Neem een nieuwe hobby, of juist lekker niet

9 april 2020

Het merendeel van onze studenten kan, mag of wil in de komende maanden geen offline trainingsdag bijwonen en daarom hebben we alle modules een paar maanden verschoven.

Direct gevolg daarvan is dat bijna al ons dagelijks werk wegvalt en we met een heel erg lege agenda zitten de komende maanden.

Er zijn dan twee denkrichtingen of mindsets die heel verleidelijk worden:
1 – super gestrest worden over ‘hoe het nu dan toch verder moet’, want ‘dit is een zaak van de lange adem’, dus er komt een hele moeilijke periode aan vol onzekerheid.
2 – het (stiekem) opgeven en lekker in de zon gaan liggen, want als het toch maanden gaat duren, dan is er geen redden meer aan, dus waarom dan nog moeite doen.

Vooral nu de enorme gevolgen voor de economie steeds zichtbaarder worden en duidelijk is dat we voorlopig nog wel in deze situatie zitten, is het heel normaal om dit soort reacties te hebben.

Dat betekent alleen niet dat ze handig en nuttig zijn.

Okee, misschien krijg je van die tweede gedachtegang best een lekker kleurtje.
Maar er is dan weer niemand die dat gaat zien, dus zo veel heb je daar ook niet aan.

Nu alles onzeker is en niemand weet waar we naartoe gaan, is het belangrijk dat je niet ‘naar buiten’ kijkt om te beslissen wat je gaat doen, maar ‘naar binnen’.

Dus gooi die nieuwsapp van je telefoon als je daar nerveus van wordt.

Of, volg juist al het nieuws dat je kunt vinden als dat je een veiliger gevoel geeft.

Ga lekker met de kinderen taarten bakken als jullie daar zin in hebben.

Verzin creatieve manieren om de mensen waar je echt niet zonder kunt toch te kunnen zien.

Neem een nieuwe hobby, of doe dat juist lekker niet.

We weten toch pas over een paar maanden wat we vandaag misschien beter hadden kunnen doen, dus het belangrijkste is dat je nu gaat doen wat voor jou belangrijk is.

Dan kun je straks terugkijken op weliswaar een rotperiode, maar wel eentje waarin je trouw aan jezelf bent gebleven.

Zo hebben wij besloten om alle extra tijd die we de komende maanden ineens hebben, te besteden aan het ontwikkelen van ‘BNLPA online’.

Misschien niet heel origineel, maar het is wel óns besluit. En daarom zorgt het niet voor heul veul stress en haast, maar juist voor rust en intrinsieke motivatie – zoals dat zo mooi heet.

De eerste wordt een online training over het stellen van super accurate vragen.

We leren je te ontdekken waarop je doorvraagt en welke vraag je precies stelt om van al jouw gesprekken een succes te maken.

Daar hebben we jouw input voor nodig: welke vragen heb je of wat wil je weten over het stellen van ‘super accurate vragen’?

Super accurate vragen zijn  dus vragen waarmee je razendsnel tot de kern komt en buitengewoon effectieve gesprekken voert.

Laat het even weten, thanks!

 

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies