Klokslag tien uur eventjes rust

1 oktober 2021

Deze week wordt er gewerkt aan een voor mij onbekend probleem aan de gevel van ons gebouw.

“Maar Maaike, als je geen idee hebt wat het probleem is, hoe weet je dan dat ze het aan het oplossen zijn?”

Nou, dat zal ik je vertellen: elke ochtend om iets na zevenen starten de heren hun hoogwerker op om naar boven te vertrekken en dat ding staat dus de hele dag aan.

Niets zo ontspannen als wakker worden van het lieflijke geluid van een of andere generator op vijf meter van je slaapkamerraam…

Godzijdank hebben we altijd om klokslag tien uur eventjes rust.

Dan is het namelijk pauze en verplaatst de hele club zich van de hoogwerker naar hun busjes om zeventien boterhammen en een halve liter koffie soldaat te maken.

En precies dit is geloof ik waarom ik me niet heel boos maak dat ze er zijn. Ik weet honderd leukere manieren om wakker te worden gemaakt, maar tegelijkertijd kunnen zij iets wat mij zo verschrikkelijk lijkt dat ik bij de gedachte alleen al bultjes krijg: ze doen elke dag hetzelfde.

Elke ochtend op dezelfde tijd op het werk, elke ochtend in hetzelfde bakje omhoog, elke ochtend om tien uur koffie en om twaalf uur lunch uit dezelfde trommel. Elke dag hetzelfde werk doen, elke dag om dezelfde tijd naar huis.

Steeds opnieuw hetzelfde ritme, het lijkt me afschuwelijk.

En toch zijn er mensen die enorm goed gaan op die mate van voorspelbaarheid.

Het ligt er maar net aan wat jouw voorkeur heeft, waar je je prettig bij voelt en wat bij je past. Daar zijn we – godzijdank – allemaal anders in.

Onze ideale dagindeling verschilt per persoon, maar dat geldt natuurlijk voor ontelbaar veel andere aspecten van het leven ook.

Vroeg beginnen en vroeg naar huis, of liever laat beginnen en laat naar huis?
Telefonisch overleggen, of even bij iemand langslopen?
Jezelf afzonderen om te focussen op de meest recente uitdaging, of zorgt juist het met verschillende mensen erover praten voor de oplossing?
Verschillende taken door elkaar heen afronden, of aan de hand van een genummerde to-do-list die op volgorde afgewerkt wordt?

Iedereen heeft zo z’n voorkeuren als het gaat om hoe ze het liefst hun werk doen en als leidinggevende wil je daar natuurlijk op inspelen.

Want hoe beter jij inspeelt op die voorkeuren, hoe gelukkiger je mensen zijn.

En gelukkige mensen, die presteren beter.

Vandaar dat het voor jou als leidinggevende bijzonder belangrijk is dat je achterhaalt wat er voor je mensen belangrijk is – want als je het niet weet, kun je er ook niet voor zorgen dat ze het krijgen ; )

Als je dit gaat uitzoeken, zijn er twee dingen die je wil weten: wat is het dat ze belangrijk vinden, én waar herkennen ze dat aan?

Vooral die laatste is cruciaal.

Want stel dat je bijvoorbeeld hebt ontdekt dat iemand ‘vrijheid’ hoog in het vaandel heeft staan, maar je weet niet welke invulling hij heeft gegeven aan dat begrip.. dan ga jij misschien zorgen dat ‘ie zelf mag bepalen welke projecten hij oppakt, terwijl hij zijn mate van vrijheid meet door te kijken naar of hij zelf z’n werktijden mag bepalen.

En da’s zonde, want dan ben jij allerlei dingen aan voor ‘m aan het regelen, maar hij herkent het niet, dus het maakt helemaal geen verschil.

Je wil er dus van tevoren achter komen waar ze op letten om te bepalen of dat voor hen belangrijk is ook daadwerkelijk aanwezig is.

Die informatie krijg je boven water door een aantal bijzondere vragen te stellen.

Door die vragen op de juiste manier en op het juiste moment te droppen, zorg je ervoor dat ze bij die informatie kunnen (want normaal gesproken denken we daar natuurlijk helemaal niet bewust over na) en dat ze het aan je gaan vertellen.

In onze jaaropleiding tot Professional Business Communicator ga je alles leren dat je nodig hebt om dit casual toe te kunnen passen. Dus zonder dat je anderhalf uur lang een vraaggesprek met ze hoeft te gaan zitten houden ; )

Je leert welke vragen te stellen en waar je op wil letten in het antwoord.

Behalve dit zit er natuurlijk nog veel meer in de opleiding – anders hadden we die acht modules nooit vol gekregen : ) – en dat vind je allemaal op de website

Heb je andere vragen, wil je iets speciaals weten of vind je het gewoon prettiger om met een levend wezen te praten?
Bellen kan natuurlijk ook altijd!
Of je komt een keertje langs, vinden we ook gezellig ; )

PS: we hebben de start van de opleiding wat vooruit geschoven naar 30 november. De reden daarvoor is net zo grappig als dat ‘ie simpel is: de helft van de deelnemers is in oktober op vakantie en zou dus niet bij de eerste module kunnen zijn. Vonden we zonde, dus dit is de oplossing : )

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies