Geloof jij iedereen als ze je vertellen dat ze een fantastisch product verkopen? Wij ook niet.

Baseer je daarom niet alleen op wat wij zeggen, maar lees (en hoor) wat anderen ervan vinden.

Natuurlijk kun je nu denken ‘goed verhaal hoor, maar jullie beheren gewoon zelf de site en zetten hier alleen maar positieve reviews neer’. En daar heb je gelijk in: wij bepalen wat hier komt te staan, je kunt niet zelf een recensie op de site neerzetten.
Maar dat betekent niet dat het daardoor een onrealistisch beeld is. Want stel – gewoon voor het gedachte-experiment – dat wij ons vak verstaan en dat we goed zijn in wat we doen, zou het dan niet heel logisch zijn als we positieve reviews krijgen?

Hoe dan ook, als je zeker wil weten of wij zijn wat je zoekt, kom gezellig een keertje langs!
Dan kun je zelf jouw oordeel vellen en hoef je niemand op diens mooie blauwe ogen te geloven. In het ergste geval heb je een gratis kop koffie.

Enkele studenten van de Professional Business Communicator

Dino Amelsbeek, 25 jaar, salesmanager @ Finley Het Witte Huis

2014 - Op aanraden van mijn werkgever ben ik in september 2014 gestart met de Business NLP Practitioner. Ik ben salesmanager bij de evenementenlocatie Het witte huis in Loosdrecht. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan onder anderen uit het operationele team aansturen, marketingplannen uitvoeren en natuurlijk het verwerken van alle inkomende aanvragen. De locatie is veelzijdig, waardoor er zowel huwelijken plaatsvinden als zakelijke partijen. Dit betekent dat ik op meerdere niveaus (zowel zakelijk als emotioneel) moet schakelen om het beste resultaat te realiseren.

Na het starten van de studie leerde ik mijzelf steeds beter kennen. Met betrekking tot hoe ik omga met situaties, maar ook waar ik sterk of juist minder sterk in ben. Al heel snel merkte ik aan mijzelf, maar ook aan mijn resultaten, dat ik door deze inzichten veel beter om kan gaan met problemen, bepaalde soorten mensen of uitdagingen.

Om het concreet te maken: wij analyseren alle aanvragen die binnen komen en de conversie die iedereen heeft. Daaruit is gebleken dat ik na vijf maanden volgen van de studie, nog nooit zo’n goede conversie heb gedraaid. Dit heeft er zelfs in geresulteerd dat ik op een gegeven moment een conversie had van 1 op 1!

Uiteraard zijn er meerdere factoren die meespelen in of een aanvraag definitief wordt, maar ook vanuit de klanten kreeg ik ontzettend positieve reacties terug over de manier van contact, het begrijpen van en aanvoelen van de klanten. Ik kan dan ook met zekerheid stellen dat het volgen van de studie mij absoluut naar een hoger niveau heeft gebracht en dat ik nu zowel zakelijk als privé veel krachtiger in het leven sta!

Jos Dudink, 44 jaar, projectmanager @ AVR Bedrijven

2003 - Ik ben heel enthousiast. Ik heb deze training ervaren als een ontdekkingsreis. Een zware expeditie diep in een nog onontdekt gebied. Het heeft me enorm veel inzicht opgeleverd in alles wat met communicatie te maken heeft. Communicatie met anderen, maar vooral ook met mezelf. Ik heb mezelf veel vaardigheden eigen gemaakt en bovendien is het langgezochte persoonlijke veranderingsproces nu pas echt goed op gang gekomen. Voor mij is juist dit van onschatbare waarde. Als gezegd, het was geen toeristisch uitstapje, we hebben er hard voor moeten werken, maar het was het waard. Bovendien was het nooit onplezierig. Jan Lemmens maakte dit verder allemaal mogelijk, voor mij is hij een kei!

Mark Smees, 26 jaar

2013 - De PBC zou een vak moeten zijn op school. Het leert je situaties te herkennen, hoe vaak er aannames worden gedaan, emoties er uit laten, opluchting of oplossing, etc. etc. Het geeft mij keuze wanneer en hoe te reageren.

Er zijn een aantal collega’s die dezelfde opleiding hebben gedaan. Ik merk dat er binnen het bedrijf goed wordt geluisterd en dat er betere vragen worden gesteld. We hebben enorm productieve vergaderingen en kunnen sneller besluiten nemen.

Paul Vaas, 43 jaar, change manager @ NOB

1999 - Door deze training heb ik het gevoel gekregen in elk zakelijk contact effectief te kunnen zijn. Ik heb voor het eerst in een training het gevoel verbeterd en veranderd te zijn, in plaats van alleen nieuwe kennis te hebben opgedaan. Ik heb me geen moment verveeld.

Albert van Lunteren, 44 jaar, partner en adviseur @ FBM

2016 - De opleiding zit goed in elkaar, met een goede mix van theorie en praktijk, en geeft inzicht in jezelf en in de ander waarom en hoe zaken kunnen lopen en hoe je dit kunt beïnvloeden. Op deze manier wordt je effectiever en resultaat gerichter.

Nicolle van Uden, 40 jaar, accountmanager @ Rabobank Nederland

2011 - De combinatie tussen theorie, praktijk en de mate van aandacht voor persoonlijke groei zorgt ervoor dat het jaar mij veel heeft gebracht. Ik ben gegroeid als persoon, flexibeler en ik durf me kwetsbaar op te stellen. Door de training heb ik nu de nieuwe functie waarvan ik een jaar geleden dacht dat ik nog niet zover was. Dit inzicht is belangrijker dan het prijskaartje

Ed Bezooijen, projectmanager business development @ Simac Techniek BV

1998 - De PBC is een ontdekkingsreis, een zoektocht naar jezelf. De sensatie van zaken in je eigen lijf vinden en de wisselwerking tussen je geest en je lijf is fascinerend en confronterend tegelijkertijd. Daarnaast blijkt dat met contact met je medemens bijna alles kan. Die constatering is het feestelijke begin van een prachtig avontuur.

Danny Visser, 28 jaar, salesmanager @ Debitel Nederland

1999 - Bijeenkomsten die motiveren en inspireren, hier wil je bij betrokken blijven. Het verrijkt niet alleen je wijze van communiceren, maar het verrijkt je wijze van leven! Wat je hier leert, kun je niet met woorden uitleggen – je kunt het alleen maar ervaren.

Helen Tay, 36 jaar, manager @ Exterran Services

2011 - Deze training behandelt kennis, kunde en persoonlijkheid – een combinatie die ik niet veel heb gezien in andere communicatietrainingen. De programma’s zijn zo opgesteld dat ze inzicht geven en jouw ogen openen

Meer info over de PBC?

Ervaringen van mensen die gecoacht zijn

Sander Loohuizen, retail manager @ Just Brands

Vorig jaar heb ik bij Jan een aantal sessies gehad waar ik tot op heden van vandaag nog steeds baat bij heb.
Wat ik meegenomen heb uit deze sessies is dat ik toch écht zélf verantwoordelijk ben voor mijn eigen keuzes. Ik sta aan het roer van mijn eigen leven en carrière, en op het moment dat ik me dat ben gaan realiseren, werden situaties waar ik me in het verleden nog wel eens onmachtig voelde, in een keer overzichtelijk en veel beter te sturen.

Het feit dat ik als enige de sleutel tot mijn eigen succes en geluk heb, geeft mij het gevoel van controle, en ben ik in staat makkelijker te relativeren en dingen in perspectief te zien. Ik zou deze sessies aanraden aan iedereen die door de drukte op het werk of privé het overzicht wel eens dreigt te verliezen, en het gevoel heeft dat stukje controle terug te willen pakken.

Chantal van der Aa, 40 jaar, senior accountmanager @ The Cookie Company

Het unieke en fijne aan de coaching sessies van Jan is dat hij mij zo goed doorgrond. Aan 1 blik of zin heeft hij genoeg... genoeg om een hele sessie constructief op te zetten.
Het verbaasde en verblijdde mij elke keer weer dat ik met zo’n ander gevoel (vol vertrouwen) weer naar buiten stapte!

Bij mij ging hij in op het probleem van dat moment, dus we gingen niet verder op de vorige sessie. Elke sessie is eigenlijk een afgerond geheel.
En dat maakt het zo fijn, omdat er een aantal weken tussen de sessies zaten en er dus best wat kan veranderen en ik zo ook niet hoefde te blijven hangen ofzo in het vorige/verleden eigenlijk.

Coaching is confronterend en ook zwaar met momenten, en dat werd verlicht doordat Jan mij door grapjes of verhalen er weer even lekker uit kon halen en een kort moment aan iets anders kon laten denken. Dat hielp enorm en werkte verlichtend 🙂

Ik ben een aantal jaar geleden met Jan in contact gekomen en daar een paar hele fijne ‘onderhoudssessies’ gedaan waar ik op dat moment behoefte aan had. Ik zat met wat dingetjes en die hebben we besproken en ‘opgeruimd’ zeg maar. Op verschillende manieren is dat gedaan, met bv Time Line Therapy. Enorm fijn en prettig was dat!

Arie Heemskerk, 51 jaar, groepsleider @ NOS

De coaching van Jan heeft mij in enkele sessie’s veel meer opgeleverd dan alle managementtrainingen die ik in het verleden gevolgd heb.

Meer info over individuele coaching?

Leuk allemaal, maar waar kom ik dan terecht?

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer
Ons hele lesaanbod bekijken

Studenten die de Master Business Communicator gedaan hebben

Erik Janssens, 33 jaar

‘Geen mens is vrij die niet zijn eigen meester is’, met deze woorden startte ik de MBC-opleiding. En een jaar later kwam ik achter de betekenis…: de MBC is een meesterlijke opleiding die me bij mezelf, bij de ander en in een andere wereld gebracht heeft, waarin genieten een geheel nieuwe betekenis heeft.

Erica Bassie, 32 jaar

Een goede manager is iemand die zichzelf weet te managen. Daarom is het nodig dat je ook de kwetsbare kanten van jezelf leert kennen, om uiteindelijke te groeien tot een persoon die verantwoording neemt voor datgene waar je verantwoordelijk voor bent. Het waardevolle van de MBC is dat ik heb geleerd mijzelf te managen en verantwoording te nemen. De wereld is daardoor mooi geworden. Iedere manager die zichzelf serieus neemt, zou deze training moeten volgen.

Rob Tummers, 42 jaar, trainer @ 2enable

In de MBC heb ik m’n gereedschapskist gevuld met nieuwe tools om naar mensen en organisaties te kijken. En ook naar mezelf. Het heeft me een betere trainer gemaakt, omdat ik meer dan voorheen naar het hele systeem heb leren kijken waarin mensen, afdelingen en organisaties functioneren. Bij de PBC werk je op individueel niveau, in de MBC krijg je de organisatie en omgeving erbij. Met dat totaalplaatje bied ik zelf nog meer waarde bij m’n klanten en daar pluk ik dagelijks de vruchten van. Ik vind holistisch een geitenwollensokkenwoord, maar ik heb er geen beter woord voor. De scherpzinnigheid van Jan is in deze opleiding de slagroom op de taart.

Meer info over de MBC?

Wij werken samen met onder meer:

Reviews over verschillende Masterclasses

Inge Kuizenga, front office manager @ Gooiland

Ik vond het een goede dag, omdat ik het idee heb dat ik veel kan toepassen in het bedrijf. De trainer weet waar hij het over heeft en er is veel persoonlijke aandacht. Het is jammer dat het ver weg is, maar het zou me niet tegenhouden om nog een masterclass te volgen!

Kim van den Ende, 25 jaar, sales consultant @ David Lloyd Leisure

Ik heb aan deze masterclass meegedaan als onderdeel van de PBC-opleiding en ik vond het leuk om de oefeningen en theorie in een andere context te zien en te gebruiken. Dit zorgde voor een leerzame dag met toch veel herkenning.

Calvin Kahlé, marketing & sales @ Gooiland

De masterclass begint heel vaag en niet concreet en wordt vervolgens steeds duidelijker. De trainer is deskundig, professioneel en vooral intelligent. Hij kan je goed een spiegel voorhouden. Ik vond het fijn dat er ook echt met acties wordt gewerkt, waardoor je meteen kunt meten of het resultaat oplevert. Iedereen aan te raden!

Edgar van den Bos, 56 jaar @ Brocacef Holding

Het vergt moed om niet bang te zijn voor mijn angsten en ik heb geleerd dat, met de juiste dosis moed als tegengif, elke angst te overwinnen is. Hoe klein of groot ook. Het inzicht dat angst ook positief is en dus een functionele emotie was voor mij een eye-opener, ik heb angst altijd als negatief en remmend ervaren. Op een speelse en onderhoudende manier werd ik meegenomen naar mijn angst, leerde deze te ervaren en te omarmen en er sterker uit te komen, met daarbij veel zelfwerk: door het te doen, ervaren wat het is.

Nick Konijnendijk, eigenaar @ P&K Infra Service

De masterclass zelf was heel luchtig en niet te diepgaand. Het heeft me handige tools opgeleverd om bepaalde keuzes te maken en op een andere manier naar bepaalde zaken te kijken.

Claudia Tjan, 52 jaar, hotelmanager @ Gooiland

Een hele fijne training. Is in de praktijk goed te gebruiken. Een prettige manier van training geven. Je krijgt de tijd om zelf na te denken en de medecursisten denken ook mee.

Anoniem, 38 jaar, ondernemer

Mooie inzichten in een lekker tempo. De komende tijd wil ik veel van de leerstof in de praktijk toepassen en ik heb het gevoel dat we daar ook genoeg handvatten voor hebben gekregen. Aanrader!

Jenny Meester, marketing director

Fijne start met theorie en invulling 's middags klassikaal, waardoor er optimale begeleiding was voor inzicht in eigen structuur van gevoelige snaren en tegelijkertijd veel praktijkvoorbeelden van elkaar.

Roderick, vastgoedmanager

Beviel goed, het heeft me weer aan het denken gezet.

Bart, hovenier

Met het veranderen van mijn zelfbeeld kan ik beter omgaan met mijn angsten.

Meer info over de masterclasses?

Jan & Maaike

Het is onze passie je te helpen om te worden wie én hoe jij wil zijn. Wij vinden dat iedereen zo gelukkig mogelijk door het leven hoort te gaan, omdat genieten nu eenmaal het belangrijkste is in het leven!

Een paar studenten die de PBC Crash Course hebben gedaan

Eric van Veen, 46 jaar, directeur @ Ooms Financieel Adviseurs

De PBC opleiding was heel mooi, maar helaas gebruikte ik na de opleiding niet al het geleerde, waardoor het één en ander wegzakte. Ik merkte dat ik er behoefte aan had om de stof weer eens helemaal door te nemen om te kijken wat ik liet liggen en waar ik mijn effectiviteit kon verbeteren.
De Crash Course sloot voor mij perfect bij deze behoefte aan: niet weer de hele cursus vanaf scratch met cursisten die alle terminologie voor het eerst horen, maar in een beperkt aantal dagen alle stof in een rap tempo doornemen en vele 'oh ja!' momenten verder het met mijn mede-cursisten direct in de praktijk brengen door oefeningen te doen die overeenkomen met alledaagse situaties.

Mark Holierhoek, 47 jaar, process engineer @ Uniper energy

Ik zag de mail voorbij komen en ik dacht in eerste instantie 'Ja, mooi niet!'
Weer eens lekker confronterend, want mijn schuldgevoel ging gelijk aan omdat ik toch niet alles gedaan heb wat ik me voorgenomen had. Ik vermoedde dat ik weer bewustwording ging krijgen en herkennen dat ik nog wat bij mezelf heb te doen. Echter, ondanks mijn twijfels ben ik het toch gaan doen en het was precies zoals ik me voorstelde.
Ik herken gemakkelijker als mensen er omheen zitten te draaien en ik vraag dan, weer, door naar de kern. Ik ontdek gemakkelijker patronen en ik merkte dat ik nu voorloop op mijn collega die iets soortgelijks heeft gedaan.
Voor mij was de PBC na het examen nog niet af en ik ga nu een stap verder.
Ik heb daarmee de rust gevonden, in plaats van dat ik dacht dat ik het niet goed deed en dat dat aan mij ligt. Ik kan nu gemakkelijker sturen en ik krijg complimenten.
Het is heerlijk confronterend met jou en de lesstof. Ik was na de PBC wel gegroeid, maar er lag nog iets en daar ben ik me aan de slag gegaan.

Na een aantal jaar moet je altijd opfrissen, zeker met de PBC!
Confronterend om er achter te komen dat het nu toch niet meer zo goed en gemakkelijk gaat als toen ik er volop mee bezig was.

Meer info over de PBC Crash Course?

Om ervoor te zorgen dat jij groeit op de manier die bij jou past, hebben we verschillende diensten ontwikkeld.
Hieronder een kort overzicht:

Individuele
coaching
 • Binnen vijf sessies weer goed bezig
 • Voor als je worstelt met jezelf of met de wereld
 • Altijd gratis en vrijblijvend kennismaken
Oriënteren
Eendaagse
masterclasses
 • Eén onderwerp grondig behandelen
 • Binnen een dag alle essentiële info
 • Veel verschillende dagen en thema’s
Oriënteren
Professional Business Communicator
 • Dé jaaropleiding om de beste manager te worden
 • Je leert hoe mensen in elkaar zitten
 • Uitmuntend en effectief communiceren
Oriënteren
Master Business Communicator
 • De overtreffende trap van de PBC
 • In plaats van individuen, groepen aansturen
 • Na het jaar sta je versteld van jouw kunnen
Oriënteren

Tot slot een paar oudjes over de Professional Business Communicator

Jacques Moison, 34 jaar, it manager beheer @ Telefoongids media

2001 - Nog nooit heb ik een training gevolgd waarin ik zó intensief geleerd heb als tijdens de PBC. Het is veel en soms moeilijk, maar geeft zoveel energie dat ik deze training absoluut aan iedereen durf aan te raden.

Ik heb diepe bewondering gekregen voor Jan. Door al mijn scepsis heen breken was voor mij geen pretje en wellicht voor jou ook niet echt. Het voelde niet lekker en dat heeft het lang niet gedaan. Sterker nog, ik heb je stiekem wel eens vervloekt! Zonder dat bijzondere moment zou deze training absoluut niet hetzelfde zijn geweest en had de band die ik voel met jou én met de rest van de groep nooit zo intens kunnen zijn. Daarnaast voel ik me écht gegroeid en ik heb me een zekerheid verworven die heerlijk voelt. En ondanks dat ik je hoor zeggen ‘dat hebbie ech zelluf gedaan’, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat jij een ‘risico’ hebt genomen door mij uit te dagen en meer van jezelf hebt gegeven dan ik van een cursusleider mag verwachten. Dank je wel daarvoor.

Maarten Bakkenist, 42 jaar, teammanager communicatie @ Heineken Nederland

1998 - Ik heb de gehele PBC niet alleen als uiterst nuttig maar ook als zeer plezierig ervaren. Het uiteindelijke effect van deze training op mijn persoonlijk functioneren, blijkt nu al, is groot. De aangereikte oefenstof, de professionele wijze waarop dit werd gepresenteerd, alsook de vele confrontaties binnen de oefeningen hebben mijn beeld over mijzelf veranderd. Belangrijker nog: mijn beeld over anderen. De vrijheid om binnen de oefeningen gebruik te maken van zelfgekozen onderwerpen vind ik persoonlijk cruciaal, omdat het geheel daardoor altijd voor mij binnen een realistische context blijft.

In ieder geval zou deze training verplichte stof moeten zijn voor diegenen die binnen organisaties verantwoordelijkheid dragen voor anderen. Voor een ieder die dergelijke verantwoordelijkheden serieus neemt, voegt deze training een enorme dimensie toe aan professioneel functioneren. Voor een ieder die mensen en relaties met mensen serieus neemt is deze training een vanzelfsprekende must.

Ik waardeer de professionaliteit van de trainer en zijn energie. De humor, de scherpzinnigheid en de soms noodzakelijke hardheid om te confronteren. Soms sta je weer ‘met je poten in de klei’, voel je je onwetend. Soms ook geheeld, gemotiveerd en enthousiast. De kwaliteit van de didactiek en de dosering van lesstof geeft een ontspannen gevoel. Het heeft mij wederom geleerd dat er niets mee mis is om je kwetsbaar op te stellen, dat je daarmee zelfs het nodige kunt winnen. Dat kan alleen in een vertrouwenwekkende sfeer en wanneer de chemie tussen mensen klopt. Vreemden worden ‘familie’. Dat is een verdienste van de trainer en van de aanwezige deelnemers. Onlosmakelijk verbonden aan het resultaat en succes.

Complimenten voor een fantastische en leerzame ervaring!

Ed Bezooijen, projectmanager business development @ Simac Techniek BV

1998 - De PBC is een ontdekkingsreis, een zoektocht naar jezelf. De sensatie van zaken in je eigen lijf vinden en de wisselwerking tussen je geest en je lijf is fascinerend en confronterend tegelijkertijd. Daarnaast blijkt dat met contact met je medemens bijna alles kan. Die constatering is het feestelijke begin van een prachtig avontuur.

Meer info over de Professional Business Communicator?

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies