Mini-puntjes of mini-bolletjes?

12 december 2019

Lang, lang geleden had ik een baantje bij een bakker.

Zo rond het moment dat de Sint besloot onze kant op te varen, begon het langzaam maar zeker steeds drukker te worden in de winkel.

Vooral met Kerstmis was het buitengewoon druk.

Niet alleen omdat er nu eenmaal heul veel extra mensen langskwamen, maar ook omdat ze hele specifieke wensen hadden.

Er zijn natuurlijk de gebruikelijke dingen die je bij de bakker gaat halen voor de gezelligste dagen van het jaar – kerststollen, kransjes voor in de boom, chocolaatjes voor bij de koffie, die dingen.
Maar er zijn ook altijd mensen die iets speciaals hebben bedacht en daarvoor hele speciale dingen nodig hebben.

Eén van mijn eerste jaren achter de toonbank, was er een mevrouw die voor de laatste dag voor Kerst minibolletjes had besteld.

Alleen, toen wij die ochtend de bestellingen klaar gingen zetten, bleken de minibolletjes niet geleverd te zijn.
We hadden wel minipuntjes gekregen.

Voor de beeldvorming: minibolletjes en minipuntje zijn alleen van elkaar te onderscheiden vanwege de verschillende zakjes waar ze in verpakt worden. Qua vorm is het verschil nauwelijks waar te nemen.

Om mevrouw toch ergens mee naar huis te laten gaan, hadden we natuurlijk netjes minipuntjes voor haar weggelegd.

Later die middag, toen mevrouw haar bestelling kwam halen, heeft de kaasboer aan de overkant waarschijnlijk aantekeningen kunnen maken van haar ongenoegen.

Hoe wij het in ons hoofd haalden om púntjes te geven terwijl ze éxpliciet had gevraagd om bólletjes. Nu pasten de mini hámburgertjes niet nórmaal op de bróódjes en wat moest ze haar gásten dan vertellen?!

He-le-maal uit de panty.
Om tien puntjes die bolletjes hadden moeten zijn.

Natuurlijk had ze ergens wel een punt, maar om er zo ontzettend boos over te worden, staat niet helemaal in verhouding tot het probleem.

Zo rond de feestdagen is het niet onbegrijpelijk om zo hier en daar wat lichtgeraakt te reageren, maar daar wordt het geheel niet gezelliger van.

Om ervoor te zorgen dat de bakker en de slager op 28 december nog tegen je willen praten en om het aan de eettafel zo gezellig mogelijk te maken, ben je volgende week donderdag van harte welkom bij de laatste masterclass van dit jaar: Gevoelige snaren.

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies