lekker overzichtelijk 🙂
Je meldt je aan en zodra dat gelukt is, kun je inloggen in de online omgeving. Op 9, 10 en 11 februari komt er steeds een nieuwe module online te staan en die kun je de hele week lang zo vaak bekijken als je wil.
Op 16 februari hebben we een live Q&A van een uur, dus alle vragen die je hebt kun je aan ons laten weten en die behandelen we dan.

Offline masterclass
Voor de offline masterclass is er iets meer info wat betreft tijden en locatie – maar nog steeds is het allemaal niet ingewikkeld.
Om 11.00u begint de masterclass en je bent vanaf half elf van harte welkom voor een kopje koffie van tevoren. Wij zijn er natuurlijk al eerder, dus als je per ongeluk voor de files uit bent gereden, laten we je gewoon naar binnen 🙂
Het programma duurt tot 18u, waarna we de dag afsluiten met een gezellig diner. Vanzelfsprekend is ook de lunch geregeld en kun je buiten de pauzes om gewoon wat drinken.
Dieetwensen of allergieën? Laat het ons op tijd weten, zodat we er rekening mee kunnen houden.
De masterclass vindt plaats op onze eigen trainingslocatie (Gildestraat 215, 2671 BW Naaldwijk) en je kunt hier gratis parkeren. Sommige autonavigaties snappen niet waar ze je heen moeten sturen, dus we willen je aanraden om op Google Maps te rijden – zoek daar op ‘Business NLP Academy’ en je eindigt bij onze voordeur. Toch verdwaald? Bel ons gerust, waarschijnlijk weten we wel ongeveer waar je staat 😉

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies