Masterclass ‘Word een waarheidzoeker’

Ben jij ook zo vaak teleurgesteld in alle toezeggingen die niet nagekomen worden?

Steeds wanneer iemand je iets belooft, ongeacht de grootte van die toezegging, moet je zelf een inschatting maken van de waarschijnlijkheid dat de belofte ook echt wordt gehouden. Of het nu de wasmachinemonteur is die er echt tussen 10 en 12 is hoor, mevrouwtje tot de hypotheekverstrekker die sowieso geen woekerpolis aan je probeert te slijten, jij bent degene die de betrouwbaarheid aan de andere kant van de tafel moet zien in te schatten.

En helaas blijken wij mensen daar buitengewoon slecht in te zijn. We hebben het helemaal niet in de gaten, maar we letten gewoon op de verkeerde dingen en mochten we dan een dubieus signaal opvangen, hebben we vaak geen idee wat de gepaste reactie is en houden we onze mond maar.

Met alle gevolgen van dien: deadlines die gewoon gegeneerd worden, projecten die oneindig uitlopen terwijl alle betrokken je verzekeren dat hun deel morgenmiddag af gaat zijn, monteurs die niet op komen dagen maar wel voorrijkosten rekenen – terwijl jij gewoon een dag vrij moet nemen om op zo’n droeftoeter te gaan zitten wachten -, pensioenfondsen die gewoon ijskoud de vergoeding verlagen, etc. etc.
En jij blijft achter met de teleurstelling, omdat je dacht dat het deze keer wel goed zou komen.

Niet alleen privé levert dit problemen op, maar ook op je werk is het heel irritant dat je steeds maar weer blind moet vertrouwen op het woord van anderen, zonder dat je kunt inschatten in hoeverre je op die toezegging kunt bouwen. Je bent tot op zekere hoogte afhankelijk van anderen en het werk dat zij doen, dus dat jij steeds stilstaat doordat zij gewoon niet doen wat ze je beloven is enorm zonde. Had je nu maar van tevoren geweten hoe groot de kans was dat ze gaan doen wat ze je toezeggen, dan had je eventueel jouw plannen aan kunnen passen of er dichter op kunnen blijven.

“Mensen op hun mooie blauwe ogen moeten vertrouwen en maar moeten geloven dat ze oprecht zijn, is net zo gevaarlijk als in een vliegtuig gaan zitten zonder piloot.”

– Jan en Maaike –

Inhoud van de masterclass

We gaan de hele dag aan de slag met leren hoe je bedrog, leugens en halve waarheden kunt achterhalen. Er zijn een aantal stromingen die elk hun eigen voor- en nadelen hebben en door elk van de methodes te oefenen, leer je welke je waar voor kunt inzetten. Als een extra bonus vergroot je daarmee jouw emotionele intelligentie, want je bent beter in staat mensen te lezen. Zoals je van ons gewend bent, behandelen we zo snel mogelijk (maar zonder aan grondigheid in te leveren) de relevante theorie en gaan we daarna vooral veel oefenen.

Agenda
 • 10.30u – Inloop en ontvangst
 • 11.00u – Opening en introductie
 • 12.30u – lunch
 • 13.00u – Hoe en wat te doen om leugens te herkennen?
 • 14.30u – korte pauze
 • 14.45u – Waar moet je op letten?
 • 16.00u – korte pauze
 • 16.15u – Hoe ver mag en/of moet je gaan?
 • 18.00u – diner
 • 19.00u – Evalueren, napraten en netwerken
 • We werken met kleine groepen van maximaal 10 deelnemers, zodat jij zeker weet dat je de aandacht krijgt die je verdient.
 • Omdat wij ook wel eens ergens staan waarvan we denken oh god, nee toch, is dit het?! mag je bij ons kosteloos afhaken. Geef voor de lunch aan dat je het toch niets vindt en we hebben het nergens meer over. En natuurlijk mag je nog best een boterhammetje mee-eten 😉
 • Alle theorie die we op de dag bespreken, staat ook in de hand-out. Zo hoef je geen aantekeningen te maken en kun je al jouw aandacht op de masterclass richten.

Jan & Maaike

‘Door jezelf te trainen in het herkennen van leugens van allerlei soorten en maten ga je merken dat je steeds sneller in kunt grijpen wanneer je ze tegenkomt. Indirect leer je anderen hiermee ook om met een goed onderbouwd verhaal naar te komen en worden ze automatisch eerlijker.’

De masterclass is voor mensen die graag een solide basis willen creëren waarop ze hun vertrouwen in de ander kunnen baseren. Voor iedereen die moet kunnen controleren of de informatie die ze krijgen juist en plausibel is.

Het belangrijkste doel van deze masterclass is jou te leren hoe je bedrog, leugens en halve waarheden kunt herkennen. Zo weet je vanaf nu hoe groot de kans is dat een toezegging ook werkelijkheid gaat worden, of dat het juist bij woorden blijft.

Ik wil me aanmelden

Kim van den Ende, 25 jaar, sales consultant @ David Lloyd Leisure

Ik heb aan deze masterclass meegedaan als onderdeel van de PBC-opleiding en ik vond het leuk om de oefeningen en theorie in een andere context te zien en te gebruiken. Dit zorgde voor een leerzame dag met toch veel herkenning.

Edgar van den Bos, 58 jaar, senior business controller @ Brocacef Holding

Ik vond de masterclass helder en duidelijk. Waardevol en meteen toepasbaar in de praktijk. Wat meer ruimte voor uitleg zou de training nog beter maken, nu volgden de oefeningen elkaar in snel tempo op. Een hele leuke groep en een masterclass die ik zeker zou aanraden!

Jenny Meester, 39 jaar, marketing director @ delicious.

De theorie vond ik fijn en er waren lekker veel oefeningen. Ik miste alleen een oefening met een rollenspel in een meer werkgerichte situatie.

Meer reviews lezen?

Praktische informatie

De masterclass begint om 11.00u en vanaf 10.30u staat de koffie klaar. Wij zijn er natuurlijk al eerder, dus als er per ongeluk geen file stond en jij dacht van wel kun je gewoon naar binnen lopen. Het programma duurt tot ongeveer 18.00u, waarna we de dag afsluiten met een gezellig diner. Kun je zelf kiezen of je vroeg weg wil, of liever pas na de files aansluit.
Vanzelfsprekend is eten en drinken gedurende de dag inbegrepen. Heb je dieetwensen of allergieën? Laat het op tijd weten, dan kunnen we er rekening mee houden. Ook krijg je van ons een hand-out met alle besproken theorie er in, dus je hoeft niet als een gek mee te schrijven en kunt gewoon lekker opletten.
Masterclasses vinden plaats op onze eigen trainingslocatie (Gildestraat 215, 2671 BW Naaldwijk), waar we geen last hebben van slappe koffie, oude koekjes, tegenvallende broodjes, vreemde buffetten, of strenge pauzetijden. Je kunt er ook nog eens gratis parkeren, dus dat maakt het helemaal mooi.

PS: sommige autonavigaties snappen niet helemaal waar ze je heen moeten sturen, dus we raden je aan om op Google Maps te navigeren. Als je daar zoekt op ‘Business NLP Academy’, kom je zo goed als voor de deur uit.
Verdwalen kan altijd. Bel ons gewoon even, grote kans dat we weten waar je staat.

 • Dinsdag 27 september 2022
 • maximaal 10 deelnemers
 • van 11u tot 20u
 • rond 18u gaan we eten
 • je kunt daarna blijven om na te praten
 • eten en drinken is gewoon inbegrepen
 • hand-out, kladblok en pen krijg je ook van ons
 • 295,- excl. btw
 • Gildestraat 215
  2671 BW Naaldwijk
Ik wil me aanmelden

Nog niet overtuigd? Klik hier als je twijfelt.

Wij werken samen met onder meer:

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies