24/7 zicht op je wagenpark

10 december 2020

Pas kreeg ik op LinkedIn een berichtje van een kerel die dacht dat ik enorm zit te wachten op software waarmee ik 24/7 zicht heb op mijn wagenpark, én waarmee ik tot wel 30% verbetering in de operationele efficiency kan realiseren – dat dat ook moge wezen.

Het was een gesponsord bericht en het enige wat ik dacht is: hoe enorm zonde is het dat hij mij hierover gaat berichten?

Ik bedoel, 24/7 zicht op mijn wagenpark heb ik nu ook al: ik kijk naar buiten en voilá!.. heel m’n wagenpark in beeld 😉

Voor die man en z’n portemonnee zou het natuurlijk veel handiger zijn als hij er voor zorgt dat z’n bericht aansluit op waar ik als ontvanger behoefte aan heb.

Want ik heb geen veertig caddy’s waarvan ik me afvraag of m’n mensen er nou wel of niet mee naar de wintersport rijden, maar het zou zomaar kunnen dat hij toch iets in de aanbieding heeft waar ik mee geholpen ben.

Geen idee of dat zo is, maar als je me lastig gaat vallen met teksten die het hebben over mogelijke ‘verbeteringen in de operationele efficiency’, dan check ik uit. Da’s me veels te vaag, dus hij had veel beter een stuk concreter kunnen zijn, zodat ik snap wat ‘ie bedoelt.

Nu is reclame, en zeker digitale reclame natuurlijk enorm éénrichtingsverkeer, maar op het moment dat je mensen in ’t echie tegenkomt – ik weet het, een zeldzaam gegeven tegenwoordig – is er maar één ding dat je hoeft te doen om jouw verkoopskills door het dak te laten gaan.

Dat is: vragen stellen.

Want, als je een vraag stelt, dan gebeurt er iets magisch. Mensen gaan je zomaar ineens informatie geven en dingen vertellen over waar ze last van hebben, hulp bij zouden willen, wat ze belangrijk vinden, enzovoorts, en zo verder.

De reden daarvoor is simpel.. door iemand iets te vragen, zeg je namelijk dat jij vindt dat ze iets toevoegen (aan het gesprek, aan jouw dag, aan de wereld – dat maakt even niet zoveel uit), dat  ze waardevol zijn en ze belangrijk zijn voor het gesprek.

Ze voelen zich ineens gehoord en gewaardeerd, want blijkbaar zijn ze zo interessant dat je meer van ze wil weten.

En al die informatie die je ineens krijgt, die kun je vervolgens natuurlijk inzetten om jouw verkoopverhaal perfect aan te laten sluiten op dat wat ze missen.

Of je komt erachter dat ze op zoek zijn naar een stofzuiger terwijl jij fietsen verkoopt, kan ook.
Maar in ieder geval weet je dat dan lekker snel en ben je verder geen onnodige tijd aan ze kwijt.

Cruciaal in dit proces is dat je wel de juiste vragen stelt.

Vragen waarmee je ervoor zorgt dat je razendsnel bij de kern komt – in plaats van eindeloos overal omheen blijven draaien zonder dat je echt ergens komt.

Dit betekent dat je niet zomaar wat er uit kunt laten vallen.

Je moet goed weten wat je aan het doen bent, waar je heen wil en op welke manier je daar het beste komt.

Deze drie dingen, en nog veel meer, ontdek je in onze online training Super Easy Doorvragen 🙂

Alle info vind je hier: bnlpa.nl/super-easy-doorvragen

<< volgende
alle artikelen
vorige >>

Abonneer je op onze wekelijkse tips voor leidinggevenden. 

“Dank voor de wederom heerlijke e-mail.”

“Ik geniet van elke mail die ik van jullie krijg.”

Wij werken samen met onder meer:

Op deze website worden er cookies gebruikt voor het analyseren en verbeteren van het gebruik van de website. Accepteer Cookies