Het wordt er in ieder geval gezelliger van

10 september 2020

Een paar weken geleden schreef ik over het leven met ingebouwde lenzen – of ogen die niets mankeren, het is maar net welke situatie je als uitgangspunt neemt 😉

Het was toen nog maar kort geleden dat de ‘operatie’ plaats had gevonden, dus het lag voor de hand dat er nog meer plus- en minpunten tevoorschijn zouden komen.

Gelukkig overwegen de pluspunten, maar er is toch één probleem ontstaan dat het vermelden waard is.

Want ondanks al het leuks dat ineens allemaal kan (stiekem op zondagmiddag een dutje doen, bijvoorbeeld), is dit toch wel echt een issue.

Waar het over gaat?
Nou, uien.

Rotdingen zijn het.

Normaal gesproken is het begin van al mijn recepten als volgt: u neemt een ui (of een paar) en een teentje knoflook (of een paar), u snippert de ui en perst de knoflook – en u vervolgt het recept zoals het er staat.

Alleen dat begin is nu dramatisch anders en dat begint al bijna bij ‘u neemt een ui’, want zodra er ook maar één ui-molecuul in de keuken rondvliegt, houden de ogen ermee op.

Want, man, dat PRIKT.

Het is niet een beetje onprettig, of ‘onhandig maar wel te doen’… het gaat gewoon niet meer.

Pas een minuut of vijf nadat de ui in kwestie z’n optimale vorm heeft aangenomen (gebakken, inderdaad), is het weer dragelijk.

Er schijnen een heleboel manieren te zijn om dit probleem te fixen, maar geen van de suggesties die Google deed lijkt tot nu toe echt te werken.

De kraan laten lopen – doet niks.
De afzuiger aanzetten – doet niks.
Zorgen voor heule scherpe messen – doet een beetje.
Door je mond ademen – doet niks.
Een slok water in je mond – is niet te doen bij meer dan twee uien én doet niks.

Vooralsnog heb ik al m’n hoop gevestigd op een recente ontdekking: het aansteken van een kaarsje – zelfs als dat niet werkt, wordt het er in ieder geval gezelliger van 🙂

Maar of dat nou de oplossing gaat zijn of niet, eigenlijk slaat het natuurlijk nergens op.

Er gebeurt helemaal niets ergs, maar toch reageren de kijkers alsof de wereld vergaat.

Natuurlijk, er zit iets in die ui waardoor de meeste ogen op de wereld helemaal over hun toeren raken. Maar als je de oorzaak en het gevolg met elkaar vergelijkt, kan ik me toch niet aan de indruk onttrekken dat de respons wel erg aan de fanatieke kant van het spectrum zit.

Iets vergelijkbaars gebeurt er trouwens ook vaak in communicatie tussen mensen.

De één zegt iets heel simpels of onschuldigs en de ander gaat hélemaal uit z’n dak.

Dat zie je niet altijd, soms bevriezen ze juist of imploderen ze, maar dat maakt de heftigheid van de reactie niet minder.

We hebben allemaal wel van dit soort triggers (onze ‘mentale uien’ als je dat zo kan zeggen) en we kunnen er ook allemaal wel een paar opnoemen bij de mensen om ons heen.

Net zoals bij het ui-probleem, leeft het idee dat die triggers niet op te lossen zijn. Dat je er gewoon maar mee moet leren leven en jezelf moet aanleren om op tijd een of andere omtrekkende beweging in te zetten.

Dat idee is alleen helemaal niet terecht.

Je kunt er wel degelijk wat aan doen.

Het oplossen van zo’n mentale ui is helemaal niet zo heel ingewikkeld, maar het vereist wel dat je een specifiek proces doorloopt.

Op dinsdag 29 september gaan we dat proces door in onze masterclass ‘Nooit meer Op De Kast’ en het mooie aan deze ronde is dat je zelf kunt kiezen wat je liever doet. Of je komt de 29e lekker naar Naaldwijk en we gaan met z’n allen aan de slag, zodat je aan het einde van de dag ui-vrij naar huis gaat. Of je kiest voor de online variant en dan gaan we in drie dagen er doorheen, zodat je zelf met de video’s aan de slag kunt op het moment dat het jou goed uitkomt.

Alles over de masterclass en het aanmelden vind je hier:
bnlpa.nl/masterclasses/nooit-meer-op-de-kast

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies