0174 - 38 68 01
Gildestraat 215, 2671 BW Naaldwijk
Opleidingen in professioneel
en persoonlijk leiderschap

Word de beste leidinggevende van het bedrijf.

MC Angst & lef, ingrediënten voor succes

Is angst ook jouw grootse vijand?

Veel mensen worden geleefd door hun angsten. Ze zijn bovenmatig en onnodig veel bezig met het voorkomen van allerlei vervelende dingen die misschien zouden kunnen gebeuren als ze het niet helemaal precies perfect doen. Dat kost bakken met energie, want ze zijn de hele dag bezig allerlei beren op de weg te zoeken en zien overal wel dingen die verkeerd zouden kunnen gaan. Daar moet natuurlijk allemaal op geanticipeerd worden en daar moeten de bestaande plannen op aangepast, want o wee, als je dat ene dingetje vergeet mee te nemen en er iets naars gebeurt.
Vaak begint dat met nog hele normale dingen, zoals controleren of je inderdaad iedereen hebt uitgenodigd voor die belangrijke vergadering, maar groeit het geleidelijk door naar een soort obsessief gedrag: soms wel tien keer checken of je inderdaad niemand hebt overgeslagen met de koffie en je nog speciaal gaan verontschuldigen bij die ene collega net naar de wc bleek te zijn toen jij het rondje deed.

Dit is het soort gedrag dat ontstaat wanneer iemand zich te veel laat leiden door zijn of haar angsten, wanneer je te bang bent (geworden).
Het vervelende hiervan is dat je uiteindelijk bijna geen eigen leven meer over hebt, want je moet de hele tijd maar controleren of alles nog wel goed gaat en je kunt nooit meer spontaan iets doen, want wat als …

Het rottige is dat je niet alleen jezelf enorm dwars zit hiermee en je heel veel extra tijd kwijt bent aan zelfs de kleinste dingen, maar ook jouw omgeving wordt het zo langzaamaan zat dat je niet meer de spontane en vrolijke jij bent die je eerst was.

Hoe lekker zou het zijn wanneer je geen negatieve angsten meer hebt die jouw in de weg zitten? Hoe relaxed zou het leven dan zijn?

Het is namelijk helemaal niet zo dat jouw emoties een soort voldongen feiten zijn, en het is al helemaal niet waar dat je niets zou kunnen veranderen aan hoe jij je voelt! Je hebt zelf alle controle over jouw emoties en in hoeverre die in staat zijn jouw doen en laten te sturen. Je moet het alleen nog even leren.
Zodra je dat kan, zul je merken dat je automatisch daadkrachtiger door het leven gaat en beter voor jezelf kunt opkomen. Het wordt makkelijker om met mensen te praten, écht te zeggen wat je vindt en op basis daarvan beslissingen te nemen. Anderen zullen je gaan vertellen dat je makkelijker in de omgang bent geworden, dat ze je kordater geworden vinden en dat je veel waardevoller als persoon en collega bent geworden.

“Wist je dat het iets heel anders is om uiterlijk gepantserd te zijn dan daadwerkelijk innerlijk weerbaar te zijn?”

– Jan en Maaike –

Inhoud van de masterclass

Tijdens deze masterclass leer je allereerst hoe (jouw) emoties zijn ontstaan. Daarnaast staan we ook stil bij waarom emoties er zijn, hoe ze werken en natuurlijk hebben we het uitgebreid over hoe jij jezelf kunt leiden van negatieve emoties naar positieve.
Emoties zijn reacties die we hebben geleerd door gebeurtenissen uit ons verleden. Daarin hebben we allemaal onze eigen significante emotionele gebeurtenissen meegemaakt op basis waarvan we onbewust hebben besloten hoe we in het vervolg willen gaan reageren. Omdat we daar niet specifiek voor hebben gekozen, weten we ook vandaag de dag niet precies wat maakt dat we die reacties vertonen: jouw emotionele reactie is een gevolg van een beslissing uit het verleden.
Dat we niet weten hoe we aan de reactie komen, betekent niet dat we er niets meer aan kunnen veranderen. Juist niet! Het geheim is dat je elke beslissing uit jouw verleden kan herzien, waardoor je wél de reactie kunt krijgen die je hebben wil.

Hoe je dat precies doet, daar gaan we in de masterclass grondig mee aan de slag.

Agenda

 • 10.30u – Inloop en ontvangst
 • 11.00u – Opening en introductie
 • 12.30u – lunch
 • 13.30u – Aan de slag!
 • 14.30u – korte pauze
 • 14.45u – Ontdek hoe het geheim werkt
 • 16.00u – korte pauze
 • 16.15u – Pas het geheim op jezelf toe
 • 18.00u – diner
 • 19.00u – Evalueren, napraten en netwerken
 • We werken met kleine groepen van maximaal 10 deelnemers, zodat jij zeker weet dat je de aandacht krijgt die je verdient.
 • Omdat wij ook wel eens ergens staan waarvan we denken oh god, nee toch, is dit het?! mag je bij ons kosteloos afhaken. Geef voor de lunch aan dat je het toch niets vindt en we hebben het nergens meer over. En natuurlijk mag je nog best een boterhammetje mee-eten 😉
 • Alle theorie die we op de dag bespreken, staat ook in de hand-out. Zo hoef je geen aantekeningen te maken en kun je al jouw aandacht op de masterclass richten.

Jan & Maaike

‘Het meervoud van lef is leven. Angst is een emotie die je keihard nodig hebt om te overleven, want hij zorgt ervoor dat je veiligheid nastreeft. Wil je echter genieten, dan heb je een andere nodig: moed!’

Deze masterclass is bedoeld voor mensen die zichzelf willen verbeteren en een positieve invloed op zichzelf en anderen willen hebben. Ongeacht in welke branche je opereert en wat je voor functie vervult, als je succesvol wil functioneren en daar best wat inspanning voor wil leveren en bereid bent moeite te doen om het beste uit jezelf te halen.

Het belangrijkste doel van deze masterclass is het bereiken van emotionele vrijheid: jij moet kunnen leven zoals jij dat wil, zonder tegen gehouden te worden door al jouw onterechte angsten.

Ik wil me aanmelden

Dino Amelsbeek, 25 jaar, salesmanager @ Finley Het Witte Huis

Een ontzettend interessante middag, die voor mij het begrip angst inzichtelijk heeft gemaakt en handvatten voor de toekomst heeft gegeven!

Arthur von Barnau Sythoff, 54 jaar, directeur @ Barnautica Yachting

Ik vind Jan op een prettige manier confronterend en zeer bekwaam om aan iedereen in de groep aandacht te geven en om ze met, naar mijn idee, waardevolle inzichten naar huis te laten gaan. Hierdoor sluit de masterclass goed aan bij de praktijk.

Anoniem, 26 jaar, logistic manager

Ik vond het goed dat we telkens allemaal aan de beurt kwamen. Jan helpt je een handje, maar uiteindelijk komen we zelf met onze input. Dat is erg waardevol en meteen te gebruiken in de praktijk.

Bas Maris, 43 jaar, hoofd operations @ Wegter

In één dag geleerd wat ik in 35 jaar niet zelf heb kunnen leren over mezelf. Met dit inzicht ga ik groeien.

Meer reviews lezen?

Praktische informatie

De masterclass begint om 11.00u en vanaf 10.30u staat de koffie klaar. Wij zijn er natuurlijk al eerder, dus als er per ongeluk geen file stond en jij dacht van wel kun je gewoon naar binnen lopen. Het programma duurt tot ongeveer 18.00u, waarna we de dag afsluiten met een gezellig diner. Kun je zelf kiezen of je vroeg weg wil, of liever pas na de files aansluit.
Vanzelfsprekend is eten en drinken gedurende de dag inbegrepen. Heb je dieetwensen of allergieën? Laat het op tijd weten, dan kunnen we er rekening mee houden. Ook krijg je van ons een hand-out met alle besproken theorie er in, dus je hoeft niet als een gek mee te schrijven en kunt gewoon lekker opletten.
Masterclasses vinden plaats op onze eigen trainingslocatie (Gildestraat 215, 2671 BW Naaldwijk), waar we geen last hebben van slappe koffie, oude koekjes, tegenvallende broodjes, vreemde buffetten, of strenge pauzetijden. Je kunt er ook nog eens gratis parkeren, dus dat maakt het helemaal mooi.

PS: sommige autonavigaties snappen niet helemaal waar ze je heen moeten sturen, dus we raden je aan om op Google Maps te navigeren. Als je daar zoekt op ‘Business NLP Academy’, kom je zo goed als voor de deur uit.
Verdwalen kan altijd. Bel ons gewoon even, grote kans dat we weten waar je staat.

 • donderdag 8 oktober 2020
 • maximaal 10 deelnemers
 • van 11u tot 20u
 • rond 18u gaan we eten
 • je kunt daarna blijven om na te praten
 • eten en drinken is gewoon inbegrepen
 • hand-out, kladblok en pen krijg je ook van ons
 • 295,- excl. btw
 • Gildestraat 215
  2671 BW Naaldwijk
Aanmelden

Nog niet overtuigd? Klik hier als je twijfelt.

Vergelijkbare masterclasses

De leugen ontmaskerd

In deze masterclass leer je hoe je kunt ontdekken of iemand liegt. Dit is geen exacte wetenschap en deskundigen zijn het niet met elkaar eens over de haalbaarheid, dus we hebben een paar theorieën in de praktijk getest. Op deze dag vertellen we je van alles over de methoden waarvan we weten dat ze werken.

Meer lezen
Paradigmashift

Jouw paradigma is jouw hele zienswijze en die maakt dat je op een bepaalde manier naar de wereld kijkt. Heel handig, want daardoor hoef je niet elke situatie opnieuw in te schatten. Alleen jammer dat die zienswijze soms niet helemaal mee ontwikkelt met de wereld om je heen. Op deze dag leer je hoe je jouw paradigma kunt veranderen, zodat ‘ie weer doet wat je wil: jouw leven makkelijker maken.

Meer lezen
In één keer tussen de oren

Hoe breng je jouw idee over aan een ander, op zo’n manier dat ‘ie ook daadwerkelijk gaat doen wat je voorstelt? Dan moet jouw boodschap eerst blijven hangen, want als iemand jou en jouw verhaal gewoon vergeet, dan gebeurt er natuurlijk niets. Daarom leer je vandaag wat je moet doen om jouw boodschap op zo’n manier te brengen dat deze bij de ander als het ware in z’n hoofd blijft plakken.

Meer lezen

Wij werken samen met onder meer:

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies