Ons complete aanbod

Het overzicht van de opties die er zijn om ons in te zetten.

Wij vinden dat we ons bestaansrecht ontlenen aan het helpen van mensen te worden wie en hoe ze willen zijn. Door de jaren heen hebben we onze eigen en unieke werkwijze ontwikkeld om dat voor elkaar te krijgen, maar die werkwijze kunnen we natuurlijk in verschillende settings toepassen.

Hieronder zie je de opties die we kant en klaar hebben liggen.

Heb je iets in gedachten dat hier niet bij staat?
Laat het ons weten, want waarschijnlijk vinden we het een goed idee 🙂

Individuele coaching

 • Issues oplossen in sessies van anderhalf uur
 • Een-op-een, meer persoonlijke aandacht kan niet
 • Voor als je (eerst) jouw hindernissen wil opruimen

Als je merkt dat je niet zó goed functioneert als je graag zou willen en er zelf niet of niet helemaal uitkomt. Je hoeft in principe niets nieuws te leren, je wil gewoon wat hulp in het opruimen van datgene dat jou in de weg staat om optimaal te presteren.

Ik wil meer informatie

Masterclasses

 • Eén dag focussen op één thema
 • Heel goed te volgen zonder voorkennis
 • Gericht op wat je morgen meteen kunt gaan doen

Er zijn een aantal verschillende masterclasses. Elke masterclass gaat over één specifiek onderwerp en daar gaan we mee aan de slag. We beperken de theorie tot datgene wat je nodig hebt en gaan daar mee oefenen, zodat je weggaat met concrete handvatten en vaardigheden.

Welke zijn er en wanneer zijn die?

Professional Business Communicator

 • In groepsverband werken aan individuele doelen
 • Zestien dagen training gedurende dertien maanden
 • Jezelf leren kennen en daardoor beter communiceren

Tijdens onze jaaropleiding ga je jezelf erg goed leren kennen. Dat is niet altijd heel leuk, maar het is wel altijd heel waardevol. Je leert werken volgens het PBC-Gespreksmodel, waardoor je veel effectiever en efficiënter wordt dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Oriënteren

Master Business Communicator

 • Hét vervolg op de PBC
 • Jaaropleiding die nog dieper gaat dan de PBC
 • Inzicht en invloed op groepsprocessen staat centraal

Nadat je de PBC hebt gevolgd, begint het toch te kriebelen om die stap verder te zetten? Waar de PBC vooral gaat over jouw hindernissen opruimen in relatie tot het inzetten van het PBC-Gespreksmodel, gaat de MBC vooral over jouw invloed op dynamische processen.

Ik wil meer informatie

PBC Crash Course

 • In zes dagen de PBC herhalen
 • Voor iedereen die ooit de PBC heeft gedaan
 • Het PBC-Gespreksmodel staat centraal

Je herkent het vast wel: de eerste maanden na het afronden van de opleiding gebruikte je nog praktisch alles dat je hebt geleerd, maar na een tijdje begon de aftakeling in te treden. Dat wat je goed beheerst kun je nog wel, maar al die andere dingen ben je stiekem vergeten.

Ik wil meer informatie

Jan & Maaike

Wij vinden dat iedereen het recht heeft om ons eerst te leren kennen voordat we aan facturen gaan beginnen. Daarom zijn onze kennismakings- en intakegesprekken altijd vrijblijvend en kosteloos.
Vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen

Weet je niet wat bij je past? Laten we dan samen even kijken.
Of weet je het al, maar wil je eerst even face to face kennismaken?

Referenties

In die twintig jaar hebben we veel tevreden klanten gehad, hier lees je de ervaringen van een paar van hen. 

Cindy van den Ende, 25 jaar, makelaar retail @ Ooms Makelaars

2014 - De persoonlijke groei die je doormaakt is ontzettend waardevol, in combinatie met de tools die je leert een unieke opleiding die ik iedereen zou aanraden!

Mark Delis, 39 jaar, sales director @ Just Brands

2009 - Deze training leert je de diepere betekenis van het probleem te vinden bij jezelf en anderen en hoe je daar mee omgaat. Ik ben een totaal ander mens geworden, zonder Mark te verliezen.

Yvonne Strengers, 52 jaar, verloskundige

2016 - Volg deze opleiding als je écht wil weten hoe mensen communiceren en je jouw communicatie kan verbeteren. Kijk wel uit: je leert jezelf wel heel goed kennen en dat is blijvend. Uitdagend en confronterend, maar het is het waard.

Dianta van Schijndel, 50 jaar, manager contractbeheer @ Siemens Nederland

2008 - Als je eens wil leren communiceren en dit je eigen maken, waar je je hele leven iets aan hebt. Een training die als een jas wordt aangemeten door persoonlijke inzichten en opruimen van wat in de weg zit.

Reinder Kuiper, 37 jaar, ondernemer

2002 - De PBC heeft voor mij deuren open getrokken die ik nooit meer dicht zal laten gaan. Het heeft, nu al, mijn leven dermate verrijkt dat ik het eenieder kan aanraden, die bereid is zijn of haar communicatie effectiever en efficiënter te maken.

Auke, 30 jaar, associate @ NPM Capital

2016 - Heerlijk deze opleiding! Ik heb mezelf beter leren kennen, ontzettend veel vaardigheden geleerd en ik heb hier iedere dag profijt van. Het was uitdagend, soms confronterend, maar bijzonder inspirerend! Een absolute aanrader.

Meer reviews lezen?

Wij werken samen met onder meer:

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen

Weet je niet wat bij je past? Laten we dan samen even kijken.
Of weet je het al, maar wil je eerst even face to face kennismaken?

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies