Alles van Colin Firth is goed

18 juni 2020

De ouders en ik verschillen nogal qua smaak in films en series.

Weet eigenlijk niet of je ‘alles met Colin Firth is goed’ echt smaak kunt noemen, maar dat is een discussie voor een andere keer 😉

In ieder geval houden we van hele verschillende dingen om te kijken op teevee.

Normaal niet zo’n punt – ik was toch nooit thuis. Maar sinds een paar maanden staat mijn agenda op z’n kop. In plaats van vijf avonden per week weg en misschien twee thuis, ben ik ineens vijf avonden per week aanwezig en misschien die andere twee ook wel.

We kijken dus ineens samen televisie en dat heeft ervoor gezorgd dat ik een heel ander genre heb leren kennen.

Mijn persoonlijke favoriet uit het kijkschema van mams en paps is de Britse serie Silent Witness. Dat kan iets te maken hebben met de kerel die patholoog-anatoom Harry Cunningham speelt, maar dat is niet het enige.

Het is gewoon een lekkere serie waarin ze steeds twee afleveringen de tijd nemen om een zaak op te lossen en tussendoor een heleboel briljante Britse grapje maken.

Heerlijk.

Er is eigenlijk maar één nadeel aan de serie en dat is tegelijkertijd iets waar ze zelf niets aan kunnen doen: ze worden op twee tijdstippen uitgezonden.
Op donderdag en op zaterdag.

In principe geen probleem, alleen op donderdagen zijn ze bij een heel ander seizoen dan op zaterdag en dat is verwarrend.

Daarom nemen we ze altijd op en doen we een poging om het allemaal een beetje chronologisch te bekijken.

Lukt niet altijd, maar hè, we doen ons best.

Een paar weken geleden waren we bij één van de verdrietigste afleveringen tot nu toe: de vrouw en dochter van Leo zitten in een restaurantje, net op het moment dat er een auto door de gevel van dat restaurant raast.

Het gevolg: vrouw en kind zijn niet langer.

Leo is daar – geheel vanzelfsprekend natuurlijk – helemaal de weg kwijt en neemt drastische beslissingen in de hoop er achter te komen wat er precies gebeurd is.

En toen we zaten te kijken, merkte ik dat ik zelf ook verdrietig werd. Ik kon me helemaal voorstellen hoe vreselijk dat moet zijn, dat je in één klap je hele gezin kwijt bent.

Terwijl die hele vrouw en dochter bestaan niet. Dat ongeluk is nooit gebeurd. Ze zijn helemaal niet overleden. Sterker, heel die Leo bestaat natuurlijk ook niet.

Toch is zo’n scene in staat om mijn hele gemoedstoestand overhoop te gooien, of ik dat nou prettig vind of niet, het gebeurt gewoon.

Dat zette me aan het denken, want dit soort dingen gebeuren eigenlijk de hele tijd.
Iemand zegt iets wat ik niet wilde horen – en tadaa! – ik word opstandig.
Een klant vertelt me dat ‘ie zo geholpen is door ons – bam! – de rest van de dag ben ik vrolijk.
Het regent op het moment dat ik naar huis moet fietsen – hoppa! – chagrijnig.

En dit is geen unieke afwijking die ik als enige heb, deze ‘aandoening’ hebben we allemaal. Hoewel het natuurlijk veel handiger zou zijn om zelf te kunnen bepalen hoe we ons voelen, in plaats van dat te laten bepalen door de dingen die om ons heen gebeuren.

Gelukkig is het relatief eenvoudig het heft weer in eigen hand te nemen.
Hoe je dat doet?
Dat vertellen we je met alle liefde in levenden lijve

Je plant je (kennismakings-)afspraak het makkelijkst door ons even een mailtje te sturen 😉

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies