Successessies

Waarom hebben toppers een coach die ze op afroep kunnen inzetten

Je bent een autoriteit, je staat (bijna) bovenaan en daardoor kijkt iedereen tegen je op. Dat maakt het enorm lastig om eerlijke feedback te krijgen, want niemand om je heen voelt zich comfortabel om jou te confronteren met hun mening of visie. Hoewel jij echt graag wil weten wat ze ergens van vinden en of jij iets over het hoofd hebt gezien – qua inhoud of aanpak – zij hebben het idee dat jij het toch wel beter weet dan zij het doen en durven je niet te vertellen wat ze daadwerkelijk vinden.

Wat jou dan weer gaat irriteren, want je hebt al veel te veel te doen en je vraagt het toch, dan weten ze toch wel dat ze gewoon antwoord mogen geven. Je bent toch zeker geen boeman? Maar het maakt eigenlijk niet uit hoe je het vraagt of wat je doet, ze blijven om de hete brei heen draaien.
Dat kan natuurlijk niets te maken hebben met jouw manier van doen – die je de rest van de tijd zo slagvaardig maakt – en omdat je ze nogal makkelijk van tafel kletst 😉

Het is namelijk heel normaal dat een autoriteit snel en gemakkelijk autoritair overkomt, met alle gevolgen van dien. Er is per ongeluk in meer of mindere mate een angstcultuur ontstaan terwijl je dat totaal niet had verwacht en nu krijg jij niet de inhoudelijk correcte informatie die je nodig hebt en zijn zij steeds bezig er omheen te werken. Jij kent jezelf als een vriendelijk en toegankelijk mens, maar op de een of ander manier lijkt het wel alsof mensen je gaan mijden. Terwijl je zo je best doet om one of the guys te blijven.

Wat je de laatste tijd wel begint op te vallen is dat al die topsporters een persoonlijke coach lijken te hebben. En dan niet die sportcoach, maar eentje die ze helpt met hoe je naar een wedstrijd moet toeleven en hoe ze in het leven moeten staan buiten de sport. Blijkbaar is alleen maar goed zijn in je vak ook niet zaligmakend en is het ook belangrijk hoe je er mentaal voor staat.
Doordat je iemand van buiten jouw gebruikelijke kring neemt, heeft diegene een totaal onafhankelijke positie ten opzichte van jou. Natuurlijk kun je nu denken ja, maar ik betaal ‘m er anders wel voor, maar juist daarom kan een goede persoonlijke coach je geven wat je nodig hebt: hoe beter hij jou helpt (lees: hoe eerlijker de feedback)  hoe meer omzet er te behalen is. Wat jij nodig hebt is gevalideerde, kritische feedback en doortastende en misschien zelfs confronterende vragen, waarmee je inzicht krijgt in jouw blinde vlek. Want daar zit immers jouw winst.

“Vanaf een bepaald niveau wordt de punt op de i het belangrijkst. Zonder die punt wordt jouw ‘i’ een ‘l’ en dat maakt jouw boodschap onleesbaarder dan nodig.”

– Jan en Maaike –

Iemand van jouw kaliber is met dat wat je van nature in je hebt al een heel eind gekomen en het is daarom dat deze vorm van coaching het best werkt om de puntjes op de i te zetten. Je hebt geen echte problemen, functioneert voor het overgrote deel gewoon prima, het is alleen net dat laatste beetje, de kers op de taart, waar nog wat werk gedaan kan worden.

Dit wil je graag op afroep kunnen doen, dus niet omdat het zo hoort netjes elke twee weken een sessie, maar alleen op de momenten dat jij het zelf nodig vindt. Dus misschien wel drie keer in een maand en dan daarna een jaar niet. Of juist vier dagen voordat je die belangrijke presentatie hebt die perfect móet gaan. Of ineens tussendoor, omdat er onverwacht een cruciaal besluit genomen moet worden en je zeker wil weten dat je rest op een soepele manier meekrijgt.
De frequentie is dus helemaal aan jou en dat is ook niet vreemd, want als uiteindelijk verantwoordelijke ben jij degene die de beslissingen neemt, of ze nou over het bedrijf gaan of over jouzelf.

 • Kennismaken is altijd kosteloos, omdat wij vinden dat je eerst de kans moet krijgen om iemand te leren kennen, voordat je ‘m gaat betalen om in jouw privé te roeren.
 • Bij zoiets intiems als individuele coaching moet je er op kunnen vertrouwen dat wat besproken wordt de ruimte niet verlaat. Daarom hanteren wij een strikte geheimhoudingsplicht: niets van wat je zegt gaat verder dan degene met wie je de info deelt. Om die reden blijven alle gespreksaantekeningen op papier.
 • Gedurende het traject bewaren we eventuele aantekeningen in een afgesloten kast en na afloop geef je zelf aan wat je wil dat er mee gebeurt.
 • Vanwege onze geheimhoudingsplicht, maar ook vanuit een ethische overweging, zullen wij nooit jouw gegevens of inhoud met anderen bespreken. Dat kan betekenen dat we een leidinggevende of partner moet uitleggen waarom we dat niet doen, maar wij vinden dat het aan jou is om te bepalen wie over welke informatie beschikt.
 • Tijdens het intakegesprek bepalen we wat jouw doelen zijn en hoe je meet dat je daar bent, waardoor jij aan het einde zelf kunt controleren of de coaching heeft opgeleverd wat je wil.

Jan & Maaike

“Hoe meer verantwoording je draagt, hoe eenzamer het soms kan zijn. Mensen zijn niet gemaakt om alles alleen te doen, de belangrijkste beslissingen moet je nu eenmaal met iemand kunnen bespreken.”

Doordat het een flexibel aantal sessies is, werken we iedere sessie bijna helemaal op basis van de praktijksituaties die je zelf aandraagt. Dat betekent dat we uitgebreid in kunnen gaan op relatief kleine voorbeelden waarin jouw thema tevoorschijn komt. Werkt heel lekker: want als je iets één keer anders kunt doen, kun je dat ook twee keer, of twintig keer, maar er zit natuurlijk wel een confrontatie met jezelf in verstopt. En die moet je wel aan durven gaan, anders doe je het voor niets.

Het belangrijkste doel van de successessies is ervoor zorgen dat jij (weer) optimaal functioneert. Je bent op eigen kracht al een heel eind gekomen en voor dat laatste stukje zijn deze sessies. 

Intakegesprek plannen

Referenties

van mensen die je al zijn voorgegaan

Anoniem

In mijn leiderschap merkte ik dat ik dingen uit de weg ging, of niet deed zoals ik ze eigenlijk wel zou willen. Jan heeft mij enorm geholpen door mij de blokkade die ik had te laten zien. Verbazingwekkend hoe hij door alleen te praten mij de antwoorden laat geven op vragen waar ik dacht geen antwoord op te hebben…

Sander Loohuizen, retail manager @ Just Brands

Vorig jaar heb ik bij Jan een aantal sessies gehad waar ik tot op heden van vandaag nog steeds baat bij heb.
Wat ik meegenomen heb uit deze sessies is dat ik toch écht zélf verantwoordelijk ben voor mijn eigen keuzes. Ik sta aan het roer van mijn eigen leven en carrière, en op het moment dat ik me dat ben gaan realiseren, werden situaties waar ik me in het verleden nog wel eens onmachtig voelde, in een keer overzichtelijk en veel beter te sturen.

Het feit dat ik als enige de sleutel tot mijn eigen succes en geluk heb, geeft mij het gevoel van controle, en ben ik in staat makkelijker te relativeren en dingen in perspectief te zien. Ik zou deze sessies aanraden aan iedereen die door de drukte op het werk of privé het overzicht wel eens dreigt te verliezen, en het gevoel heeft dat stukje controle terug te willen pakken.

Praktische informatie

In principe duurt één sessie zo’n twee uur, maar aangezien jij degene bent die bepaalt hoe het vormgegeven wordt, ben je ook vrij om aan te passen hoe lang een sessie gaat duren. Binnen enige zinnigheid natuurlijk, dus minder dan een uur en langer dan vier uur wordt het nagenoeg nooit.

We beginnen altijd met een (kosteloos en vrijblijvend) intakegesprek, waarin we bepalen wat je wil bereiken – en dus waar je nu nog tegenaan loopt – en daarna kijken we of wij jou daarmee kunnen helpen. Natuurlijk is het ook aan jou om te bepalen of je überhaupt wil dat we je helpen.

Daarna bepaal je zelf, aan het begin of gaandeweg, hoe veel sessies je wil dat we doen. Per sessie – we gaan even uit van twee uur per sessie – is de investering 600,- excl. btw en dat is all inclusive. Dan hebben we het niet over de koffie en koekjes die we sowieso hebben staan, maar vooral over alle extra tijd die wij kwijt zijn aan de voorbereiding, de naverwerking en het feit dat je ons altijd kunt bellen als je tussendoor even vastloopt. Ben je ineens even de draad kwijt of moet je een moeilijk gesprek doen en weet je even niet (meer) wat te doen: bellen!

Gewoonlijk vinden alle gesprekken bij ons op locatie plaats (Gildestraat 215, 2671 BW Naaldwijk). Dit heeft een belangrijke reden: op die manier ben jij even helemaal weg van de dagelijkse dingen. Of het nu je werk is of jouw thuissituatie, we zijn er vrij zeker van dat het ritje naar Naaldwijk, anderhalf uur hier zijn en weer terug geen onderdeel uitmaken van jouw standaardroutine. Dat betekent dat jouw hoofd moet omschakelen en daardoor al ontvankelijker is voor andere ideeën dan die je zelf verzint. Tegelijkertijd dwingt de extra reistijd je om je (mentaal) voor te bereiden op het gesprek waar je naartoe onderweg bent en heb je op de terugweg wat me-time waarin je alles weer op een rijtje kunt zetten voor mensen gaan vragen hoe het was.

PS: sommige autonavigaties snappen niet helemaal waar ze je heen moeten sturen, dus we raden je aan om op Google Maps te navigeren. Als je daar zoekt op ‘Business NLP Academy’, kom je zo goed als voor de deur uit.
Verdwalen kan altijd. Bel ons gewoon even, grote kans dat we weten waar je staat.

 • zelf bepalen wat en hoe veel 
 • altijd kosteloos kennismaken
 • grondige intake en kwalificatie
 • variabel aantal sessies
 • altijd goede koffie, dankzij onze Jura koffiemachine 🙂
 • 300,- per uur all inclusive
 • Gildestraat 215
  2671 BW Naaldwijk
Intakegesprek inplannen

Wij werken samen met onder meer:

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies