Snoozen kan niet meer

25 maart 2021

Ze hebben weer een nieuwe verzonnen hoor.

Na het overheersbeestje, het gewoontedier en de korte termijntonijn heeft ASN Bank sinds kort ook de ‘snoozehaan’ in z’n collectie fabeldieren.

De snoozehaan is niet haantje de voorste in beleggen bij een duurzame bank en dat is nou net het probleem. Normaal gesproken is ‘ie er namelijk als de kippen bij als het gaat om duurzaamheid, maar overstappen naar een duurzame bank, dat vindt ‘ie nog een beetje lastig.

Terwijl dat wel hard nodig is, dus hij heeft geen tijd meer te verliezen.

Snoozen kan niet meer.

Of je het nu eens bent met de stelling van ASN of niet.. ze hebben wel een verdomd goede manier gevonden om hun standpunt over te brengen.

Je ziet één keer die tonijn een beetje verdwaasd kijken naar een leeg tonijn-stukken-blikje dat in de oceaan dobbert en je snapt het probleem van vervuiling meteen. En niet alleen dat: het blijft hangen.

De woordgrap – een breed gewaardeerd fenomeen – haakt heel lekker aan bestaande woorden die al in ons hoofd zitten, dus ze zijn buitengewoon makkelijk te onthouden.

Gebruikmaken van de mentale ‘kapstokjes’ die we allemaal al hebben, is een briljante manier om jouw boodschap over te brengen.

Omdat ‘ie in het hoofd van de ander blijft ‘hangen’, helpen ze zichzelf steeds herinneren aan jouw boodschap en is het ontzettend moeilijk geworden om nog te vergeten.

Behalve een beetje knutselen met woorden, zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om er zeker van te zijn dat ze onthouden wat je staat te vertellen.

Want of jouw boodschap aan de overkant wordt ontvangen en daar blijft plakken, dat is helemaal afhankelijk van hoe jij ‘m vorm hebt gegeven.

Maak je ‘m per ongeluk heel lastig te onthouden?
Dan vergeet ook het meest welwillende publiek in no time wat je hebt gezegd.

Wat je nou precies moet doen om ervoor te zorgen dat jouw boodschap onmogelijk te vergeten is, dat vertellen we je graag op 14 april in onze masterclass ‘In één keer tussen de oren!’

Meer info over de masterclass vind je hier: bnlpa.nl/masterclasses/in-een-keer-tussen-de-oren

Vanwege de aanhoudende lockdown is er helaas maar plaats voor vijf deelnemers, dus wacht niet te lang : )

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies