Ik heb blijkbaar een belastingschuld

30 april 2020

Afgelopen maandag kreeg ik om tien over half twaalf ’s avonds een smsje van de ‘belastingdienst’ over mijn openstaande schuld.

Ik heb blijkbaar een belastingschuld van 1471,- en die heb ik na meerdere herinneringen niet voldaan.

Coulant als ze zijn, had ik tot 29 april om het hele bedrag te voldoen, anders zou de gerechtsdeurwaarder overgaan tot conservatoir beslag.

– Ik vind ingewikkelde woorden stiekem heel leuk, dus ik heb dat beslag even opgezocht en wat blijkt: het stomste wat je kunt doen is de tegenpartij op de hoogte stellen van het feit dat je dit gáát doen. Het doel ervan is namelijk juist het voorkomen van geld dat verschoven wordt, waardoor de schuld ineens niet meer betaald kan worden. –

Nou leek het mij ook al niet heel geloofwaardig dat de Belastingdienst op Koningsdag aan het werk is, maar je weet het tegenwoordig niet.

Apart tijdstip ook, trouwens.

En dan ook een 06-nummer als afzender – mijn band met de Belastingdienst is nu ook weer niet zó innig dat we elkaars nummer hebben.

Bovendien kon ik mijn schuld betalen door op de curieuze link te klikken en via iDeal alles meteen over te maken.

Super betrouwbaar allemaal.

Er zit dus ergens een of ander treurig type dat een manier heeft ontdekt om vanuit z’n smoezelige zolderkamertje mensen geld afhandig te maken, door ze met een niet bestaand telefoonnummer zo veel schrik aan te jagen dat ze in de val trappen.

Nu snap ik dat we in deze tijden allemaal creatieve manieren moeten vinden om toch ons geld te kunnen verdienen, maar dit is wel een hele aparte oplossing.

Omdat shady sms’jes niet geheel onze stijl zijn, hebben wij wat anders gedaan.

We zijn gewisseld van coachingstafel – we zitten nu aan een wat langere – waardoor iedereen gegarandeerd anderhalve meter van elkaar blijft. En natuurlijk maken we alles elke keer netjes schoon.

Dus, als blijkt dat je het toch moeilijker hebt dan gedacht met alle maatregelen en richtlijnen – omdat je inmiddels de behoefte voelt je vriend(in) in de schuur op te sluiten, of omdat je al dat videobellen niet meer trekt, of omdat je ineens overal gestrest over raakt, of omdat je … – bel of mail ons dan om een afspraak te maken.

Mag ook voor alle niet corona-gerelateerde issues waar je Jans hulp wel bij kunt gebruiken 😉

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies