Je zei jongens!

7 mei 2021

Halverwege de training begint het keihard te regenen, de trainer ziet de donkere wolken aankomen en stuurt z’n pupillen naar binnen voor een warme douche en een bekertje thee: “Okee jongens, ga maar naar binnen”

Na het gebruikelijke geklooi in de kleedkamer heeft hij uiteindelijk alle spruiten in de kantine weten te verzamelen om weer een beetje op te warmen.

Toch knaagt er nog iets.. want is ‘ie nou wel compleet?

Hij kijkt naar buiten en ziet meteen wat er aan de hand is. Eén ongehoorzame bengel rent toch nog heen en weer door de stromende regen. Dwars door de modder gaat ze er helemaal voor.

Boos rent de trainer naar buiten: “Lieke! Ik zei naar binnen!”
Verontwaardigd trekt Lieke haar hesje uit en stampt ze naar binnen: “Je zei jongens!”

En hoewel we allemaal heus wel weten wat die trainer bedoelde, heeft ze daar wel een punt. Want door dat ene kleine woordje had hij het technisch gezien niet tegen haar en kan ze de opdracht dus negeren.

Zo’n zelfde manier van reageren hebben we allemaal in ons zitten. Zeker op de momenten dat we niet direct hebben gevraagd om datgene dat we horen of lezen 😉

Als verzender van de info vereist dat een speciale skill.. je moet op de een of andere manier degene tegen wie je het hebt aan zien te spreken, terwijl je tegelijkertijd natuurlijk ook jouw boodschap overbrengt.

Jullie hebben ons in de afgelopen maanden regelmatig gevraagd of wij daar niet iets voor hadden en vandaar dat er een nieuwe online training aan komt!

We zijn druk bezig om er iets moois van te maken, dus hoe ‘ie er precies uit gaat zien, blijft nog even een verrassing.
De naam hebben we gelukkig al wel: Sprekend Schrijven.

Wij vinden namelijk dat je schrijvend net zo makkelijk en doeltreffend kunt communiceren als dat je in een gesprek kunt.

Wil je het graag weten als er meer bekend is?
Laat je mailadres achter op bnlpa.nl/online-trainingen/sprekend-schrijven en we houden je op de hoogte!
Of stuur me even een berichtje, dat werkt op zich net zo goed 🙂

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies