Komt dat wat je wil zeggen er ‘rottig’ uit? Dan krijg je ook rottige resultaten terug!

Het e-book bevat een aantal tips die je gaan helpen om betere resultaten te behalen door simpelweg een paar kleine dingetjes in jouw communicatie te veranderen. Om in te schatten of jij geholpen zou kunnen worden met deze tips hieronder een paar veel voorkomende symptomen van ‘rottige communicatie’.

  • Vergeet je regelmatig dat het niet zo veel uitmaakt wat je zegt, maar dat het gaat om hoe je iets brengt?
  • Overkomt het je vaak dat je (te) veel met jezelf bezig bent en dat je daardoor vergeet op de ander te letten en naar hem of haar te luisteren?
  • Ben jij soms per ongeluk ook een ‘lijdinggevende’ in plaats van een leidinggevende?

Natuurlijk heb je op alle bovenstaande vragen ‘nee’ geantwoord en kun je rustig doorklikken, dan heb je deze tips helemaal niet nodig! 🙂
Mocht je stiekem toch iets herkennen, download dan het gratis e-book en zet alvast die belangrijke eerste stap.

  • Overzichtelijke stappen.
  • De tips kun je gemakkelijk en snel toepassen.
  • Door alleen al deze vijf dingen te veranderen, ga je hele mooie effecten merken.

Referenties

In de ruim twintig jaar dat we inmiddels bestaan, hebben we veel tevreden klanten gehad.
Hier lees je de ervaringen van een paar van hen. 

Dino Amelsbeek, 25 jaar, salesmanager @ Finley Het Witte Huis

2014 - Op aanraden van mijn werkgever ben ik in september 2014 gestart met de Business NLP Practitioner. Ik ben salesmanager bij de evenementenlocatie Het witte huis in Loosdrecht. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan onder anderen uit het operationele team aansturen, marketingplannen uitvoeren en natuurlijk het verwerken van alle inkomende aanvragen. De locatie is veelzijdig, waardoor er zowel huwelijken plaatsvinden als zakelijke partijen. Dit betekent dat ik op meerdere niveaus (zowel zakelijk als emotioneel) moet schakelen om het beste resultaat te realiseren.

Na het starten van de studie leerde ik mijzelf steeds beter kennen. Met betrekking tot hoe ik omga met situaties, maar ook waar ik sterk of juist minder sterk in ben. Al heel snel merkte ik aan mijzelf, maar ook aan mijn resultaten, dat ik door deze inzichten veel beter om kan gaan met problemen, bepaalde soorten mensen of uitdagingen.

Om het concreet te maken: wij analyseren alle aanvragen die binnen komen en de conversie die iedereen heeft. Daaruit is gebleken dat ik na vijf maanden volgen van de studie, nog nooit zo’n goede conversie heb gedraaid. Dit heeft er zelfs in geresulteerd dat ik op een gegeven moment een conversie had van 1 op 1!

Uiteraard zijn er meerdere factoren die meespelen in of een aanvraag definitief wordt, maar ook vanuit de klanten kreeg ik ontzettend positieve reacties terug over de manier van contact, het begrijpen van en aanvoelen van de klanten. Ik kan dan ook met zekerheid stellen dat het volgen van de studie mij absoluut naar een hoger niveau heeft gebracht en dat ik nu zowel zakelijk als privé veel krachtiger in het leven sta!

Sven Kok, 24 jaar, commercieel medewerker @ InterConnect Services

2008 - De PBC geeft inzicht in het menselijk doen en laten en wel op zo’n manier dat het de student mogelijk wordt gemaakt om in te zien dat een andere stijl van communicatie, of alleen al een andere blik, een grotere cohesie tussen gesprekspartners oplevert. De PBC laat mensen op respectvolle wijze stilstaan bij hun eigen beperkingen en hun beperkende overtuigingen maar ook bij hun kerncapaciteiten zodat zij hierin kunnen groeien.

Anoniem, 38 jaar, ondernemer

Mooie inzichten in een lekker tempo. De komende tijd wil ik veel van de leerstof in de praktijk toepassen en ik heb het gevoel dat we daar ook genoeg handvatten voor hebben gekregen. Aanrader!

Eric van Veen, 43 jaar, directeur @ Ooms Rotterdam

2014 - De opleiding tot PBC’er geeft je inzage in jouw functioneren. Daarnaast biedt het inzicht in het effect van jouw communicatie op jouw gesprekspartner. De opleiding helpt jouw hindernissen op te ruimen, jouw communicatie effectiever te maken en je effeciënter dan ooit jouw doel te laten bereiken. Ik kon altijd bellen voor hulp, coaching en/of feedback. Top!

Marc Smits, 48 jaar, coördinator openbaar domein @ Stad Antwerpen

2004 - ‘Jan slaagt er niet alleen in mensen communicatietechnieken bij te brengen, maar doorheen de training zie je de studenten ook daadwerkelijk als mens veranderen: positief – doelgericht – overtuigd – zelfvertrouwen. Door ieder individu op een aangepaste individuele manier te benaderen, draagt de persoonlijke groei bij tot een positieve groepsdynamiek, waardoor uitdagende doelstellingen worden gerealiseerd.’ 

Jaqueline Willekes, 47 jaar, teamleider klantcontactteam @ IBKI

2015 - Het unieke aan deze opleiding is dat je daadwerkelijk met je eigen hindernissen aan de slag gaat. Ten eerste door middel van de training. Ten tweede door de één-op-één coaching. Ten derde door de tweewekelijkse intervisie met jouw medestudenten.

Meer referenties lezen

Wij werken samen met onder meer:

Biografie

Ruim twintig jaar geleden richtte vader Jan het bedrijf op en begon hij met het opleiden en coachen van professionals in het bedrijfsleven. Het voornaamste probleem dat zijn klanten hadden, was het feit dat elke leidinggevende weliswaar vakinhoudelijk enorm goed geschoold is, maar dat zij nauwelijks worden opgeleid in het daadwerkelijk aansturen van anderen en het beïnvloeden van groepsprocessen.

Zo’n vijftien jaar later kwam zoon Joris het bedrijf versterken na het behalen van zijn vwo-diploma. Toen hij na een paar jaar ging studeren en zich in het studentenleven stortte, stapte dochter Maaike in de zaak. In eerste instantie vooral om de administratie te doen, want met een studie Neerlandistiek en een baantje bij de bakker had ze het druk genoeg.

Toch bleek dat bloed kruipt waar het niet gaan kan en na een paar maanden rondgelopen te hebben, begon het te kriebelen om meer dingen te gaan doen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en bereiden Jan en Maaike zich voor op de aanstaande machtsovername 🙂

De geboorte en groei naar vandaag …
Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies