Ervaringen van mensen die de PBC Crash Course al gedaan hebben.

Laat je inspireren door de ervaringen van eerdere deelnemers!

Je hebt natuurlijk de PBC al achter de rug, dus we hoeven je niet meer te laten zien welke effecten je kunt bereiken, dat weet je zelf ook wel. Toch is ook zo’n opfrisdingetje niet iets waar je zomaar aan begint. Je gaat er weer tijd en energie in steken en dan is het wel zo prettig als je weet hoe jouw voorgangers het ervaren hebben.

Roderick, vastgoedmanager

Ik merkte tijdens de Crash Course dat ik weer meer geleerd heb dan tijdens de reguliere PBC, omdat ik nu weer tegen andere problemen en uitdagingen aanloop dan een aantal jaar geleden. Dit inzicht was voor mij verfrissend en verhelderend. Ik neem nu nog meer verantwoordelijkheid voor mijn communicatie en handelen. Voor mij maakt Jan de training uniek. Het is soms confronterend, omdat ik continu bewust wordt gemaakt dat ik zelf de veroorzaker ben van een 'probleem' en niet de ander. Dit wil je niet altijd horen of zien, want het is makkelijker om de schuld bij de ander neer te leggen, maar tijdens de Crash Course werd ik me er meer en meer van bewust dat zelf verantwoordelijkheid nemen voor elke situatie écht wat oplevert voor jezelf en voor jouw omgeving. Hier heb ik tijdens de training veel stappen in gemaakt en ik ben hier nog steeds in aan het groeien.

Eric van Veen, 46 jaar, directeur @ Ooms Financieel Adviseurs

De PBC opleiding was heel mooi, maar helaas gebruikte ik na de opleiding niet al het geleerde, waardoor het één en ander wegzakte. Ik merkte dat ik er behoefte aan had om de stof weer eens helemaal door te nemen om te kijken wat ik liet liggen en waar ik mijn effectiviteit kon verbeteren.
De Crash Course sloot voor mij perfect bij deze behoefte aan: niet weer de hele cursus vanaf scratch met cursisten die alle terminologie voor het eerst horen, maar in een beperkt aantal dagen alle stof in een rap tempo doornemen en vele 'oh ja!' momenten verder het met mijn mede-cursisten direct in de praktijk brengen door oefeningen te doen die overeenkomen met alledaagse situaties.

Ik wil meer weten over de Crash Course

Ervaringen van PBC-ers

Nu is het zo dat de Crash Course een relatief nieuw ding is. We hebben ‘m in 2017 gebouwd en dus pas twee groepen gedraaid. Daarom valt het aantal reviews wat ons betreft een beetje tegen – vergeleken met de ruim 200 die we van de PBC hebben dan 😉
Om deze pagina toch een mooie lengte te geven, hebben we hieronder wat ervaringen van PBC-ers neergezet. Op termijn verdwijnen die natuurlijk en maken ze plaats voor de ervaringen van de Crash Course.

Anoniem, 44 jaar

2017 - Veel praktijk en oefeningen is wel uniek aan de opleiding. Dit kan ook niet in drie maanden achter elkaar, eer ik het voor de helft doorhad, was ik tien maanden verder.

Ben van den Berg, 37 jaar

2015 - Ik heb geleerd naar mijzelf te kijken en wat dat dan al voor uitwerking heeft...

Ritchie Kluyskens, 45 jaar, marketing communicatie manager @ Microsoft

2013 - De opleiding verbindt NLP specifiek aan business toepassingen. Het is dus echt een toegepaste opleiding. De persoonlijke coaching en de gerichte en ongezouten feedback is heel waardevol. Deze opleiding is een lifechanger.

Waarom zou de Crash Course wat voor jou zijn?

Omdat het belangrijkste motto van de PBC niet alleen voor tijdens de opleiding was, maar gewoon universeel geldt:

‘Herhaling is de moeder van al het leren’

Dus hoe goed het ook ging gedurende het jaar dat we elkaar elke twee weken wel eens zagen, de kans is erg groot dat je in de tussentijd het een en ander  bent vergeten. Niet omdat je er te weinig tijd in stopt, maar omdat het leven ook verder gaat en je nu eenmaal na verloop van tijd druk bezig bent met andere belangrijke dingen. Natuurlijk gebruik je nog wel de voor jou belangrijkste dingen van de opleiding, de dingen die je toen al aanspraken en die je goed hebt getraind en waar je vanaf het begin het profijt van zag.
Maar het gaat ons nou net ook om al die andere dingen. Die dingen die je saai vond, of die je niet snapte, of waar je niet meer aan toe bent gekomen. Dat zijn allemaal onderwerpen waar je nu nog zo veel winst uit kunt halen. Daarnaast is het ook nog eens een stuk makkelijker om daar de verbeterstap in te maken, want het niet niet helemaal nieuw meer. Je hebt het allemaal al eens gezien, gehoord en gedaan, je hebt je er alleen nooit verder in verdiept.
Tijd dus om die zes dagen daar wél mee bezig te zijn en jezelf weer een flinke boost te geven!

Ik meld me aan voor de crash course

Wij werken samen met onder meer:

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies