0174 - 38 68 01
Gildestraat 215, 2671 BW Naaldwijk
Opleidingen in professioneel
en persoonlijk leiderschap

Word de beste leidinggevende van het bedrijf.

MC In één keer tussen de oren!

Vergeten mensen ook zo vaak wat je ze net nog hebt verteld?

Het gebeurt je bijna dagelijks: jij hebt iets uitgelegd of verteld en nog voordat je daarmee klaar bent, is jouw publiek al de clue kwijt. Je bent bijna de hele dag bezig met het opnieuw uitleggen van jouw punt en herhalen wat je al tig keer hebt gezegd. Vaak lijkt het wel alsof er gewoon geen aandacht is voor jouw plannen, alsof ze je gewoon niet eens horen.
Dat overkomt je al bij doorgeven wat je voor de lunch wil, dus complexe dingen overbrengen is al helemaal onbegonnen werk. Over het algemeen laat je dat dan ook maar gewoon zitten, waarom zou je al die moeite steken in het proberen overbrengen van iets waarvan je nu al weet dat ze het toch in no time zijn vergeten. En die paar keer dat je toch met frisse tegenzin alles wat je in je hebt inzet om die ander te laten snappen wat je wil zeggen, gebeurt er inderdaad niets. Zij hebben geen idee meer wat je wilde zeggen en jij hebt weer eens de bevestiging dat ze gewoon niet geïnteresseerd zijn.

Daarom is het hoog tijd dat je leert hoe je dat wel doet: iemands aandacht vangen met een boodschap die zó helder en duidelijk is dat ‘ie in één keer bij die ander binnenkomt en daar blijft hangen.

“Dat mensen vergeten wat je zegt of niet snappen wat je bedoelt, is niet omdat ze je expres niet serieus nemen, maar omdat jij bent vergeten jouw boodschap op zo’n manier vorm te geven dat ze je wel móeten onthouden.”

– Jan en Maaike –

Inhoud van de masterclass

We gaan de hele dag aan de slag met jouw eigen boodschap en hoe je die vorm moet geven zodat je ‘m maar één keer hoeft te vertellen. Om dat te doen, beginnen we eerst met een korte theoretische achtergrond over hoe het brein werkt en welke kapstokjes er al in iemands hoofd zitten. Daar jouw boodschap aan ophangen, zorgt er automatisch voor dat die ander ‘m gaat onthouden.
Zodra jullie weten hoe een goede boodschap in elkaar zit, gaan we de rest van de dag besteden aan het fine tunen van jouw eigen boodschap. Iedereen begint met een korte presentatie over wat die boodschap is en op basis van die inhoud, doen we er steeds een stapje bij. Zo loop je niet alleen aan het einde van de dag de deur uit met de theoretische kennis over hoe je het zou moeten doen, maar ook met een klaar-om-te-gaan-boodschap die je meteen de volgende ochtend bij iedereen kan vastzetten.

Agenda
 • 10.30u – Inloop en ontvangst
 • 11.00u – Opening en introductie
 • 12.30u – lunch
 • 13.00u – Jouw boodschap vormen
 • 14.30u – korte pauze
 • 14.45u – Jouw boodschap verbeteren
 • 16.00u – korte pauze
 • 16.15u – Jouw boodschap testen en aanscherpen
 • 18.00u – diner
 • 19.00u – Evalueren, napraten en netwerken
 • We werken met kleine groepen van maximaal 10 deelnemers, zodat jij zeker weet dat je de aandacht krijgt die je verdient.
 • Omdat wij ook wel eens ergens staan waarvan we denken oh god, nee toch, is dit het?! mag je bij ons kosteloos afhaken. Geef voor de lunch aan dat je het toch niets vindt en we hebben het nergens meer over. En natuurlijk mag je nog best een boterhammetje mee-eten 😉
 • Alle theorie die we op de dag bespreken, staat ook in de hand-out. Zo hoef je geen aantekeningen te maken en kun je al jouw aandacht op de masterclass richten.

Jan & Maaike

‘Keep It Smart and Simple!’
Give them a KISS

Als je wil dat mensen jouw boodschap onthouden, zijn er een paar simpele regels waar die boodschap aan moet voldoen. Hem in de juiste vorm gieten, kost vaak wat werk, maar die tijd win je zo terug omdat je ze maar één keer een KISS hoeft te geven!

Deze masterclass is voor mensen die vinden dat zij serieus genomen moeten worden, ongeacht in welke branche zij opereren. Voor mensen die vinden dat ze zinvolle dingen te zeggen hebben en dat het anderen zou helpen als ze dat eens zouden horen. Kortom: voor iedereen die een boodschap wil overbrengen, maar dit nog niet goed genoeg voor elkaar krijgt.

Het belangrijkste doel van deze masterclass is jou te leren hoe je jouw boodschap vorm moet geven, zodat ‘ie lekker makkelijk bij een ander in het hoofd blijft hangen. Zodat jij veel tijd overhoudt en ook die ander tijd bespaart.

Ik wil me aanmelden

Bas Maris

Ik vind het altijd zinvol en nuttig om dergelijke sessies te doen. Je leert altijd veel over jezelf en van anderen. Het enige minpunt is dat er wat weinig tijd is om de stof/vaardigheden écht eigen te maken, dit zou nog meer tijd kunnen gebruiken.

Afzal Jarmohamed

Deze masterclass zorgt voor een gefundeerde basis om abstracte informatie levendig en concreet over te brengen, zodat het blijft hangen.

Roderick, vastgoedmanager

Beviel goed, het heeft me weer aan het denken gezet.

Jacqueline Willekes

Direct, confronterend, leerzaam en zinvol. Gewoon doen!

Meer reviews lezen?

Praktische informatie

De masterclass begint om 11.00u en vanaf 10.30u staat de koffie klaar. Wij zijn er natuurlijk al eerder, dus als er per ongeluk geen file stond en jij dacht van wel kun je gewoon naar binnen lopen. Het programma duurt tot ongeveer 18.00u, waarna we de dag afsluiten met een gezellig diner. Kun je zelf kiezen of je vroeg weg wil, of liever pas na de files aansluit.
Vanzelfsprekend is eten en drinken gedurende de dag inbegrepen. Heb je dieetwensen of allergieën? Laat het op tijd weten, dan kunnen we er rekening mee houden. Ook krijg je van ons een hand-out met alle besproken theorie er in, dus je hoeft niet als een gek mee te schrijven en kunt gewoon lekker opletten.
Masterclasses vinden plaats op onze eigen trainingslocatie (Gildestraat 215, 2671 BW Naaldwijk), waar we geen last hebben van slappe koffie, oude koekjes, tegenvallende broodjes, vreemde buffetten, of strenge pauzetijden. Je kunt er ook nog eens gratis parkeren, dus dat maakt het helemaal mooi.

PS: sommige autonavigaties snappen niet helemaal waar ze je heen moeten sturen, dus we raden je aan om op Google Maps te navigeren. Als je daar zoekt op ‘Business NLP Academy’, kom je zo goed als voor de deur uit.
Verdwalen kan altijd. Bel ons gewoon even, grote kans dat we weten waar je staat.

 • donderdag 17 december 2020
 • maximaal 10 deelnemers
 • van 11u tot 20u
 • rond 18u gaan we eten
 • je kunt daarna blijven om na te praten
 • eten en drinken is gewoon inbegrepen
 • hand-out, kladblok en pen krijg je ook van ons
 • 295,- excl. btw
 • Gildestraat 215
  2671 BW Naaldwijk
Ik wil me aanmelden

Nog niet overtuigd? Klik hier als je twijfelt.

Vergelijkbare masterclasses

Overtuigen in 90 seconden

Wanneer je wil dat mensen overtuigd raken van jouw idee of product, is het aan jou om ze te enthousiasmeren. Mensen luisteren alleen naar anderen die ze vertrouwen, dus je moet eerst zorgen dat ze je als ‘vriend’ zien en niet als ‘vijand’. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Helemaal niet ingewikkeld, maar het luistert wel nauw – daarom oefenen er vandaag lekker veel mee.

Oriënteren
De magie van criteria

Weten wat iemand belangrijk vindt, zorgt ervoor dat je goed weet wat ze wel en niet prettig vinden en waar ze wel of niet mee akkoord zullen gaan. Criteria zijn woorden die aangeven wat iemand belangrijk vindt. Dus weet je die, dan weet je enorm veel van iemand. En dat geldt natuurlijk niet voor jou zelf 😉. We hoeven je vast niet uit te leggen in hoe oneindig veel situaties je profijt kunt hebben van weten wat iemand wil.

Oriënteren
Gevoelige snaren

We hebben het allemaal wel eens: iemand zegt iets tegen je en ineens ontplof je helemaal – eigenlijk snap je zelf ook niet zo goed waarom, maar het gebeurt wel. Op het moment zelf voelt het heel terecht, maar later kom je toch tot de conclusie dat je overdreven reageerde. Deze masterclass gaat over de veroorzakers van zo’n reactie: gevoelige snaren. Waar komen ze vandaan en hoe kun je ze ontspannen.

Oriënteren

Wij werken samen met onder meer:

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies