Wat vinden echte deelnemers van de Professional Business Communicator van de opleiding?

Laat je inspireren door de ervaringen van eerdere deelnemers!

Misschien ken je ons al door coaching of door een masterclass. Misschien ook niet. Welke van de twee het ook is, in jouw overwegingen of de PBC wel of niet iets voor je is, wil je natuurlijk een zo compleet mogelijk beeld vormen. Het is geen opleiding die je er zomaar even bij doet en daar is de prijs ook niet naar, dus hoe meer je van tevoren weet, hoe beter je de keuze kunt maken.

Hieronder vind je daarom zo’n beetje alle reviews die we over de PBC hebben gekregen. Ze staan er niet allemaal.
Iedereen mag namelijk aangeven of ze het goed vinden dat we de review verder gebruiken en sommige studenten geven aan dat niet te willen.
Dus dan staan ze er ook niet.

We hebben ze gesorteerd op het jaar waarin de groep is gestart.

Veel leesplezier! 🙂

2019

Chantal v/d Aa, 41 jaar, Senior accountmanager @ The Cookie Company

De uniciteit, op de één of andere manier komt de opleiding heel luchtig over op mij, het is geen taaie stof. Dat leert heel prettig.

Justin Velleman, 33 jaar, Accountmanager @ ManagementMedia

We begonnen het jaar als onbekenden, nu voelt het als vrienden. Ik vond het mooi dat je leert anderen te helpen hun doelen te halen.

Anoniem, 32 jaar

Wat zo uniek is, is dat het zoveel verschillende aspecten van communicatie behandelt en het gericht is op meetbaar resultaat.

Dennis van Eersel, 35 jaar, Sportverslaggever @ RTV Rijnmond

Er komen niet alleen problemen aan het licht, maar er wordt daadwerkelijk iets mee gedaan. Hierdoor is er enorm veel ruimte voor groei en benutten van potentie.

Rutger Koene, 40 jaar, Head of Marketing @ Garcia

Ik raad iedereen deze opleiding aan: het is één grote ontdekkingstocht langs de manier waarop je - tot aan de start van de opleiding - in het leven stond. Na de opleiding ben je zoveel rijker!

Het sprak me vooral aan omdat ik me normaal wel ergens uit kan lullen, maar bij Jan en Maaike lukte dat nooit.

2018

Pim Pilon, 37 jaar, Supply Chain Director @ Intersafe

Een opleiding waar je echt wat over jezelf leert en waar het net even anders is dan je verwacht.

Philo Hermans, 28 jaar, Founder & Manager Technology Department @ Wonderkind

Uniek! De combinatie van theorie en praktijk en daardoor direct persoonlijke hindernissen op te ruimen. Life changing. Aanrader voor iedereen die wil groeien!

Roos Dijkman, 37 jaar, eigenaar @ Come into Bloom

Het 'geen doekjes erom winden'-principe. Geen 'gelul' in de rondte waardoor ik had wat ik had. Ik ben nu leniger geworden in mijn communicatie, ik heb meer mogelijkheden en weet: mijn weg is niet dé weg. Bijzonder is Jan, de aanpak en strategie die hij uitzet en volgt. Die is vanaf dag 1 uitgezet, zonder dat ik zelf al snapte waarheen / waarvoor.

Pascal van Klink, 39 jaar, Functional manager ERP @ AmbaFlex

Je leert praktische vaardigheden in jouw communicatie met anderen, waarbij je jezelf veel beter leert kennen.

Delano Brand, 29 jaar, Recruitment consultant

'Het mooiste cadeau wat je jezelf zou kunnen doen.'

Joris van Hees, 39 jaar, business partner @ The Brown Paper Company

2018 - Uniek aan deze opleiding is de combinatie tussen kennis, praktijk (oefenen) en werken aan jezelf. Ik ben me veel meer bewust van mijn eigen communicatie en indruk op anderen. Ook kan ik veel meer observeren wat er bij de ander gebeurt.

Anoniem, 40 jaar

2018 - Deze opleiding is life changing! Het geeft je een nieuw fundament en je krijgt veel meer keuzen, waardoor je rijker wordt. Ik vond het af en toe moeilijk dat je altijd feedback krijgt. Mooi vond ik de persoonlijke benadering en de professionaliteit van Jan en Maaike, waardoor ik voor mijzelf persoonlijke groei en inzicht kon krijgen.

Anoniem, 53 jaar

2018 -  De PBC is een persoonlijke reis naar jezelf en een zegen voor je omgeving. Het veranderingsproces gedurende de opleiding is de mooiste ervaring tot nu toe in mijn persoonlijke groei.

Nikos Yocarini, 33 jaar, business improvement manager

2018 - De combinatie van de methode van lesgeven, de aandacht voor persoonlijke hindernissen opruimen door de juiste begeleiding maakt het een bijzondere opleiding. Ik weet welke vragen ik kan stellen om mijn doel te bereiken. Er is een wereld voor me open gegaan en dat geeft me rust.

Niels van Gaal

In april 2017 over de PBC uit 2009:

Ongelooflijk hoe vaak ik nog dingen gebruik in mijn werk en privé die ik van en bij jou heb mogen leren. Veel trainingen en opleidingen gedaan, maar geen één zoals die van jou. Meerdere malen per week blij en dankbaar dat ik dat (toen al) heb mogen doorlopen. Je bent wel mijn guru :). Thanks a lot!

2017

Anoniem, 25 jaar

2017 - Het is uniek omdat iedereen op geheel eigen wijze kan kiezen wat het voor hem of haar betekent en wat hij of zij mee kan nemen in de rest van zijn leven. Het voegt alleen maar toe.

Manon Meinsma, 28 jaar, schouwburgmanager @ Gooiland

2017 - Een echte ontdekkingstocht in je persoonlijkheid, kennen en kunnen. 

Claudia Tjan, 51 jaar, hotelmanager @ Gooiland

2017 - De persoonlijke benadering is uniek, er wordt niet alleen maar voorgelezen uit het boek, maar het wordt ook daadwerkelijk uitgelegd.

Anoniem, 44 jaar

2017 - Veel praktijk en oefeningen is wel uniek aan de opleiding. Dit kan ook niet in drie maanden achter elkaar, eer ik het voor de helft doorhad, was ik tien maanden verder.

Kim Schaafsma, 30 jaar, regiomanager @ Blom mode

2017 - Persoonlijke ontwikkeling op een prettige en persoonlijke manier gerealiseerd, waardoor ik anders in het leven sta. Privé en werk! Ik ben zelfverzekerd en heb er een berg kennis en vaardigheden bij. Daardoor heb ik tijd over!

Helen de Groot, 25 jaar, event creator @ Gooiland

2017 - Ik had toch niet verwacht er zo veel persoonlijke inzichten en groei uit te halen, maar dat heb ik zeker gedaan en is heel waardevol voor mijn carrière en mijn persoonlijke leven!

Ik wil meer lezen over de opleiding

2016

Albert van Lunteren, 44 jaar, partner en adviseur @ FBM

2016 - De opleiding zit goed in elkaar, met een goede mix van theorie en praktijk, en geeft inzicht in jezelf en in de ander waarom en hoe zaken kunnen lopen en hoe je dit kunt beïnvloeden. Op deze manier wordt je effectiever en resultaat gerichter.

Marco Hermsen, 32 jaar, assistent purchase department @ Brocacef Holding

2016 - Ik vond het mooi om mijzelf opnieuw te ontdekken. Nuttig om op een andere manier naar situaties te leren kijken. Ik vond de uitleg van Jan tijdens de modules zeer interessant, het heeft mij geholpen.

Anoniem, 36 jaar

2016 - Het kleinschalige, veilige en individuele karakter voelde goed. Nuttig vond ik de combinatie van theorie, praktijk en intervisie. Ik heb meer zelfvertrouwen, mijn angst voor spreken in het openbaar is niet/nauwelijks meer aanwezig en ik kan concrete gesprekken voeren zonder dat er nog iets in de lucht hangt.

Yvonne Strengers, 52 jaar, verloskundige

2016 - Volg deze opleiding als je écht wil weten hoe mensen communiceren en je jouw communicatie kan verbeteren. Kijk wel uit: je leert jezelf wel heel goed kennen en dat is blijvend. Uitdagend en confronterend, maar het is het waard.

2015

Jaqueline Willekes, 47 jaar, teamleider klantcontactteam @ IBKI

2015 - Het unieke aan deze opleiding is dat je daadwerkelijk met je eigen hindernissen aan de slag gaat. Ten eerste door middel van de training. Ten tweede door de één-op-één coaching. Ten derde door de tweewekelijkse intervisie met jouw medestudenten.

Wilco Polet, 49 jaar, CFO @ Innovam

2015 - Een unieke mogelijkheid om inzicht te verkrijgen in de werking van je eigen persoonlijkheid, die van anderen én de interactie daartussen. Bovenal de keuzes die je bewust én onbewust maakt in die interactie en de gevolgen daarvan! Prima cursus.

Jeroen van Weerdenburg, 38 jaar, verkoper @ Aphrodite Orchidee

2015 - In een zeer persoonlijke sfeer, ontploft je hoofd positief. Je leert jezelf door en door kennen.

Auke, 30 jaar, associate @ NPM Capital

2016 - Heerlijk deze opleiding! Ik heb mezelf beter leren kennen, ontzettend veel vaardigheden geleerd en ik heb hier iedere dag profijt van. Het was uitdagend, soms confronterend, maar bijzonder inspirerend! Een absolute aanrader.

Wilbert Eestermans, 44 jaar, bedrijfsleider

2015 - Mijn belangrijkste doel om de opleiding te volgen was dat mijn problemen zouden worden opgelost. Dat is gebeurd en ik weet nu hoe ik een gelukkig mens kan zijn! De begeleiding voelde goed, ik voelde me serieus genomen. Terugkijkend op mijn doelen en dan zien dat ze allemaal zijn bereikt en alles in module 7 op zijn plaats valt. Ongelooflijke persoonlijke groei.

Ben van den Berg, 37 jaar

2015 - Ik heb geleerd naar mijzelf te kijken en wat dat dan al voor uitwerking heeft...

2014

Cindy van den Ende, 25 jaar, makelaar retail @ Ooms Makelaars

2014 - De persoonlijke groei die je doormaakt is ontzettend waardevol, in combinatie met de tools die je leert een unieke opleiding die ik iedereen zou aanraden!

Tom Schot, 34 jaar, directeur @ Fred Schot Zeilmakerij

2014 - Als je echt wil groeien, dan heb je lef nodig. Als je het lef hebt om deze opleiding te volgen, dan is groei van jezelf bijna vanzelfsprekend.

Eric van Veen, 43 jaar, directeur @ Ooms Rotterdam

2014 - De opleiding tot PBC’er geeft je inzage in jouw functioneren. Daarnaast biedt het inzicht in het effect van jouw communicatie op jouw gesprekspartner. De opleiding helpt jouw hindernissen op te ruimen, jouw communicatie effectiever te maken en je effeciënter dan ooit jouw doel te laten bereiken. Ik kon altijd bellen voor hulp, coaching en/of feedback. Top!

Dino Amelsbeek, 25 jaar, salesmanager @ Finley Het Witte Huis

2014 - Op aanraden van mijn werkgever ben ik in september 2014 gestart met de Business NLP Practitioner. Ik ben salesmanager bij de evenementenlocatie Het witte huis in Loosdrecht. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan onder anderen uit het operationele team aansturen, marketingplannen uitvoeren en natuurlijk het verwerken van alle inkomende aanvragen. De locatie is veelzijdig, waardoor er zowel huwelijken plaatsvinden als zakelijke partijen. Dit betekent dat ik op meerdere niveaus (zowel zakelijk als emotioneel) moet schakelen om het beste resultaat te realiseren.

Na het starten van de studie leerde ik mijzelf steeds beter kennen. Met betrekking tot hoe ik omga met situaties, maar ook waar ik sterk of juist minder sterk in ben. Al heel snel merkte ik aan mijzelf, maar ook aan mijn resultaten, dat ik door deze inzichten veel beter om kan gaan met problemen, bepaalde soorten mensen of uitdagingen.

Om het concreet te maken: wij analyseren alle aanvragen die binnen komen en de conversie die iedereen heeft. Daaruit is gebleken dat ik na vijf maanden volgen van de studie, nog nooit zo’n goede conversie heb gedraaid. Dit heeft er zelfs in geresulteerd dat ik op een gegeven moment een conversie had van 1 op 1!

Uiteraard zijn er meerdere factoren die meespelen in of een aanvraag definitief wordt, maar ook vanuit de klanten kreeg ik ontzettend positieve reacties terug over de manier van contact, het begrijpen van en aanvoelen van de klanten. Ik kan dan ook met zekerheid stellen dat het volgen van de studie mij absoluut naar een hoger niveau heeft gebracht en dat ik nu zowel zakelijk als privé veel krachtiger in het leven sta!

Ik wil meer lezen over de opleiding

Kees Baas, 55 jaar, vestingsdirecteur @ Zwartepoorte Goes

2014 - Het unieke is het tijdspad waarin je met een groep onbekenden aan een reis door je eigen ontwikkeling gaat. De synergie binnen de groep heeft voor mij erg bijgedragen aan het succes. De uitleg kan soms confronterend zijn, maar wordt op de juiste manier omgebogen tot bijzonder effectief.

Marc de Antoni, 44 jaar, salesmanager SMB @ Microsoft

2014 - Deze training heeft mij persoonlijk enorm verrijkt door inzichten in mijzelf en anderen te geven. De wijze om hier mee om te gaan, heb ik als handvatten vanuit de trainingen ontvangen.

Maartje Vissia, 45 jaar, business controller @ Brocacef Holding

2014 - Uniek is de persoonlijke aandacht die Jan voor iedereen heeft en geeft en de directe feedback die je continu krijgt.

Daniëlle Iesberts, 28 jaar, bedrijfsleider @ Fortessa

2014 - Jan Lemmens is uniek en daarmee is deze opleiding uniek. Er is mijns inziens niemand die je beter kan helpen begrijpen en jezelf te leren kennen. Daarmee vergroot je jouw zakelijke competenties enorm.

2013

Ritchie Kluyskens, 45 jaar, marketing communicatie manager @ Microsoft

2013 - De opleiding verbindt NLP specifiek aan business toepassingen. Het is dus echt een toegepaste opleiding. De persoonlijke coaching en de gerichte en ongezouten feedback is heel waardevol. Deze opleiding is een lifechanger.

Arwen Huissoon, 29 jaar, procesadviseur @ Eigen Haard

2013 - Uniek is de trainer en het materiaal, het is de mooiste opleiding die ik ooit heb gedaan.

Marleen Blom, 36 jaar, teammanager @ DWI Amsterdam

2013 - Zeer persoonlijk, concentrerend op ontwikkeling en persoonlijke groei. Daarnaast de structuur, handvatten die je aangereikt krijgt en meteen kan gebruiken maakt het zo briljant

Mark Smees, 26 jaar

2013 - De PBC zou een vak moeten zijn op school. Het leert je situaties te herkennen, hoe vaak er aannames worden gedaan, emoties er uit laten, opluchting of oplossing, etc. etc. Het geeft mij keuze wanneer en hoe te reageren.

Er zijn een aantal collega’s die dezelfde opleiding hebben gedaan. Ik merk dat er binnen het bedrijf goed wordt geluisterd en dat er betere vragen worden gesteld. We hebben enorm productieve vergaderingen en kunnen sneller besluiten nemen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Lodewijk Gimberg, 38 jaar, manager consultant @ The Browm Paper Company

2013 - De opleiding heeft mij in staat gesteld te groeien als mens. Ik ken mezelf veel beter en heb veel meer lol met mezelf. De overtuigingen waarmee de opleiding gegeven wordt, maken haar uniek en voor mij succesvol. Ik ben veel doelgerichter geworden, terwijl het contact met mensen er beter op is geworden. Het kan dus!

Rory Bertram, 30 jaar, directeur @ Finley

2013 - Bijzonder is de mix tussen kennis vergaren, trainen en coaching krijgen en dat dit uiteindelijk tot onbewust gedrag is getransformeerd.

Helena Hehanussa, 56 jaar, teammanager @ DWI Amsterdam

2013 - Wat ik bijzonder vind is Jan: wat je ziet is wat je krijgt. Het is puur, geen nonsens, het is het materiaal en het is de trainer.

Charles de Klerk, 49 jaar

2013 - De combinatie tussen de inhoud, de vaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling is bijzonder. Dit zijn basisvaardigheden die iedereen zou moeten beheersen.

Job van Dijk, 38 jaar, commercieel manager @ Bouter Cheese

2013 - De combinatie van theorie, oefening en persoonlijke feedback en het opruimen van weerstanden/hindernissen zorgt voor een ideale mix met maximaal effect. Veel persoonlijke begeleiding, directe (en daardoor leerzame) feedback, goede mix tussen theorie, voordoen en zelf ervaren. Het heeft een blijvend langetermijneffect.

2012

Floris Sjer, 32 jaar, hoofd operational support passenger services @ KLM

2012 - De opleiding heeft me een schat aan inzicht gegeven in waarom ik reageer zoals ik reageer en waarom anderen kunnen reageren zoals ze reageren. Dit is voor mij zo uniek dat ik het nergens mee kan vergelijken.

Erwin Rutten, 35 jaar, retailmanager @ Man@Work

2012 - Je vergaart een gigantische bak aan kennis en je leert die toe te passen in de praktijk. Daardoor bereik je sneller en beter jouw doelen dan voorheen. Ik heb geleerd te luisteren en door te vragen om er achter te komen wat mensen echt nodig hebben en niet wat ik vind dat ze nodig hebben.

Rob Tummers, 36 jaar, partner manager @ Microsoft

2012 - Het unieke aan deze opleiding is de trainer. Zijn kennis en interventies staan op bijzonder hoog niveau en daar pluk je als cursist de vruchten van, omdat de trainer zich 100% inzet om jou verder te helpen groeien. Resultaat gegarandeerd.

Robin Smees, 24 jaar

2012 - Deze opleiding heeft mij als mens veranderd. Ik kom voor mezelf op nu! Thanks Jan!

Ellen Snoek, 47 jaar, Benelux Compliance Officer @ Boehringer Engelheim

2012 - Uniek zijn de vele inzichten die je over jezelf verkrijgt, de persoonlijke feedback, de spiegel die je voorgehouden krijgt. Ik heb geleerd me volledig te kunnen richten op mijn gesprekspartner en het kunnen ordenen van belangrijke informatie waarmee iemand een probleem of verschijnsel beschrijft. Ik heb geleerd niet oordelend te luisteren.

Erwin Schwartz, 41 jaar, directeur operations @ The Brown Paper Company

2012 - Het unieke van de opleiding is de combinatie van vaardigheden leren en jezelf ontwikkelen. Kunnen ontwikkelen in een oordeelloze omgeving en onder professionele begeleiding.

2011

Nicolle van Uden, 40 jaar, accountmanager @ Rabobank Nederland

2011 - De combinatie tussen theorie, praktijk en de mate van aandacht voor persoonlijke groei zorgt ervoor dat het jaar mij veel heeft gebracht. Ik ben gegroeid als persoon, flexibeler en ik durf me kwetsbaar op te stellen. Door de training heb ik nu de nieuwe functie waarvan ik een jaar geleden dacht dat ik nog niet zover was. Dit inzicht is belangrijker dan het prijskaartje

Bjorn Lövenskjold Mikkelsen, 33 jaar, supervisor @ Katun EDC

2011 - Deze training geeft je de kansen de mogelijkheid om jezelf blijvend te ontwikkelen. Dat hoef je niet alleen te doen, maar met een groep en jouw begeleider, door middel van training, intervisie en medestudenten. Deze training is geschikt voor elk niveau in de samenleving, als je zelf maar wilt!

Harry de Jonge, 53 jaar, fiscaal jurist @ NNO Accountants en belastingadviseurs

2011 - Ik zou deze opleiding aanbevelen vanwege de betrokkenheid qua interactie trainer/cursist en ook de cursisten onderling. Je krijgt zeer gerichte feedback en ondersteuning in jouw persoonlijke ontwikkeling. Slogan: ‘als je niet wil veranderen, kom dan niet.’

Esther Rouhard, 41 jaar, trainer

2011 - Ik ben vreselijk blij met de beslissing die ik heb genomen om de training te volgen. Wat de training voor mij zo bijzonder maakt is Jan. De manier van trainen is heel confronterend en gaat zo diep. Ik ben me bewust van de betekenis van alles wat iemand zegt (dat daar een betekenis achter zit). Deze training is voor iedereen die inzicht in zichzelf wil en diepgang in communicatie.

Charles van Hemert, 30 jaar, directie @ Hemimex

2011 - Uniek aan de opleiding is de persoonlijke groei en het respect voor elkaars wereldbeeld, hierdoor sta je beter in het leven.

Ivo Keulen, 33 jaar, buyer shoes @ Man at Work

2011 - Deze training is uniek, is een cadeautje. Een leerling leert niet alleen de stof/theorie, maar dit wordt ook geïntegreerd. Dit zal ik vaak aanbevelen aan mensen die het verdienen.

Helen Tay, 36 jaar, manager @ Exterran Services

2011 - Deze training behandelt kennis, kunde en persoonlijkheid – een combinatie die ik niet veel heb gezien in andere communicatietrainingen. De programma’s zijn zo opgesteld dat ze inzicht geven en jouw ogen openen

Heidi Raetsen, 47 jaar, HR manager @ Micro electronics

2011 - Het unieke aan deze training is dat je naast kennis en kunde, vooral een persoonlijke ontwikkeling doormaakt. Hierdoor ben ik in staat om bewuste keuzes te maken. Het mooiste cadeau dat ik ooit aan mezelf gegeven heb!

Menno van Gaal, 30 jaar, marketingmanager @ Men at Work

2011 - Een opleiding die inzicht geeft in interpersoonlijke communicatie en dit bekeken vanuit verschillende wetenschappen. Die gebundeld is in Business NLP en levert een waanzinnige persoonlijke groei op die zowel zakelijk als privé te gek is!

Ik wil meer lezen over de opleiding

2010

Niels van Gaal, 25 jaar

2010 - Uniek aan deze training is dat er op persoonlijkheid ingegaan wordt. Wat veroorzaakt mijn gedrag en hoe kan ik van mijn huidige naar mijn gewenste gedrag komen. ‘Ik ben mijn eigen coach.’ - er is maar één iemand die altijd bij mij in de buurt is en mij het beste kan helpen: ik!
Er ontstaat transparantie in jouw eigen handelen en dat van een ander.

Erwin Al, 49 jaar, districtshoofd @ Staatsbosbeheer

2010 - Deze trainer beschikt over zo’n brede kennis, zo’n diep inzicht en zo’n onbegrensde set vaardigheden op het gebied van succesgericht communiceren, dat hij uniek is als fenomeen. Hij is verbluffend behendig in het lik-op-stuk confronteren van mensen met hun eigen onbekwaamheden, kan ze dit laten ervaren en biedt daarbij inzicht en kennis in hoe bekwaam te worden.

Roderick van Nie, 26 jaar, vastgoedmanager @ Van Nie Beheer

2010 - De PBC opleiding geeft je de handvatten om te groeien.

Wim Manders, 48 jaar, adviseur @ FBM

2010 - Uniek is de combinatie van de inhoud, theorie met de persoonlijke situatie en praktijk. Iedereen heeft zijn eigen wereldbeeld en waarheid.

Astrid Scholtens, 40 jaar, projectmanager citymarketing @ Gemeente Hengelo

2010 - Een combinatie van persoonlijke ontwikkeling en handvatten en vaardigheden om met iedereen te kunnen communiceren.

David van der Weele, 39 jaar, business controller @ Rabobank Hilvarenbeek-Oisterwijk

2010 - Het unieke aan de training is dat ik gewezen ben op en vervolgens geleerd heb om op een nieuwe manier naar mijn omgeving en mijzelf te kijken. Deze ‘kijk’ heeft mij vervolgens geleerd om meer te genieten en beter mijn doelen te realiseren. ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ is voor mij geen tegelwijsheid meer.

Marco van Norel, 33 jaar, manager storage @ Parkpost BV

2010 - Bijzonder is de soepelheid en ongedwongenheid hoe er van het één in het ander wordt gerold. Het ‘vallen van het kwartje’ komt hierdoor leuk onverwacht.

2009

Mark Delis, 39 jaar, sales director @ Just Brands

2009 - Deze training leert je de diepere betekenis van het probleem te vinden bij jezelf en anderen en hoe je daar mee omgaat. Ik ben een totaal ander mens geworden, zonder Mark te verliezen.

Yvonne Strengers, 45 jaar, verloskundige @ Vivre

2009 - Uniek is dat deze training doorwerkt tot het diepst van mijn ziel. Het gaat niet over werk alleen, maar over communiceren met alles en iedereen om me heen, inclusief mezelf.

Angela van Kekem, 41 jaar, projectmanager @ Rabobank Nederland

2009 - Je leert niets af, maar je krijgt er iets bij. Uniek vind ik dat je als groep niet aan één doel werkt, maar elk individu aan zijn eigen doel, terwijl er wel sprake is van een groepsproces.

Hilde van Gestel, 40 jaar, projectmanager @ Rabobank Nederland

2009 - De combinatie van theorie met praktijk is uniek. Het vele oefenen met medecursisten en trainers/begeleiders maakt dat het geleerde echt beklijft. Het is een combinatie van NLP en communicatie met als extra de praktische invulling daarvan. Het brengt inzicht in jezelf en in anderen, waardoor jouw communicatie verbetert en je ook als persoon groeit en meer zelfvertrouwen krijgt.

2008

Marcel Struijs, 33 jaar

2008 - Een training waarin je blijvend je communicatie leert veranderen, door jezelf beter te leren kennen.

Daan Horsten, 32 jaar, salesmanager nederland @ Men at Work

2008 - Persoonlijke ontwikkeling is je mooiste cadeau toch?
Dan moet je naar mijn mening bij People-Management zijn! [vroeger heetten wij People-Management, JL]

Richard Jongeneelen, 41 jaar, directeur @ SKN Bouw

2008 - Een praktische training gebaseerd op NLP waarbij de fun aanwezig was. De training wordt gegeven door een bevlogen trainer

Sven Kok, 24 jaar, commercieel medewerker @ InterConnect Services

2008 - De PBC geeft inzicht in het menselijk doen en laten en wel op zo’n manier dat het de student mogelijk wordt gemaakt om in te zien dat een andere stijl van communicatie, of alleen al een andere blik, een grotere cohesie tussen gesprekspartners oplevert. De PBC laat mensen op respectvolle wijze stilstaan bij hun eigen beperkingen en hun beperkende overtuigingen maar ook bij hun kerncapaciteiten zodat zij hierin kunnen groeien.

Eugénie Oomes, 39 jaar, adviseur ARBO @ FNV Bondgenoten

2008 - Doen! Het geeft je zoveel inzicht en vaardigheden die ook daadwerkelijk beklijven.

Anoniem

2008 - Dit is een training die een bepalende verandering bij je tot stand brengt. Die verandering leidt tot een meetbare en merkbare verbetering in mijn functioneren.

Dianta van Schijndel, 50 jaar, manager contractbeheer @ Siemens Nederland

2008 - Als je eens wil leren communiceren en dit je eigen maken, waar je je hele leven iets aan hebt. Een training die als een jas wordt aangemeten door persoonlijke inzichten en opruimen van wat in de weg zit.

Barbara van der Linden, 28 jaar, hr adviseur @ Brocacef Holding

2008 - Een waardevolle training die mij inzicht heeft gegeven in hoe het brein van jezelf en van anderen werkt en de hierbij passende communicatietechnieken, waardoor ik meer begrip en sturing heb gekregen over de wereld om mij heen.

Hans Hurkens, 38 jaar, teamleider TAE @ Oberthur Card Systems

2008 - Ik ervaar een persoonlijke groei in zelfvertrouwen, luisteren naar de ander en meer inzicht in mijn eigen functioneren. Verder heeft deze training voor de rest van mijn leven een positieve bijdrage op mij en dat is een feit.

Frank Appeldoorn, 41 jaar, projectmanager ICT / teamleider @ Brocacef Holding

2008 - Een training die je zelfkennis sterk zal vergroten en daarmee jouw effectiviteit en efficiency.

Robert Zanen, 44 jaar

2008 - Gewoon doen!

Pieter Lokhorst, 44 jaar, projectmanager @ Van Wijhe Verf

2008 - Door zijn opbouw en behandelde stof een must voor ieder!

Ik wil meer lezen over de opleiding

2007

William Osinga, 49 jaar, field salesmanager @ Brocacef Holding

2007 - Een training die niet alleen ingrijpt op gedrag, maar ook op de onderliggende structuren en die blootlegt, waardoor ‘nieuw’ gedrag wordt gegenereerd.

Yvo Sonneveld, 27 jaar

2007 - De training geeft mij inzicht over hoe mijn collega’s, vrienden, kennissen en familie reageren en waarom ze zo handelen.

Mark Holierhoek, 37 jaar, projectleider @ AVR afvalverwerking

2007 - Hoewel soms confronterend, is deze training een verrijking voor de rest van je leven. Je leert jezelf en anderen beter te begrijpen en hoe je hier mee om kunt gaan om jouw doelen te bereiken.

Ben Zwinselman, 42 jaar, administrateur @ Van Wijhe Verf

2007 - Mijn ervaring: verander jezelf en de wereld verandert.

2006

Kees de Jong

2006 - Het leren in contact treden met de ander vanuit de erkenning en het respect voor zijn wereldbeeld maakt deze opleiding tot een aanrader.

Tonny Ulkeman, 43 jaar, chef productie unit @ Van Wijhe Verf

2006 - De opleiding is moeilijk, maar heel erg nuttig voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Rick de Bruyn, 38 jaar, teamleider @ Technicolor

2006 - Doen!

Bob Aardewerk, 43 jaar, directeur @ Bureau Aardewerk

2006 - Groei was mijn belangrijkste doel, in de breedste zin des woords. Dat is goed gelukt, ik ben erg tevreden over de opleiding en mijn resultaat. Ik heb nu het besef dat een gesprek kan worden gezien als een proces dat moet worden gestuurd, heb mijn eigen hindernissen ontdekt en heb ervaren hoeveel invloed mijn aannames en vooronderstellingen hebben op mijn functioneren.

2005

Frits de Loos, 43 jaar, projectmanager @ Brocacef Holding

2005 - Een ingrijpende training die je stevig confronteert met je kennis, vaardigheden en overtuigingen en daardoor een veel groter en langduriger effect heeft dan het gros van de trainingen op dit vlak.

Mike Omtzigt, 46 jaar

2005 - NO GUTS, NO GLORY!!!

Mark Venema, 37 jaar, applicatiebeheerder @ Brocacef Holding

2005 - Een communicatietraining die meer impact heeft op je persoonlijkheid dan enige andere communicatietraining. De periode van een jaar werkt goed voor mij en de intervisies zijn erg nuttig en leuk.

André Groeneveld, 36 jaar, commercieel directeur @ Mooij Verf

2005 - Richting leidinggevenden zeker aan te bevelen, want deze training geeft je inzicht in modellen om anderen echt mee te helpen, in plaats van elke keer oplossingen aandragen.

Luuc Boone, 44 jaar, controller @ Brocacef Holding

2005 - Een verdieping in mijzelf met grote betekenis die immer zal blijven.

Marjolein von Barnau Sythoff - Mesman, 39 jaar @ M2 Retail

2005 - Het volgen van de opleiding heeft mij in staat gesteld doelen te bereiken in communicatie, zowel persoonlijk als professioneel. Het belangrijkste hierin is het begrip dat wij zelf verantwoording hebben en kunnen nemen voor communicatie en het effect hiervan op anderen. Een aanrader voor iedereen die een hogere persoonlijke effectiviteit wenst.

Aldo Zwijgers, 40 jaar, senior medewerker pensioenfonds @ Brocacef Holding

2005 - De PBC heeft mijn ogen geopend op gebied van communicatie en dat wat ik geleerd heb, zal ik nimmer meer kunnen ontkennen en blijven gebruiken op zakelijk gebied.

2004

Marc Smits, 48 jaar, coördinator openbaar domein @ Stad Antwerpen

2004 - ‘Jan slaagt er niet alleen in mensen communicatietechnieken bij te brengen, maar doorheen de training zie je de studenten ook daadwerkelijk als mens veranderen: positief – doelgericht – overtuigd – zelfvertrouwen. Door ieder individu op een aangepaste individuele manier te benaderen, draagt de persoonlijke groei bij tot een positieve groepsdynamiek, waardoor uitdagende doelstellingen worden gerealiseerd.’ 

Dennis van Asch, 36 jaar, salesmanager @ Brocacef Holding

2004 - Ik dacht enigszins op een professionele manier te kunnen communiceren, NIETS bleek minder waar. Een professional denkt niet aan zichzelf, maar aan het resultaat. De PBC-opleiding leerde mij dat wel vrijwillig, maar niet vrijblijvend!

Ik wil meer lezen over de opleiding

2003

Angeline Gerrits, custom service manager

2003 - De PBC wordt in een ontspannen sfeer gegeven. De uitleg is duidelijk en professioneel. De PBC geeft je een goede profielschets met de herkenning van je persoonlijke hindernissen. De uitkomst is altijd positief.

Guido Peters, 36 jaar, accountmanager @ Philips Consumentenlicht

2003 - Ken jezelf, dan kun je meer betekenen voor anderen.

Lieve van Mechelen, 33 jaar, hr coördinator @ Vito NV

2003 - Deze opleiding heeft mijn leven, zowel professioneel als privé, overhoop gegooid... in positieve zin. Alles wat ik doe, dat heb ik zelf in handen en daar ben ik zelf verantwoordelijk voor. Daar ben ik trots op!

Michiel Rumpff, 45 jaar, ondernemer

2003 - Een opleiding die veel extra gereedschappen aanreikt. Waar ik geprikkeld ben mijn grenzen te verleggen. Met een individuele aanpak die verder ging dan kennisoverdracht.

Miriam van der Loo, 35 jaar, manager V&G @ Brocacef Holding

2003 - Deze training heeft mij zo verrijkt, dat ik mij niet meer kan voorstellen hoe ik zou functioneren zonder.

Cees Plug, 41 jaar, manager applicatie-ontwikkeling @ Brocacef Holding

2003 - Een indrukwekkende leergang, waarbij persoonlijke verrijking de levenslange winst is.

Natasja Heino, supervisor distrubutieteam

2003 - Vooruitgang gevraagd? Bij Jan Lemmens altijd geslaagd!

Erica Bassie, 29 jaar, hoofd personeelszaken @ Van Wijhe Verf

2003 - Doelbewust stap ik de wereld in en ontdek ik de kaart.

Jos Dudink, 44 jaar, projectmanager @ AVR Bedrijven

2003 - Ik ben heel enthousiast. Ik heb deze training ervaren als een ontdekkingsreis. Een zware expeditie diep in een nog onontdekt gebied. Het heeft me enorm veel inzicht opgeleverd in alles wat met communicatie te maken heeft. Communicatie met anderen, maar vooral ook met mezelf. Ik heb mezelf veel vaardigheden eigen gemaakt en bovendien is het langgezochte persoonlijke veranderingsproces nu pas echt goed op gang gekomen. Voor mij is juist dit van onschatbare waarde. Als gezegd, het was geen toeristisch uitstapje, we hebben er hard voor moeten werken, maar het was het waard. Bovendien was het nooit onplezierig. Jan Lemmens maakte dit verder allemaal mogelijk, voor mij is hij een kei!

Margot Gossink, 26 jaar, personeelsadviseur @ Waterschap Groot Salland

2003 - Ik heb enorm genoten!! Ik heb gelachen, ben boos geweest, heb gehuild en het was niet vrijblijvend. Maar het was allemaal de moeite waard. Het heeft ervoor gezorgd dat ik in persoonlijkheid enorm gegroeid ben. Bedankt!

Ronald Akkerman, 36 jaar, consultant MT lid @ IT&M Nederland

2003 - Wat een spiegel.. wat een kapstok.. wat een uitdaging!

Patrick van Oirschot, 32 jaar, manager logistiek en informatisering @ Brocacef

2003 - Ik besef dat mijn reisdoel ‘Ithaka’ nog heel ver weg ligt … en dat geeft mij een heerlijk gevoel. Ik ga nog zo veel beleven!

Petra van der Velden, 38 jaar, consultant @ ICW management

2003 - In plaats van een vakinhoudelijke cursus, kan ik iedereen aanraden deze training te volgen om de wonderlijke wereld van de communicatie te ontdekken. Daarna ziet je leven er anders uit.

2002

Bas Maris, 30 jaar, customer service support @ Timberland Europe

2002 - Deze cursus heeft mij geholpen om mezelf beter te leren kennen, waardoor mijn effectiviteit in communicatie veel meer succes heeft, zowel voor mezelf als ook voor de mensen om me heen.

Annette Mertens, 40 jaar, projectadviseur P&O en mobiliteit @ Haagse Hogeschool

2002 - Er is een wereld voor me open gegaan: alles in jouw  gedrag is veranderbaar als je dat wil! Mijn gesprekken zijn niet alleen effectiever geworden, maar leveren ook steeds vaker een goed gevoel op aan het einde. Deze opleiding is een belangrijke stimulans geweest in mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Danny Ridderhof, 31 jaar, transport supervisor @ Timberland Europe

2002 - Om goed te communiceren, leiding geven aan mensen, en om beter te presteren als manager, zul je jezelf eerst moeten leren kennen, erkennen en accepteren. Door middel van de PBC ben ik weer een stap dichter bij mezelf gekomen.

Armand Frenken, 34 jaar, financieel manager @ Oberthur BV

2002 - De beste investering in mijn persoonlijke ontwikkeling tot nu toe; een onovertroffen score op het gebied van rendement en terugverdien termijn!

Joost Holstvoogd, 36 jaar, managementassitent @ Brocacef Holding

2002 - Een geweldige ervaring voor iedereen die zichzelf serieus neemt.

George Klein, 42 jaar, directeur @ TV Support

2002 - Het is een enorme verrijking te weten dat non verbaal gedrag en taalgebruik zo veel meer communiceert dan woorden. Dit inzicht gun ik ieder mens op deze wereld!

Daniël Goossens, 33 jaar, sales director of transport @ Viacom outdoor

2002 - Ik vond het een ontdekkingsreis naar de ziel.

Arno Ruskus, 31 jaar

2002 - Dit is een state of the art training die mijn leven en dat van mijn geliefden voor altijd heeft verrijkt.

Gerard Wielenga, 46 jaar, productmanager nieuwe media @ NOB

2002 - De PBC heeft mij zeer geholpen richting te vinden op een voor mij cruciaal moment in mijn leven. Door mij bewust te maken hoe ik met anderen omging en wat dat betekende voor de reacties die ik ontving.

2001

Jacques Moison, 34 jaar, it manager beheer @ Telefoongids media

2001 - Nog nooit heb ik een training gevolgd waarin ik zó intensief geleerd heb als tijdens de PBC. Het is veel en soms moeilijk, maar geeft zoveel energie dat ik deze training absoluut aan iedereen durf aan te raden.

Ik heb diepe bewondering gekregen voor Jan. Door al mijn scepsis heen breken was voor mij geen pretje en wellicht voor jou ook niet echt. Het voelde niet lekker en dat heeft het lang niet gedaan. Sterker nog, ik heb je stiekem wel eens vervloekt! Zonder dat bijzondere moment zou deze training absoluut niet hetzelfde zijn geweest en had de band die ik voel met jou én met de rest van de groep nooit zo intens kunnen zijn. Daarnaast voel ik me écht gegroeid en ik heb me een zekerheid verworven die heerlijk voelt. En ondanks dat ik je hoor zeggen ‘dat hebbie ech zelluf gedaan’, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat jij een ‘risico’ hebt genomen door mij uit te dagen en meer van jezelf hebt gegeven dan ik van een cursusleider mag verwachten. Dank je wel daarvoor.

Johan Lindeman, 45 jaar, klantgroepmanager @ Telemedia

2001 - Een unieke ervaring waarbij je jezelf het beste leert kennen.

Kees Dudink, 39 jaar, manager

2001 - De PBC is buitengewoon nuttig voor iedereen die zich realiseert dat hij het grootste deel van zijn tijd met communicatie bezig is en dat het grootste deel van het resultaat van zijn inspanningen door die communicatie wordt bepaald. Voor mij heeft deze training op dit gebied een constante stroom van eyeopeners opgeleverd.

Ineke Slager, 52 jaar

2001 - Deze training geeft je de gereedschappen om jezelf en de ander beter te leren kennen op alle denkbare niveaus. Macht en controle krijgen een geheel nieuwe betekenis!

Erik Janssens, 28 jaar, personeelsconsulent @ Waterschap Groot Salland

2011 - Deze training heeft een enorme impact op mijn persoonlijke ontwikkeling. Iedereen die meer over zichzelf wil weten en persoonlijker en efficiënter wil communiceren, raad ik aan om in de wereld van de PBC te stappen.

Alice van der Kamp, 36 jaar, landelijk accountmanager bracheorganisatie @ Arboned NV

2011 - De wereld waarnemen is haar veranderen volgens de filosoof Kant. Deze training verander niet alleen de wereld, maar vooral jezelf. Ik heb vooral veel over mezelf geleerd en inzichten gekregen hoe ik mezelf kan ‘veranderen’ en welke uitwerkingen dat heeft op mijn gesprekspartners. Communiceren, verbaal en non verbaal, wordt een feest!

Eddie Otten, 30 jaar, salesmanager @ Powerchip

2001 - De leermethode van P-M [vroeger heetten wij People-Management, ML] is voor mij uniek. Ik heb in een korte periode veel geleerd. Ik wil het iedereen aanraden om een training te volgen bij P-M. Hierdoor werd, en nog steeds wordt, mijn kennis en gebruik van de taal op de juiste wijze groter en groter. Iets wat ik nooit had verwacht gebeurde: ik veranderde in persoon. Nu ik dit gezien heb, zou ik voor geen geld deze training gemist willen hebben. Dank jullie.

Ted van Etten, 27 jaar, custom service manager @ KPN

2001 - Hoe je het doet weet ik niet. Wat ik wel zie en voel is dat je een ieder binnen de training een veilig gevoel geeft en dat ik mensen, en daar behoor ik zelf ook toe, zie veranderen. Voor mezelf geldt dat ik meer over mezelf te weten ben gekomen, dat ik rijker ben geworden door deze ervaring en dat ik blij ben om dat te kunnen doen op een plek waar ik me veilig voel. Voor mij heeft ‘wel vrijwillig – niet vrijblijvend’ een hele aparte beleving gekregen. In eerste instantie afstand (aantasting van mijn vrijheid), maar nu weten dat hoewel dit een klotetijd is, de payments dat meer dan goed maken.

Dank je.

Flip van den Ende, 42 jaar, eigenaar @ Flip van den Ende Hoveniers

2001 - Ik, Flip van den Ende, moet bekennen van mezelf dat ik niet had gedacht dat ik mezelf tijdens de PBC positief zou kunnen veranderen op basis van leerling PBC’er. Ik ben heel nieuwsgierig wat er gebeurt als ik een ervaren PBC’er wordt.

Tjerk Balk, 33 jaar, division manager hospital products @ Abbot

2001 - Dit zou elke volwassene moeten doen, wacht niet te lang!

2000

Joost Riemslag, 33 jaar, Europees logistiek manager @ Storage Europe Trade Corporation

2000 - De PBC was alsof ik als ontdekkingsreiziger op reis was naar het middelpunt van mijn eigen persoonlijkheid. Ik ben er trots op tot de sterrenfamilie van Jan Lemmens te horen.

Gijsbert Verweij, 37 jaar

2000 - Ik ben heel enthousiast over de training aangezien ik hiermee mijn eigen gedrag en houding beter kan controleren en beïnvloeden, maar ook veel bewuster ben geworden van de impact ervan. De indruk die het ‘juiste’ gebruik van taal op me heeft gemaakt is enorm. Ik ben me zelden bewust geweest wat de impact kan zijn van bepaalde manieren van vragen stellen.

Jos van der Berg, 43 jaar, accountmanager @ NOB Audio

2000 - Tijdens de PBC heb ik een ‘schatkist’ ontdekt vol ‘geheimen’ die betrekking hebben op communicatie. Ik heb uit deze kis een aantal vaardigheden gekregen die mijn leven verrijken. Ik ga met deze vaardigheden investeren in mijzelf en in anderen met de bedoeling er allemaal beter van te worden. ik bedank Jan voor de confrontatie met mijzelf en het op weg helpen in de goede richting.

Ik wil meer lezen over de opleiding

Piet Bartels, 55 jaar, hoofd labaratorium @ Medisch Centrum Alkmaar

2000 - De training verschaft mij uitdagende aanknopingspunten voor afstemming: inzicht in de structuur van de subjectieve ervaring was een eyeopener. Dit inzicht is een stuk gereedschap waarover iedere manager behoort te beschikken…

Andreas de Ruiter, director product development @ Cyco software

2000 - Ik was erg enthousiast over de training en zou dat iedereen die in een communicatiefunctie zit aanraden. Dit smaakt naar meer.

Hans van der Burg, hoofd expertisecentrum @ Haagse Hogeschool

2000 - Deze training was voor mij een eyeopener. Ik heb niet alleen mijzelf enorm verrijkt, maar ook mijn contacten met anderen heel veel kleurrijker en boeiender gemaakt.

Joep Reurings

2000 - Deze training heeft mij persoonlijk veel verder gebracht, precies door het leren kennen van mezelf.

Chris Vedder, general manager @ Invito BV

2000 - Het geweldige gevoel mijn communicatievaardigheden te hebben vergroot en de enorme bewustwording van mijn talenten en valkuilen; dit is het volgen van deze unieke training meer dan waard geweest.

Lex, inspecteur @ Regiopolitie Amsterdam-Amstelland

2000 - Het volgen van deze training heeft mij bewust gemaakt van mijzelf als een cybernetische eenheid, dat ten dienste staat van mijn communicatie met anderen. Deze bewustwording heeft de kwaliteit van mijn communicatie op een hoger niveau gebracht en zal het nog meer kunnen verhogen door dit veel en regelmatig te blijven oefenen.

Henk Nimberg, 38 jaar, directie-adviseur @ NOB NV

2000 -  Professioneel communiceren kun je leren. Lemmens & Moonen [heel vroeger heetten wij Lemmens&Moonen, ML] leren je op systematische en zeer persoonlijke wijze de wetten van het professioneel communiceren in de praktijk tot leven te brengen.

Rob Steenbrink, directeur @ Cyco software

2000 -  Effectief communiceren op een praktische en prettige manier, een aanrader voor elk managementteam.

Hanneke Willeman, marketing communicatiemanager @ Toshiba Information Systems

2000 - De energieke wijze waarop Jan de leerstof presenteerde, maakte het dat ik mij de PBC leerstof op een natuurlijke en bijna ongemerkte manier eigen maakte. Heel bijzonder is ook dat ik de aangeleerde vaardigheden in alle interpersoonlijke communicatiesituaties, zowel privé als zakelijk, kan toepassen.

Jim Schouten, 38 jaar, manager examinering en accreditatie @ Innovam

2000 - De opleiding PBC heeft veel onvermoede vaardigheden aan het licht gebracht. De positieve benadering die daar onder ligt, werkt op mij bijzonder stimulerend. Over de resultaten in mijn dagelijkse praktijk blijf ik mij verwonderen.

Karin Helman-Starink

2000 - In korte tijd een uiterst positief veranderingsproces doorgemaakt.

Dick van der Meulen, senior consultant @ AON

2000 - Deze training geeft inzicht in jezelf en jouw verbeterpunten. Belangrijk is dat de training je helpt dit in korte tijd te verbeteren. Op een plezierige manier. Kortom: één van de weinige trainingen waar je echt wat aan hebt in de rest van jouw leven.

Anoniem

2000 - Van alle door mij gevolgde trainingen en opleidingen heeft geen enkele zo’n positieve invloed op mijn huidig en toekomstig persoonlijk en zakelijk functioneren gehad als de PBC van Lemmens. Ik heb het gevoel aan het begin van een nieuwe wereld te staan met voor mij ongekende mogelijkheden.

1999

Goof de Vor, 41 jaar, accountmanager @ AOB Rijnmond

1999 - De PBC is een bijzondere training voor mij, de manier van werken door de trainer is direct en plezierig. Ik heb veel geleerd over mijn wijze van communiceren. Positief en soms ‘persoonlijk doorbijten’. Een mooie impuls voor mij op persoonlijk en professioneel vlak. Een uitstekende training voor persoonlijke groei.

Erik van den Elsen, 36 jaar, groepshoofd @ Alewijnse Nijmegen Industrie

1999 - Ik heb door de opgedane ervaringen in de training meer toegang gekregen tot mijzelf, waardoor ik een persoonlijk veranderingsproces snel en goed kan inzetten, doordat ik mijn persoonlijke leerpunten heb kunnen traceren en erkennen.

Paul Vaas, 43 jaar, change manager @ NOB

1999 - Door deze training heb ik het gevoel gekregen in elk zakelijk contact effectief te kunnen zijn. Ik heb voor het eerst in een training het gevoel verbeterd en veranderd te zijn, in plaats van alleen nieuwe kennis te hebben opgedaan. Ik heb me geen moment verveeld.

Danny Visser, 28 jaar, salesmanager @ Debitel Nederland

1999 - Bijeenkomsten die motiveren en inspireren, hier wil je bij betrokken blijven. Het verrijkt niet alleen je wijze van communiceren, maar het verrijkt je wijze van leven! Wat je hier leert, kun je niet met woorden uitleggen – je kunt het alleen maar ervaren.

Leo de Wit, 40 jaar, accountmanager @ AOB Rijnmond

1999 - Dit is een training waarbij ik een grote bos sleutels heb gekregen en ik mag ze overal gebruiken. Deze training is een dusdanig elementaire cursus in communicatie dat ik die aan iedereen toewens.

Bert Klaver, 41 jaar, manager facility management @ NOB NV

1999 - Ik ben zeer enthousiast over deze training en ik beveel deze dan ook zeer aan, aan iedereen die maar horen wil. Het verrijkt me in mijn persoonlijke leven en helpt me mijn zakelijke doelen te professionaliseren. Het zou verplicht moeten zijn voor iedere manager om deze training te volgen.

Ronald Koppelman, 32 jaar, algemeen directeur @ Ring! Telecom BV

1999 - Als je alle verkooptrainingen al hebt gedaan is dit een training die je leven en je verkoop- en leidinggevende capaciteiten echt gaan veranderen. Ik ben er elke keer met plezier naartoe gegaan, omdat na elke module er weer nieuwe en andere kwaliteiten in mij naar boven kwamen.

Albert van der Werff, sales manager @ Wulroff Systemhouse

1999 -  Deze training kan mijns inziens ‘Professioneel communiceren’ genoemd worden. Door de mix van theorieën en oefeningen in de praktijk is deze training zeer geschikt voor tevens privédoeleinden. Het is een verandering van denken, doen en niet-doen, een levensles welke vele deuren opent. Ik zal zeker door deze training de kwaliteit van communicatie naar anderen weten te verbeteren, door doelen te stellen en deze te kunnen bereiken is het maken van beslissingen een stuk eenvoudiger geworden. Er is interesse gewekt en ik weet dat er nog veel meer te leren valt. Ik ben blij deze bewustwording nu mee te maken, zodat ik hier nog vele jaren voordeel mee kan doen, en niet ik alleen, maar ook mijn directe omgeving. Dank.

Ik wil meer lezen over de opleiding

1998

Jur Koetze, 31 jaar, hoofd productiebeleid @ Cinevideogroep

1998 - ‘Als je vandaag niets doet, leef je morgen zoals gisteren.’ Door deze training ben ik niet alleen professioneel gaan communiceren, maar ik ben me ook professioneel gaan gedragen.

Henk Honders, 37 jaar, large accountmanager @ Cinevideogroep

1998 -  Tijdens de PBC-opleiding vliegen de dagen voorbij. Het is nieuw, anders en je leert jezelf op een andere manier kennen. Dankzij de doelgerichtheid van de training communiceer ik op een hoger niveau met mijn klanten en collega’s.

Auke Smit, 34 jaar, controller

1998 - De kwaliteit van zowel het privé als het zakelijke leven is het resultaat van mijn interpersoonlijke relaties. De PBC heeft mijn communicatie inzichtelijk gemaakt en verbeterd. Kortom: door het volgen van de PBC heb ik meer keuzemogelijkheden voor mijzelf gecreëerd om de kwaliteit van mijn leven te verhogen.

Maarten Bakkenist, 42 jaar, teammanager communicatie @ Heineken Nederland

1998 - Ik heb de gehele PBC niet alleen als uiterst nuttig maar ook als zeer plezierig ervaren. Het uiteindelijke effect van deze training op mijn persoonlijk functioneren, blijkt nu al, is groot. De aangereikte oefenstof, de professionele wijze waarop dit werd gepresenteerd, alsook de vele confrontaties binnen de oefeningen hebben mijn beeld over mijzelf veranderd. Belangrijker nog: mijn beeld over anderen. De vrijheid om binnen de oefeningen gebruik te maken van zelfgekozen onderwerpen vind ik persoonlijk cruciaal, omdat het geheel daardoor altijd voor mij binnen een realistische context blijft.

In ieder geval zou deze training verplichte stof moeten zijn voor diegenen die binnen organisaties verantwoordelijkheid dragen voor anderen. Voor een ieder die dergelijke verantwoordelijkheden serieus neemt, voegt deze training een enorme dimensie toe aan professioneel functioneren. Voor een ieder die mensen en relaties met mensen serieus neemt is deze training een vanzelfsprekende must.

Ik waardeer de professionaliteit van de trainer en zijn energie. De humor, de scherpzinnigheid en de soms noodzakelijke hardheid om te confronteren. Soms sta je weer ‘met je poten in de klei’, voel je je onwetend. Soms ook geheeld, gemotiveerd en enthousiast. De kwaliteit van de didactiek en de dosering van lesstof geeft een ontspannen gevoel. Het heeft mij wederom geleerd dat er niets mee mis is om je kwetsbaar op te stellen, dat je daarmee zelfs het nodige kunt winnen. Dat kan alleen in een vertrouwenwekkende sfeer en wanneer de chemie tussen mensen klopt. Vreemden worden ‘familie’. Dat is een verdienste van de trainer en van de aanwezige deelnemers. Onlosmakelijk verbonden aan het resultaat en succes.

Complimenten voor een fantastische en leerzame ervaring!

Wout Dijkshoorn, technisch directeur @ ILW Vastgoed Management

1998 - Mede door de inspirerende wijze van doceren heeft de PBC opleiding mij bewust gemaakt van mijn kwaliteiten die ik met behulp van de aangereikte stof verder ga ontwikkelen.

Ed Bezooijen, projectmanager business development @ Simac Techniek BV

1998 - De PBC is een ontdekkingsreis, een zoektocht naar jezelf. De sensatie van zaken in je eigen lijf vinden en de wisselwerking tussen je geest en je lijf is fascinerend en confronterend tegelijkertijd. Daarnaast blijkt dat met contact met je medemens bijna alles kan. Die constatering is het feestelijke begin van een prachtig avontuur.

Geert-Jan Verwiel

1998 - Het lijkt een training, het voelt als een school, het is bewustwording voor jezelf met anderen! Om PBC-er  te worden, zul je vooral de confrontatie met jezelf durven aan te gaan. Inspiratie krijg je genoeg, als je dat wil!

Hans Boddeke, accountmanager @ Cap Gemini Nederland

1998 - Om je doel of droom te bereiken is het noodzakelijk om deze te formuleren en actief over te communiceren. Op die weg kom je ‘jezelf’ tegen. Ondersteund door de intense en zeer professionele persoonlijke begeleiding van Jan tijdens de PBC, blijkt die weg interessant, confronterend, leerzaam en leuk om te lopen. In elk trainingsblok leer je als PBC-er flexibel en respectvol in te spelen op situaties en mogelijkheden welke je, zowel bij jezelf als bij anderen, ‘niet eerder waarnam’. Doorlopende de training besef je, dat de realisatie van je droom absoluut binnen jouw eigen mogelijkheden ligt. Persoonlijke groei gegarandeerd!

Jan Stapersma, business unit manager @ Stichting tot bevordering van de Volksgezondheid en milieuhygiëne

1998 - L&M [heel vroeger heetten wij Lemmens&Moonen, ML] hebben in deze training de voor mij unieke combinatie van weten en doen bij elkaar gebracht. De ontelbare vragen worden in structuur gebracht, waarmee met behulp van aangereikt gereedschap tot daadwerkelijke uitvoering overgegaan kan worden, om die doelen in je gesprekken te behalen die je wil halen, of om zelfs eerst een doel te specificeren. Daarnaast kan je met het aangereikte een keuze maken op welke vragen je in dient te gaan voor jezelf en welke je kunt laten liggen. Een vreemde, unieke, bijzondere, inspirerende ervaring.

Maarten de Graaf, business manager @ Simac techniek

1998- De PBC betekent voor mij het verkrijgen van inzicht in communicatievormen en persoonlijke groei, en begrip voor het wereldbeeld van anderen en vele andere zaken. Je zal nooit meer hetzelfde zijn!

Jan van den Bos

1998 - Deze training is voor mij bijzonder verrijkend en heeft mij toegang gegeven tot veel hulpbronnen in mij. Tevens is er behoorlijk veel theoretische kennis op een fijne manier praktisch toepasbaar gemaakt. Ik kan het een ieder, en uiteraard ook alle bedrijven, die het goede met zichzelf voorhebben van harte aanbevelen.

Aad Pieterse, directeur @ Aannemersbedrijf A. Pietersen

1998 - Ik heb de PBC met veel plezier kunnen volgen. Vooraf wist ik niet waar ik aan begon. Diezelfde gedachten had ik het eerste blok ook nog, maar onder de bezielende leiding van zowel Jan als Vincent ben ik tot bijzondere conclusies voor mezelf gekomen. Ik zal met weemoed aan de groep terugdenken, maar continu met de stof werken. Dat is wat L&M [heel vroeger heetten wij Lemmens&Moonen, ML] in mij wakker heeft gemaakt. Ik heb er volop van genoten en nog meer geleerd, terwijl ik er van overtuigd ben dat ik goed onderweg ben.

Ik meld me aan voor de PBC

Wij werken samen met onder meer:

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies