MC Overtuigen in 90 seconden

Heb jij ook zo vaak het beste idee van de groep, maar kiezen ze steeds voor een ander?

Veel professionals zijn vakinhoudelijk uitstekend op de hoogte van de ins and outs van hun vakgebied en weten dondersgoed hoe je allerhande problemen het beste op kunt lossen. Geef ze een situatie, leg wat randzaken uit en ze vertellen je in no time wat er gedaan moet worden, hoe je dat moet doen of bij wie je moet zijn voor uitgebreidere hulp. Wat dat betreft dus geen problemen.
Het is alleen zo jammer dat ze niet zo lekker in staat zijn een ander te overtuigen van hun geniale ingevingen. Ze gaan te snel of gaan er juist net op het verkeerde moment vanuit dat die ander totáál geen kennis bezit, waardoor die ander zich hoe dan ook niet serieus genomen voelt. Nog los van al die situaties waarin je het niet eens voor elkaar krijgt dat er iemand naar je luistert, omdat er altijd net een ander charismatischer overkomt of beter in staat is de rest voor zich te winnen.

Zonde van al die goede plannen en oplossingen die iedereen heel veel tijd zouden kunnen besparen.

Kun je nagaan wat er zou gebeuren als het wél zou lukken om anderen te overtuigen van het beste idee van Nederland?
Hoe veel makkelijker zouden vergaderingen verlopen, wanneer alle loze voorstellen niet besproken hoeven worden omdat het meest effectieve plan al lang op tafel  ligt.
Hoe veel fijner het zou zijn wanneer anderen je gaan ervaren als een betrouwbaar en prettig persoon op wie ze kunnen rekenen en vertrouwen.

“Je hoeft helemaal niet zo veel te zeggen, zo lang je er maar voor zorgt dat de dingen die je zegt voldoende impact hebben.”

– Jan en Maaike –

Inhoud van de masterclass

Of iemand zich door jou gaat laten overtuigen – want inderdaad: dat mag die ander kiezen – ligt er helemaal aan of hij inschat dat jij te vertrouwen bent. Die glibberige verkoper die net iets té enthousiast is, werkt bij ons allemaal juist averechts omdat we simpelweg weigeren te geloven dat ‘ie het echt meent. Daarom gaat deze masterclass erover hoe je je moet gedragen en wat te doen om die ander te laten concluderen dat je te vertrouwen bent.
Spoileralert: je moet dat gedrag natuurlijk wel echt menen, anders werkt het alsnog niet.
Zoals je wellicht weet, bezitten wij mensen verschillende ‘soorten breinen’ en degene die gaat over ‘ben jij te vertrouwen’ is helaas niet vatbaar voor logische argumenten, dus je zult iets in jouw non verbale communicatie (houding, uitstraling, die dingen) moeten doen. Wat dan precies? Dat leggen we je met veel plezier uit!

Agenda
 • 10.30u – Inloop en ontvangst
 • 11.00u – Opening en introductie
 • 12.30u – lunch
 • 13.00u – Contact maken met de menselijke natuur
 • 14.30u – korte pauze
 • 14.45u – Verbinding maken met persoonlijkheid
 • 16.00u – korte pauze
 • 16.15u – Bouw betekenisvolle relaties
 • 18.00u – diner
 • 19.00u – Evalueren, napraten en netwerken
 • We werken met kleine groepen van maximaal 10 deelnemers, zodat jij zeker weet dat je de aandacht krijgt die je verdient.
 • Omdat wij ook wel eens ergens staan waarvan we denken oh god, nee toch, is dit het?! mag je bij ons kosteloos afhaken. Geef voor de lunch aan dat je het toch niets vindt en we hebben het nergens meer over. En natuurlijk mag je nog best een boterhammetje mee-eten 😉
 • Alle theorie die we op de dag bespreken, staat ook in de hand-out. Zo hoef je geen aantekeningen te maken en kun je al jouw aandacht op de masterclass richten.

Jan & Maaike

‘Juist omdat de beslissing of ze je gaan vertrouwen zo razendsnel genomen wordt, is het cruciaal dat je precies de goede dingen doet. Daarom oefenen we elk onderdeel uitgebreid los én gecombineerd.’

Deze masterclass is voor mensen die weten welke boodschap ze over willen brengen en het over het algemeen goed voor elkaar krijgen om mensen naar ze te laten luisteren, maar waarbij het ze steeds maar niet lukt om die ander ook daadwerkelijk voor hun idee te laten kiezen. Voor de professionals die zich realiseren dat het aan de kwaliteit van hun persoonlijke communicatie ligt of iemand zich door hen laat overtuigen of niet en die zich hierin willen verbeteren.

Het belangrijkste doel van deze masterclass is jou te leren hoe je je moet gedragen en wat je wel (en juist niet) moet doen om ervoor te zorgen dat je een ander binnen anderhalve minuut kunt overtuigen van jouw voorstel/idee/betrouwbaarheid/etc.

Ik wil me aanmelden

Kim Schaafsma

Een zeer leerzame dag met veel nieuwe inzichten! Ik vind het goed dat er tussentijds tijd is om na te denken hoe ik het toe kan passen en dat we ieder stapje goed oefenen. Een aanrader!

Frank Appeldoorn, 50 jaar, projectmanager ICT @ Brocacef Holding

Het is een compacte training met impact!

Justin Smits, 30 jaar, event manager @ Gooiland

De stof is goed in de praktijk te realiseren. Jan kijkt in je ziel en weet gelijk hoe je je voelt en hoe je denkt. Hij probeert hiermee het beste van iedereen naar boven te halen, ondanks dat het best confronterend kan zijn.

Marc Wegter, DGA @ Wegter

Deze masterclass leert niet alleen overtuigen, maar geeft ook levenslessen die universeel toepasbaar zijn. Erg nuttig en dankbaar!

Meer reviews lezen?

Praktische informatie

De masterclass begint om 11.00u en vanaf 10.30u staat de koffie klaar. Wij zijn er natuurlijk al eerder, dus als er per ongeluk geen file stond en jij dacht van wel kun je gewoon naar binnen lopen. Het programma duurt tot ongeveer 18.00u, waarna we de dag afsluiten met een gezellig diner. Kun je zelf kiezen of je vroeg weg wil, of liever pas na de files aansluit.
Vanzelfsprekend is eten en drinken gedurende de dag inbegrepen. Heb je dieetwensen of allergieën? Laat het op tijd weten, dan kunnen we er rekening mee houden. Ook krijg je van ons een hand-out met alle besproken theorie er in, dus je hoeft niet als een gek mee te schrijven en kunt gewoon lekker opletten.
Masterclasses vinden plaats op onze eigen trainingslocatie (Gildestraat 215, 2671 BW Naaldwijk), waar we geen last hebben van slappe koffie, oude koekjes, tegenvallende broodjes, vreemde buffetten, of strenge pauzetijden. Je kunt er ook nog eens gratis parkeren, dus dat maakt het helemaal mooi.

PS: sommige autonavigaties snappen niet helemaal waar ze je heen moeten sturen, dus we raden je aan om op Google Maps te navigeren. Als je daar zoekt op ‘Business NLP Academy’, kom je zo goed als voor de deur uit.
Verdwalen kan altijd. Bel ons gewoon even, grote kans dat we weten waar je staat.

 • nog te plannen
 • maximaal 10 deelnemers
 • van 11u tot 20u
 • rond 18u gaan we eten
 • je kunt daarna blijven om na te praten
 • eten en drinken is gewoon inbegrepen
 • hand-out, kladblok en pen krijg je ook van ons
 • 295,- excl. btw
 • Gildestraat 215
  2671 BW Naaldwijk
Ik wil me aanmelden

Nog niet overtuigd? Klik hier als je twijfelt.

Vergelijkbare masterclasses

Angst & lef, ingrediënten voor succes

Onze beslissingen worden voor een groot deel gestuurd door onze emoties. Eén van die sturende emoties is angst en dat is vaak heel handig: rijd jij 140 km/u en gaan ze voor je ineens remmen – dan is het slim om even bang te zijn voor een botsing en ook te remmen. Maar soms heb je angst helemaal niet nodig, terwijl ‘ie wel aan staat. Wat moet je daar voor in de plaats hebben? En: hoe krijg je dat dan voor elkaar?

Oriënteren
De leugen ontmaskerd

In deze masterclass leer je hoe je kunt ontdekken of iemand liegt. Dit is geen exacte wetenschap en deskundigen zijn het niet met elkaar eens over de haalbaarheid, dus we hebben een paar theorieën in de praktijk getest. Op deze dag vertellen we je van alles over de methoden waarvan we weten dat ze werken.

Oriënteren
Paradigmashift

Jouw paradigma is jouw hele zienswijze en die maakt dat je op een bepaalde manier naar de wereld kijkt. Heel handig, want daardoor hoef je niet elke situatie opnieuw in te schatten. Alleen jammer dat die zienswijze soms niet helemaal mee ontwikkelt met de wereld om je heen. Op deze dag leer je hoe je jouw paradigma kunt veranderen, zodat ‘ie weer doet wat je wil: jouw leven makkelijker maken.

Oriënteren

Wij werken samen met onder meer:

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies