0174 - 38 68 01
Gildestraat 215, 2671 BW Naaldwijk
Opleidingen in professioneel
en persoonlijk leiderschap

Word de beste leidinggevende van het bedrijf.

MC Gevoelige snaren

Reageer jij ook wel eens overdreven en dat je je dan achteraf wel een beetje schaamt?

Je krijgt positief opbouwende feedback en je weet dat het niet slecht bedoeld is, maar juist om jou te helpen, en toch merk je dat je van binnen een heel heftige emotionele reactie krijgt die eigenlijk niet eens meer kan tegenhouden. Je voelt je onheus bejegend, alsof het allemaal ineens aan jou ligt, terwijl het toch zeker ook een gedeelte aan die ander ligt. Op het moment zelf vindt je jouw uitbarsting heel terecht, want zeg nou zelf, het was toch ook onredelijk van hen? Maar als je achteraf nog eens terugdenkt en zeker nu je wat rustiger bent geworden en er wat tijd tussen zit, heb je wel het idee dat je misschien wat te fel reageerde. Eigenlijk moet je wel concluderen dat je overtrokken reageerde en dat de situatie helemaal niet zó erg was.
Om dat te controleren, heb je het er met jouw omgeving over en die is dat wel met je eens: misschien had die ander het zorgvuldiger kunnen brengen, maar ondanks dat was er geen reden voor jou om zo uit te barsten.

Dit overkomt je in allerlei situaties die op het eerste gezicht allemaal random lijken te zijn, maar diep van binnen voel je wel dat in alle situaties dezelfde pijnlijke plek wordt geraakt, waardoor het net lijkt alsof je niet eens meer normaal zou kunnen reageren. Zelfs niet als je die emotie op dat moment tegen zou willen houden.

Deze situaties zijn voorbeelden van momenten waarop jouw ‘gevoelige snaar’ wordt geraakt, dat ene dingetje waar je helemaal niet tegen kan. Ze hoeven ‘m maar te schampen en jij zit bij wijze van spreken al in het plafond en je hebt geen idee hoe je dat moet veranderen.
Gelukkig is er wel een manier om die extreme reactie te neutraliseren. Op die manier kun je beter reageren op soortgelijke situaties en blijft de sfeer stukken beter, zodat je misschien wel zou kunnen uitleggen wat het met jou doet en bij die ander checken of dat ook wel echt zo bedoeld is.
Zo wordt je prettiger in de omgang en veroorzaak je minder irritaties en onduidelijkheid, omdat je minder opvliegend reageert. Je wordt waardevoller als persoon en collega, niet alleen omdat je zelf minder last hebt van die extreme emotionele reacties, maar ook omdat je veel beter weet hoe je om moet gaan met de gevoelige snaren van anderen.

“We hebben allemaal onze gevoelige snaren, dat maakt de voorbeelden van anderen heel herkenbaar. Die herkenbaarheid haalt de spanning er vanaf, waardoor er ruimte ontstaat.”

– Jan en Maaike –

Inhoud van de masterclass

In deze masterclass leer je wat gevoelige snaren zijn, waarom ze er zijn, hoe ze werken en welke invloed je er zelf op kunt uitoefenen. Want hoewel gevoelige snaren onbewust ontstaan, kun je ze wel degelijk veranderen. Het belangrijkste om te weten is dan ook welke bescherming jouw snaar je wil bieden, zodat je een voor jou beter passende manier kunt ontwikkelen om wél de benodigde bescherming te krijgen, maar dit zónder die irritante overdreven reacties.
Omdat je weet hoe ze bij jou werken en het een universeel systeem is, weet je uit eigen ervaring hoe het bij een ander werkt. Natuurlijk is de inhoud van iedereen anders, maar de manier waarop ze werken en hoe je ze beïnvloedt is voor iedereen hetzelfde.

Agenda
 • 10.30u – Inloop en ontvangst
 • 11.00u – Opening en introductie
 • 12.30u – lunch
 • 13.00u – Jouw eigen snaren in kaart brengen
 • 14.30u – korte pauze
 • 14.45u – Verbetermethodieken voor jouw snaar
 • 16.00u – korte pauze
 • 16.15u – Omgaan met snaren van anderen
 • 18.00u – diner
 • 19.00u – Evalueren, napraten en netwerken
 • We werken met kleine groepen van maximaal 10 deelnemers, zodat jij zeker weet dat je de aandacht krijgt die je verdient.
 • Omdat wij ook wel eens ergens staan waarvan we denken oh god, nee toch, is dit het?! mag je bij ons kosteloos afhaken. Geef voor de lunch aan dat je het toch niets vindt en we hebben het nergens meer over. En natuurlijk mag je nog best een boterhammetje mee-eten 😉
 • Alle theorie die we op de dag bespreken, staat ook in de hand-out. Zo hoef je geen aantekeningen te maken en kun je al jouw aandacht op de masterclass richten.

Jan & Maaike

‘Door niets te doen aan de gevoelige snaren die je hebt, wordt je als maar meer prikkelbaar. Dat is voor jouw omgeving niet leuk, want ze kunnen steeds minder goed doen, maar ook voor jou niet, want die uitbarsting sluimert steeds vlak onder de oppervlakte.’

Deze masterclass is voor mensen die graag willen leren hoe ze delicaat met anderen om moeten gaan en tegelijkertijd zelf minder prikkelbaar willen worden. In welke branche je werkzaam bent is niet van belang, zo lang je maar met mensen te maken hebt en jouw kwaliteit van functioneren verbetert wanneer jij beter in staat bent met anderen om te gaan.

Het belangrijkste doel van deze masterclass is dat je leert hoe jouw belangrijkste snaar in elkaar zit, waar ‘ie vandaan komt en dat je die opruimt. Zo ben jij een stuk relaxter en weet je uit ervaring hoe je met gevoelige snaren om moet gaan.

Ik wil me aanmelden

Anoniem

Deze masterclass heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling en mij nieuwe ondersteunende inzichten gegeven. Super training! Bedankt!

Jenny Meester, marketing director

Fijne start met theorie en invulling 's middags klassikaal, waardoor er optimale begeleiding was voor inzicht in eigen structuur van gevoelige snaren en tegelijkertijd veel praktijkvoorbeelden van elkaar.

Anoniem

Confronterende en interessante masterclass over mijzelf.

Meer reviews lezen?

Praktische informatie

De masterclass begint om 11.00u en vanaf 10.30u staat de koffie klaar. Wij zijn er natuurlijk al eerder, dus als er per ongeluk geen file stond en jij dacht van wel kun je gewoon naar binnen lopen. Het programma duurt tot ongeveer 18.00u, waarna we de dag afsluiten met een gezellig diner. Kun je zelf kiezen of je vroeg weg wil, of liever pas na de files aansluit.
Vanzelfsprekend is eten en drinken gedurende de dag inbegrepen. Heb je dieetwensen of allergieën? Laat het op tijd weten, dan kunnen we er rekening mee houden. Ook krijg je van ons een hand-out met alle besproken theorie er in, dus je hoeft niet als een gek mee te schrijven en kunt gewoon lekker opletten.
Masterclasses vinden plaats op onze eigen trainingslocatie (Gildestraat 215, 2671 BW Naaldwijk), waar we geen last hebben van slappe koffie, oude koekjes, tegenvallende broodjes, vreemde buffetten, of strenge pauzetijden. Je kunt er ook nog eens gratis parkeren, dus dat maakt het helemaal mooi.

PS: sommige autonavigaties snappen niet helemaal waar ze je heen moeten sturen, dus we raden je aan om op Google Maps te navigeren. Als je daar zoekt op ‘Business NLP Academy’, kom je zo goed als voor de deur uit.
Verdwalen kan altijd. Bel ons gewoon even, grote kans dat we weten waar je staat.

 • nog te plannen
 • maximaal 10 deelnemers
 • van 11u tot 20u
 • rond 18u gaan we eten
 • je kunt daarna blijven om na te praten
 • eten en drinken is gewoon inbegrepen
 • hand-out, kladblok en pen krijg je ook van ons
 • 295,- excl. btw
 • Gildestraat 215
  2671 BW Naaldwijk
Ik wil me aanmelden

Nog niet overtuigd? Klik hier als je twijfelt.

Vergelijkbare masterclasses

Overtuigen in 90 seconden

Wanneer je wil dat mensen overtuigd raken van jouw idee of product, is het aan jou om ze te enthousiasmeren. Mensen luisteren alleen naar anderen die ze vertrouwen, dus je moet eerst zorgen dat ze je als ‘vriend’ zien en niet als ‘vijand’. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Helemaal niet ingewikkeld, maar het luistert wel nauw – daarom oefenen er vandaag lekker veel mee.

Oriënteren
De magie van criteria

Weten wat iemand belangrijk vindt, zorgt ervoor dat je goed weet wat ze wel en niet prettig vinden en waar ze wel of niet mee akkoord zullen gaan. Criteria zijn woorden die aangeven wat iemand belangrijk vindt. Dus weet je die, dan weet je enorm veel van iemand. En dat geldt natuurlijk niet voor jou zelf 😉. We hoeven je vast niet uit te leggen in hoe oneindig veel situaties je profijt kunt hebben van weten wat iemand wil.

Oriënteren
De leugen ontmaskerd

In deze masterclass leer je hoe je kunt ontdekken of iemand liegt. Dit is geen exacte wetenschap en deskundigen zijn het niet met elkaar eens over de haalbaarheid, dus we hebben een paar theorieën in de praktijk getest. Op deze dag vertellen we je van alles over de methoden waarvan we weten dat ze werken.

Oriënteren

Wij werken samen met onder meer:

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies