Wat vinden onze studenten van de Master Business Communicator?

Laat je inspireren door de ervaringen van eerdere deelnemers!

Nu heb je de PBC al gevolgd en weet je dat wij niet overdrijven wanneer we je vertellen dat je ongekende resultaten kunt bereiken, maar toch vinden wij het belangrijk dat je jouw informatie uit zo veel mogelijk verschillende percepties haalt. Het is een flinke investering, en dan hebben we het niet alleen over de euro’s, en daar wil je een zorgvuldige beslissing over kunnen nemen.

Daarom hieronder enkele studenten aan het woord:

Jan Pieter van Lieshout, 49 jaar

Het geleerde in de MBC is zo afgestemd op een positieve en geluk afdwingende levenshouding die vol zijn uitstraling heeft op de werkvloer.

Erik Janssens, 33 jaar

‘Geen mens is vrij die niet zijn eigen meester is’, met deze woorden startte ik de MBC-opleiding. En een jaar later kwam ik achter de betekenis…: de MBC is een meesterlijke opleiding die me bij mezelf, bij de ander en in een andere wereld gebracht heeft, waarin genieten een geheel nieuwe betekenis heeft.

Cees Plug, 44 jaar, manager applicatie-ontwikkeling

Een verrukkelijke startbaan die mij lanceert naar een doorlopend leerproces en een bestaan vol nieuwsgierigheid. Volop genieten dus!

Rob Tummers, 42 jaar, trainer @ 2enable

In de MBC heb ik m’n gereedschapskist gevuld met nieuwe tools om naar mensen en organisaties te kijken. En ook naar mezelf. Het heeft me een betere trainer gemaakt, omdat ik meer dan voorheen naar het hele systeem heb leren kijken waarin mensen, afdelingen en organisaties functioneren. Bij de PBC werk je op individueel niveau, in de MBC krijg je de organisatie en omgeving erbij. Met dat totaalplaatje bied ik zelf nog meer waarde bij m’n klanten en daar pluk ik dagelijks de vruchten van. Ik vind holistisch een geitenwollensokkenwoord, maar ik heb er geen beter woord voor. De scherpzinnigheid van Jan is in deze opleiding de slagroom op de taart.

Ik wil meer lezen over de MBC

Erica Bassie, 32 jaar

Een goede manager is iemand die zichzelf weet te managen. Daarom is het nodig dat je ook de kwetsbare kanten van jezelf leert kennen, om uiteindelijke te groeien tot een persoon die verantwoording neemt voor datgene waar je verantwoordelijk voor bent. Het waardevolle van de MBC is dat ik heb geleerd mijzelf te managen en verantwoording te nemen. De wereld is daardoor mooi geworden. Iedere manager die zichzelf serieus neemt, zou deze training moeten volgen.

Han Jenster, 49 jaar

Alles is, in de mate waarin het is, een met zichzelf.

Charles de Klerk, 54 jaar, ondernemer en investeerder

De voordelen van de MBC-opleiding vind ik zo achteraf lastig te omschrijven, omdat ik gedurende de opleiding een grote persoonlijke ontwikkelingsreis heb gemaakt. Tijdens de opleiding ben ik door onze trainer, Jan Lemmens, uitgedaagd op mijn eigen ontwikkelpunten. Dit was af en toe best heftig, maar is heel belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling. Jan voelt goed aan wat er nodig is voor elke student.
Door de opleiding krijg je een ongelofelijke verdieping in de kunst van het communiceren. Je realiseert en ervaart dan pas écht wat de impact van goede, maar vooral ook van slechte, communicatie is. Hierdoor ben ik veel effectiever geworden en bereik ik sneller mijn doelstellingen.
Ik denk dat iedere manager die zichzelf serieus neemt deze opleiding zou moeten volgen. Goede en duidelijke communicatie is een essentiële voorwaarde voor succes, dus waarom zou je hier niet heel goed in willen zijn?

Wat is er zo speciaal aan de MBC?

Waar je in de PBC vooral veel geleerd hebt over individuen en hoe die in elkaar zitten, gaat de MBC veel meer over het grotere geheel van groepen, teams en systemen. Je leert kijken naar het geheel en van daar aan te sturen op de benodigde verandering in plaats van alleen op individueel niveau in te kunnen grijpen. Natuurlijk bouwen we voort op de kennis en kunde die je hebt opgedaan in de PBC, dus helemaal vergeten doen we het niet, maar de MBC richt zich wel echt op een ander soort interventies.
Daarnaast gaan we er vanuit dat je het grootste gedeelte van jouw persoonlijke shit al in de PBC hebt opgeruimd en we in de MBC alleen nog de laatste kleine dingetjes hoeven te doen. We hebben dus veel minder tijd nodig voor jou als persoontje en kunnen vanuit de basis die je al hebt meteen door naar de echt interessante materie!

Ik meld me aan voor de opleiding!

Wij werken samen met onder meer:

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies