Gewoon weinig geblaat en lekker aan de slag!

17 september 2020

Het is zondagavond (okee, in de echte wereld is het waarschijnlijk donderdag, maar ik probeer even een beeld te schetsen hier 😉 ) en je zit op de bank de aanstaande week zo eens een beetje te overdenken.

Je gaat beginnen aan een nieuw project.

Omdat het deze keer een kleinere en overzichtelijke klus is, hebben jullie besloten dat jij ‘m samen gaat doen met één van jouw nieuwe collega’s en stiekem lijkt dat je wel wat.

Het blijkt dat je het heerlijk vindt om iemand anders wegwijs te kunnen maken in het vak dat je inmiddels helemaal in je vingers hebt. Om te zien hoe enthousiast ze met jouw tips en aanwijzingen aan de slag gaan.

Dat heb je sowieso in het afgelopen jaar wel gemerkt toen er een paar nieuwe bij zijn gekomen.

Op zich ook wel prettig, want er zijn er in de afgelopen jaren flink wat meer vertrokken dan dat er anderen bij kwamen en jullie kregen tegelijkertijd alleen maar meer werk in plaats van minder.

Maar natuurlijk wel met een kleiner team om dat werk onder te verdelen, dus wat extra mankracht hier en daar kan helemaal geen kwaad.

Want een tijdje gaat het prima om een paar stappen harder te lopen dan normaal, maar uiteindelijk gaat de kwaliteit van je werk daar onvermijdelijk onder leiden en je bent dit werk niet gaan doen om halfbakken dingen af te leveren.

Goed, dat nieuwe project dus…

Lekker samen optrekken en jouw nieuwste pupil meteen ook in actie kunnen zien, zodat je weet wat ‘ie allemaal al heeft opgepakt.

Omdat jullie met z’n tweeën zijn, hoef je deze keer ook niet van die ellenlange vergaderingen met het hele team uit te zitten. Je belt elkaar gewoon even op voor de korte dingen, of je gooit er een mailtje tegenaan.

Het zal deze keer dus ook een stuk soepeler gaan dan normaal en daar heb je ook wel weer een keertje zin in. Gewoon weinig geblaat en lekker aan de slag!

Voordat je netjes op tijd naar bed gaat, check je nog een laatste keer je werkmail – slaat natuurlijk nergens op en zou je ook eigenlijk niet moeten doen, maar ja, je doet het toch – en je ziet een mailtje van die collega waar je die opdracht mee gaat doen.

Je ziet dat ‘ie er ook helemaal een bijlage bij heeft gedaan, dus je kan het niet laten: toch vast even kijken naar wat ‘ie je heeft gestuurd.

Het blijkt een hele uitgewerkte aanpak te zijn, met tijdlijnen en deadlines, alle taken zijn al helemaal verdeeld, de overlegpunten vastgesteld en de mogelijke valkuilen in kaart gebracht. Hij eindigt z’n bericht met ‘Laten we het hier morgen nog even over hebben.’

Nou já zeg, wie denkt die snotneus wel niet dat ‘ie is?!
Alsof jij je door hem moet laten uitleggen hoe jij jouw werk moet doen!
Jij hebt hém toch zeker alles geleerd wat hij weet en nu krijg je dit terug, de wereld staat op z’n kop!
Waar haalt die gék het idee vandaan dat hij het beter weet dan jij, hij komt net kijken.
Z’n moeder moet ongetwijfeld nog steeds z’n was doen en dan heeft zo’n sneu knulletje het lef om jou te gaan zitten kleineren?!
Nou, dat zullen we nog wel eens zien, die kan morgen wat verwachten!
Met z’n grootheidswaanzin.
Mafketel.

Boos en geïrriteerd stap je in bed en het duurt veel te lang voordat je uiteindelijk in slaap valt.

~~~~
Wat er hier gebeurd is, is dat die arme nieuwe collega per ongeluk een ‘gevoelige snaar’ heeft geraakt.

Met z’n goedbedoelde voorstel landt hij net op de zere plek en we weten allemaal: als het ergens pijn doet en daar komt iemand aan, dan ga je door het plafond.

Ik had ooit m’n kleine teen gekneusd en toen iemand daar een maand later per ongeluk een boek op liet vallen, heb ik serieus overwogen om die vriendschap per direct te beëindigen 😉

Of zo’n beurse plek nou lichamelijk is of zich alleen in jouw hoofd bevindt, dat maakt helemaal niets uit voor de gevoeligheid ervan.

Als iemand je op precies dat plekje weet te raken, dan levert dat een reactie op die je niet meer kunt stoppen.

Sterker nog, je vindt het op het moment zelf volkomen terecht dat je zo reageert, want het doet gewoon zeer.

Achteraf kom je echter tot de conclusie dat je toch wel erg extreem of overdreven reageerde, maar dan is het al te laat.

Om toch normaal te reageren, is het cruciaal dat jouw ‘gevoelige snaar’ geneest.

Net zoals de echte kneuzingen en blauwe plekken geen pijn meer doen als ze genezen zijn, zo werkt dat ook voor hun mentale variant.

In de masterclass ‘Nooit meer Op De Kast’ leren we je hoe je dat doet, een ‘gevoelige snaar’ genezen.

We geven de masterclass deze keer op twee manieren en je kunt zelf kiezen wat je prettiger vindt:
– je komt dinsdag de 29e naar Naaldwijk en met een kleine groep snaar-genoten en ons ga je in één dag door het hele proces heen, of
– je doet ‘m online en je krijgt van ons dezelfde inhoud in een hele berg korte video’s en gerichte opdrachten, waardoor je in drie dagen datzelfde proces doorloopt, maar dan met de kat op schoot.

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies