The thing under my bed

12 november 2021

“The thing under my bed waiting to grab my ankle isn’t real. I know that, and I also know that if I’m careful to keep my foot under the covers, it will never be able to grab my ankle.”

Briljante uitspraak van een briljant auteur.

Echt, als je nog een bezigheid zoekt voor de komende lockdown: ga Stephen Kings serie ‘De Donkere Toren’ lezen.

Wat King wat mij betreft zo geweldig goed kan, is inspelen op de irrationele dingen die bij ons allemaal diep verborgen toch leven.

We weten allemaal dat monsters niet bestaan, maar hélemaal uitgesloten is het nooit…

Want we kunnen beredeneren wat we willen, we kunnen logische argumenten aanvoeren tot we ver in de veertig zijn… dat is allemaal rationeel.

En dat stemmetje dat zich afvraagt “Jaaaa, maar stel nou dat…?”, die is absoluut niet onder de indruk van al die tegenwerpingen.

Dat komt omdat ‘ie niet in ons hoofd woont.

Het is ons gevoel, onze emotionele kant, die ons vertelt dat het zomaar zou kunnen dat er een hele wereld is waar wij geen idee van hebben en dat die ons misschien wel kwaad gezind is.

En emoties, tja, die zijn helemaal niet vatbaar voor logica en laten zich ook niet verklaren.

Omdat we er rationeel gezien niet zo veel mee (of tegen) kunnen doen, zijn we geneigd ze af te doen als irrelevant en onbetrouwbaar.

Terwijl we veel vaker dan we willen, bezig zijn met allerlei irrationele dingen en gevoeletjes en laten we ons negen van de tien keer sturen door onze onderbuik.

Daar kun je van alles van vinden, maar dat maakt niet uit.. het is nu eenmaal hoe we allemaal in elkaar zitten.

Ook als we aan het werk zijn, wordt zo goed als alles dat we doen aangestuurd door wat we voelen.

Heeft taak X als resultaat dat we ons goed voelen, dan gaan we ‘m doen, ook al is de werkdag eigenlijk al voorbij.
Zorgt taak Y ervoor dat we een rotgevoel krijgen, dan doen we het niet. Ook niet als het de belangrijkste taak van de week is.

Als leidinggevende is dat natuurlijk enorm leuk om van jezelf te weten, want inzicht in jouw manier van werken, zorgt ervoor dat je al een heel groot stuk kunt bijsturen.

Maar het is nóg veel waardevoller om dit van anderen te weten, want dan weet je veel gerichter waar je in jouw aansturing op moet letten en aandacht aan moet besteden.

Je moet namelijk inspelen op wat ze voelen.

Zorg jij ervoor dat ze in plaats van een k*tgevoel zich juist prettig voelen als ze taak Y uitvoeren, dan gaan ze het ineens wél doen. Ook als diezelfde werkzaamheden later weer nodig blijken.

In onze opleiding tot Professional Business Communicator leer je diepere drijfveren te achterhalen. Bij jezelf, maar juist ook bij anderen.

Ken je iemands drijfveren, dan weet je wat ze belangrijk vinden en waarom ze doen wat ze doen.

Als ze dan iets moeten doen waar ze uit zichzelf geen zin in hebben, kun jij ze helpen de aansluiting te vinden tussen dat er gedaan moet worden en hun eigen drijfveren.

* We gaan er altijd vanuit dat jouw motieven zuiver zijn. Als je iemand aanspoort of motiveert om iets te gaan doen, dan is dat omdat het voor henzelf en/of voor het grotere geheel van het bedrijf beter is dat ze het doen – niet omdat je slecht geslapen hebt en nu zin hebt om andere mensen ook het leven zuur te maken.

Op de laatste dag van deze maand, de 30e, gaan we weer van start met een groep PBC’ers in spe. Wellicht dat we vanaf vanavond weer te maken hebben met een verkleinde groepsgrootte, maar vooralsnog is er nog ruimte om aan te haken 🙂

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies