Lapzwans snijdt draadje door

22 september 2020

Normaal gesproken zit onze voordeur dicht en bel je aan als je naar binnen wil.

Wij hebben dan zo’n mooi cameraatje waarmee we je kunnen zien en als je er leuk genoeg uitziet, doen we de deur open. Werkt perfect 😉

Alleen op moduledagen is dat anders, omdat er dan de hele dag mensen in en uit lopen en het is gewoon onzinnig om iedereen steeds opnieuw te laten aanbellen.

Zo ging het ook vorige week.

Tot er op een gegeven moment ineens begon te piepen en dat bleek ons eigen alarm te zijn.
Vreemd, maar goed, ik zag niks en het systeem gaf geen problemen aan – dan zal het wel.

Alles leek verder in orde, totdat ik die avond het alarm wilde inschakelen.

Want dat deed ‘ie dus mooi niet meer.

Heel raar, vooral ook omdat dat hele systeem nog steeds niet zei wat er nou aan mankeerde. En de alarmman had ook geen idee waardoor dit zou kunnen komen.

Lang verhaal kort: een of andere lapzwans heeft ergens een draadje doorgesneden (we missen een kleine vijf centimeter), waardoor alles in de war raakte.

Inmiddels is het natuurlijk allemaal weer in orde, maar wel verbazingwekkend dat zo’n klein dingetje zo veel gedoe kan veroorzaken.

Terwijl er ook tientallen draadjes in het pand te vinden zijn die je rustig kan doorknippen zonder dat iemand dat in de gaten heeft.

Dat is net als in onze communicatie met anderen: als iemand per ongeluk aan het verkeerde draadje komt, spring je meteen op de kast en reageer je alsof ze de roofoverval van de eeuw aan het plannen zijn.

Je kunt zo’n reactie ook niet tegenhouden.

Eenmaal getriggerd, komt ‘ie er uit.

Terwijl je zelf – vaak achteraf – ook wel inziet dat het misschien niet zó dramatisch was allemaal, gebeurt het wel.

In een poging niet meer zo overdreven te reageren, neem je jezelf voor om de volgende keer eerst na te denken over wat de ander bedoelt voordat je reageert.

Maar zo werkt het natuurlijk niet.

Het is een soort reflex en daar zit helemaal geen bedenktijd in het proces.

De enige manier om ‘normaler’ te reageren is door het opruimen van de reden dat je je zo geraakt voelt door bepaalde opmerkingen.

Want als die reden weg is, gaat dat hele ‘alarm’ ook niet meer af en hoef je ook niet na te denken over hoe je dat kunt corrigeren – de aanleiding is verdwenen, dus het gebeurt gewoon niet meer.

In de masterclass van volgende week – Nooit meer Op De Kast – ga je ontdekken wat er precies bij jou van binnen gebeurt op de momenten dat jouw ‘innerlijke alarm’ op storing gaat en hoe je die alarmmelding kunt neutraliseren.

Met andere woorden: je hebt nu op sommige momenten een te kort lontje en volgende week gaan we je alles bijbrengen over hoe je die verlengt tot de door jou gewenste lengte 😉

* Je kunt de masterclass volgen door dinsdag de 29e naar Naaldwijk te komen en de dag met ons mee te doen, maar je kunt ‘m ook online volgen. We hebben daarvoor de masterclass in drie delen opgeknipt en elke dag (de 29e, de 30e en 1 oktober) komt er een nieuw stuk online en we sluiten ‘m een week later af met een online Q&A.
Dus, heb je geen tijd / zijn om de 29e de hele dag kwijt te zijn: met de online masterclass bereik je exact hetzelfde, alleen dan op het moment dat het jou uitkomt.

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies