Corona, Barolo and friends

5 maart 2020

Afgelopen maandagavond was ik bij een wijnproeverij.

Het thema van de avond was ‘Barolo and friends’ en onze conclusie is dat wij graag bij Barolo’s vriend zijn (dat wisten we eigenlijk al wel, maar het is altijd goed om dat soort dingen met enige regelmaat te bevestigen ? ).

Inmiddels is er sprake van een leven voor en een leven na COVID-19 (klinkt een beetje als een geheime operatie), dus ook op dit evenement moesten gepaste maatregelen getroffen worden. We zijn immers wel als vrienden onder elkaar en dan heb je, voor je het weet, iemand anders aangeraakt.

In ieder geval, er waren speciale bekers beschikbaar en op elke tafel stond extra handgel. Heel soepel georganiseerd allemaal en goed over nagedacht.

De meeste andere Barolo-vrienden waren overigens van mening dat alcohol ook bij inwendig gebruik voldoende desinfecteert, dus als je gewoon genoeg proeft, dan komt het vast goed.

Alle preventieve maatregelen ten spijt, kan het natuurlijk toch gewoon gebeuren dat je in aanraking komt met een voor jouw lichaam onbekend virus en dan is het van belang dat jouw weerstand in staat is om die aanval af te weren en je gezond te houden.

Behalve niesende mensen loop je als professional elke dag ook risico’s van een andere soort.

Want naast de lichamelijke virussen die je kunt oplopen, kan het ook zomaar zijn dat je ergens een mentaal virus oppakt.

Dat zijn van die opmerkingen die maar in je hoofd blijven rondzingen.

Heeft er een keertje iemand gezegd dat ze je ‘soms wel heel kort door de bocht vinden’ en dan merk je een paar weken later dat je nog steeds met die mening bezig bent.

Of iemand maakt eens een grapje over dat ‘je daar vast en zeker wel personeel voor hebt’ en daarna valt het je op dat je ineens de behoefte voelt om aan anderen te laten zien dat je de rotklusjes zelf ook heus wel doet.

Gedachtevirussen dus.

Ze zijn overal en je weet nooit wanneer ze hun oog op jou laten vallen.

En een beetje je handen wassen gaat daar niet tegen helpen.

Je hebt een soort ‘mentaal vaccin’ nodig, waardoor jouw mentale weerstand in staat is om zo’n langs vliegend virus als zodanig te herkennen en adequaat uit te schakelen.

Zoals je een fysiek vaccin bij de dokter (zo’n kerel die veel van het lichaam af weet) haalt, zo haal je mentale vaccins bij mensen die veel van de geest af weten – bij ons bijvoorbeeld ?

Voorlopig is Naaldwijk nog een coronavrije zone, dus je kunt met een gerust hart eens langskomen om je voldoende weerbaar te maken tegen alle meningen en oordelen die je de hele dag naar je hoofd krijgt.

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies